Οριόλα: «Θέλω να δώσω μια μεγάλη αγκαλιά στις οικογένειες των θυμάτων» (vid)

Ο Πιέρ Οριόλα μίλησε για τους στόχους του με την ΑΕΚ στο BCL και την Basket League, δίχως να παραλείψει το δυστύχημα στα Τέμπη που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος.

Ο Πιέρ Οριόλα, πρωταθλητής κόσμου με την Ισπανία στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, άρχισε τη σεζόν στην Τζιρόνα και πλέον τέθηκε στη διάθεση του Ηλία Καντζούρη, γεμίζοντας τη ρακέτα της ΑΕΚ. Ο Ισπανός φόργουορντ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ όπου μίλησε για την παρουσία του στην «Ένωση», την Εθνική Ισπανίας και τα θύματα από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναλυτικά:

Για τον λόγο που ήλθε στην ΑΕΚ: «Πρώτα απ' όλα, έχει να κάνει με τον κόουτς. Με κάλεσε και μου μίλησε για τον ρόλο μου, για όλα. Οπότε, είπα ναι από το πρώτο δευτερόλεπτο που μίλησα μαζί του. Δευτερευόντως, ήθελα να αλλάξω παραστάσεις. Στην Ισπανία ήμουν 5-6 μήνες έξω με τραυματισμό. Ήθελα να τα αλλάξω όλα, να έλθω εδώ, να ζήσω αυτή την εμπειρία, την εκπληκτική εμπειρία σε μια μπασκετική χώρα. Και έτσι βρίσκομαι εδώ».

Για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 με την Ισπανία: «Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές που θυμάμαι. Στο μυαλό μου, είχα έναν σκοπό στον αγώνα, να αμυνθώ απέναντι στον Σκόλα όσο καλύτερα μπορούσα. Θυμάμαι στον ημιτελικό είχε σκοράρει περίπου 30 πόντους, ήταν απίστευτος. Κατέστρεψε τον αντίπαλο. Ο κόουτς Σκαριόλο μου είπε πριν από τον αγώνα ότι θα ξεκινούσα βασικός. Μου εξήγησε, λοιπόν πως είχα έναν μοναδικό στόχο, να σταματήσω τον Σκόλα! Είπα εντάξει, θα το προσπαθήσω. Και μου λέει, όχι, δεν θα προσπαθήσεις, πρέπει να το κάνεις! Το έκανα όσο καλύτερα μπορούσα και κερδίσαμε. Ήταν μια εξαιρετική νύχτα, ένας φοβερός αγώνας, κερδίσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν μια τρομερή εμπειρία».

Για την Τζιρόνα: «Πήγα μετά από μια χρονιά να ξεκινήσω τη σεζόν, τον Οκτώβριο. Επέστρεψα από τα προβλήματα στην πλάτη μου, έπαιξα δυο μήνες, επτά αγώνες. Αλλά δεν μπορούσα να φτιάξω την κατάσταση με το πρόβλημά μου, συνεπώς σταμάτησα πάλι. Και η Τζιρόνα αποφάσισε να με κόψει επειδή υπήρχε ένας όρος στο συμβόλαιο, ήμουν το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα...».

Για τους στόχους του με την ΑΕΚ: «Αρχικά, θέλουμε να πάμε στα προημιτελικά του BCL και να προσπαθήσουμε να πάμε στο Final 4. Και να παλέψουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, να τερματίσουμε τέταρτοι ή τρίτοι, ώστε να αποφύγουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό θέλουμε να καταφέρουμε».

Για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να συμβούν αυτά τα πράγματα το 2023. Δυο τρένα να συγκρούονται... Είναι αδύνατον... Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, πολλές οικογένειες θρηνούν για τα θύματα. Είναι μια τραγωδία, θέλω να απολογηθώ στις οικογένειες, να τους δώσω μια αγκαλιά... Αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα».