Μέξας: «Θέλει μια ευκαιρία ο Σχορτσανίτης»

Gazzetta team
Μέξας: «Θέλει μια ευκαιρία ο Σχορτσανίτης»

bet365

Ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Μέξας, σχολίασε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

«Για μας ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, και πολύ δύσκολο συνάμα, είχαμε ως πρώτο στόχο να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στο κομμάτι της ενέργειας, γνωρίζοντας ότι είχε μεσοβδόμαδα παιχνίδι και κάποια ταλαιπωρία και έπρεπε σε αυτό το κομμάτι να μην κάνουμε καθόλου εκπτώσεις. Νομίζω στο μεγαλύτερο μέρος τα καταφέραμε, υπήρχαν όμως και στιγμές που δεν ήμασταν καλοί σε αυτό το κομμάτι. Ένα δεύτερο κομμάτι ήταν το θέμα των ριμπάουντ, ο ΠΑΟΚ έχει 13 μ/ο επιθετικά, παλέψαμε όσο μπορούσαμε, ως ένα σημείο το περιορίσαμε συν ότι μέχρι ένα σημείο βρίσκαμε εύκολα λύσεις στην επίθεση, είχαμε καλό ρυθμό, διαβάσαμε καλά κάποιες καταστάσεις στο παρκέ. Κάποια παιδιά έκαναν σήμερα το βήμα μπροστά, και καλύφθηκε η δικαιολογημένα κακή μέρα του Τζόουνς που έπαιζε με υψηλό πυρετό σήμερα και του αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό» εξήγησε αρχικά ο προπονητής των Τρικάλων.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είχαμε τα θέματα μας και εμείς, στην πικ εν ρολ άμυνα δεν ήμασταν καλοί, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ειδικά σε μια κατάσταση συγκεκριμένη που κάνει ο ΠΑΟΚ δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όπως θέλαμε. Και κάποια στιγμή στο κοντό σχήμα του ΠΑΟΚ επίσης κολλήσαμε, όταν αναγκαστήκαμε να παίξουμε και εμείς με κοντό σχήμα. Δεν ήμασταν πολύ συνηθισμένοι και δυσκολευτήκαμε να βρούμε κάποιες λύσεις αλλά εκεί φάνηκε η προσωπικότητα μερικών παιδιών όπου με προσωπικά καλάθια εκτός συστήματος έδωσαν την νίκη στην ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, είναι καινούργια ομάδα, νεαρά παιδιά, τώρα μαθαίνουν πολλά πράγματα όσον αφορά το επαγγελματικό μπάσκετ οι περισσότεροι από αυτούς, και αυτές οι νίκες μας δίνουν χρόνο, κουράγιο και αισιοδοξία να συνεχίσουμε στο μέλλον. Ευχαριστούμε τον κόσμο, για μια ακόμα φορά ήταν πολύ σημαντικός για εμάς, ειδικά στις δύσκολες στιγμές είναι εκεί και βοηθάει, που είναι το πιο σημαντικό για έμενα, στα εύκολα είναι καλά, στα δύσκολα πρέπει να είναι δίπλα ο κόσμος, και αυτό το κάνει».

Ο Κώστας Μέξας μίλησε, επίσης:

Για τον ΠΑΟΚ: «Καλή συνέχεια στον Ηλία και στον ΠΑΟΚ, εγώ πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να βρει ο ΠΑΟΚ τον ρυθμό του, αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Καταλαβαίνω πως υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ αλλά και η υπομονή χρειάζεται. Η καθημερινότητα δεν είναι εύκολη σε μια ομάδα, ειδικά όταν έχει τραυματισμούς και παίζει δύο ματς την εβδομάδα, δεν μπορεί να κάνει προπόνηση όπως θέλει να κάνει. Δεν είναι δικαιολογίες αυτές, ούτε βάζω πλάτη στον Ηλία, σε καμία περίπτωση, απλά είναι πραγματικότητα που ισχύει για όλους τους προπονητές και ισχύει φυσικά και για τον Ηλία».

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Θέλει μια ευκαιρία να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σωματικά από όταν είχε έρθει πέρυσι στην Πάτρα. Δυστυχώς αυτή την εβδομάδα ήταν άρρωστος και δεν έκανε προπόνηση όλη την εβδομάδα. Έχουμε υπομονή, έχει διάθεση, θα περιμένουμε να μπει και να προσφέρει, αυτός είναι ο στόχος, ώστε να έχουμε κέρδος και οι δύο πλευρές».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα