AEK: Ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πλάθα

AEK: Ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πλάθα

Ο Πλάθα στην ΑΕΚ

bet365

Ο Τζουάν Πλάθα αποτελεί τον νέο προπονητή της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα, με την «Ένωση» να καλωσορίζει τον Καταλανό τεχνικό μέσω του επίσημου λογαριασμού της.

Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας συμφωνίας έφτασε στο τέλος της με την ΑΕΚ να ανακοινώνει ως νέο προπονητή της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια τον Τζουάν Πλάθα!

Ο 59χρονος Καταλανός αποτελεί τον εκλεκτό για να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, ενώ από εδώ και στο εξής καλείται να αποφασίσει για το πώς θα στελεχώσει το σταφ που θα δουλέψει στο πλευρό του.

Η σπουδαία κίνηση της ΑΕΚ είχε γνωστοποιηθεί, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται το πρωί της Τετάρτης (14/06).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΑΕΚ BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χουάν Πλάθα (Joan Plaza) ✍🏻

Ο Καταλανός προπονητής υπέγραψε σήμερα (14/06) διετές συμβόλαιο, ήτοι έως το Καλοκαίρι του 2025.

Κόουτς Πλάθα, καλωσόρισες στην οικογένεια της «Βασίλισσας». 💛

Ο Χουάν Πλάθα γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1963, στη Βαρκελώνη. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995, όταν και κάθισε στον πάγκο της ομάδας Νέων της Μπανταλόνα, με την οποία κέρδισε και ένα Πρωτάθλημα, την περίοδο 2000-2001. Στην αρχή εκείνης της σεζόν βρέθηκε και στον πάγκο της πρώτης ομάδας ως βοηθός προπονητή, πόστο το οποίο διατήρησε μέχρι και το 2004.

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ανέλαβε τα ηνία της Ρεάλ Μαδρίτης και ζήτησε από τον Πλάθα να συμμετάσχει στο τεχνικό επιτελείο του, αποτελώντας τον συνεργάτη του για δύο χρονιές, κερδίζοντας μαζί του ένα Πρωτάθλημα. Το Καλοκαίρι του 2006, ο Πλάθα τον διαδέχθηκε ως πρώτος προπονητής, ένα πόστο που ανέλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε επίπεδο Ανδρών. Στον πάγκο της Ρεάλ βρέθηκε για τρεις διαδοχικές περιόδους, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα και το ULEB Cup στην πρώτη του χρονιά (2006-2007), όταν και αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του Πρωταθλήματος»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα