Basket League: Πέντε ξένοι που οδήγησαν τις ομάδες τους στα playoffs (vids)

Basket League: Πέντε ξένοι που οδήγησαν τις ομάδες τους στα playoffs (vids)

bet365

Το Gazzetta στέκεται σε πέντε περιπτώσεις ξένων παικτών που ξεχώρισαν στην κανονική περίοδο της Basket League σε ατομικό επίπεδο, καταφέρνοντας παράλληλα να συμβάλλουν τα μέγιστα στην είσοδο των ομάδων τους στα playoffs.

Η Basket League έχει περάσει στο τελικό της στάδιο για τη σεζόν 2021-22, εκείνο δηλαδή των playoffs. Με αφορμή την έναρξη της post season, το Gazzetta εστιάζει σε πέντε ξένους παίκτες που έκαναν την διαφορά για τις ομάδες τους, βοηθώντας τες να φτάσουν ως εδώ.

Τζόρνταν Φλόιντ - Κολοσσός

Ο εκρηκτικός σούτινγκ γκαρντ (1.88μ.) ήταν ένας από τους κορυφαίους επιθετικά παίκτες της Λίγκας με 14.5 πόντους, 2.2 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ ανά 21'51'' σε 21 παιχνίδια. Πολύ καλός slasher και γενικώς ένας ταχυδυναμικός παίκτης που προσέφερε το απρόβλεπτο και το διαφορετικό στην επίθεση του Κολοσσού. Το σημαντικότερο είναι πως ο Φλόιντ έδειξε πως έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι του, όντας μόλις στα 25 του χρόνου.

Ο Αμερικανός σκόρερ ήταν εκ των βασικών γραναζιών των Ροδιτών στην πορεία τους προς την κατάληψη της τρίτης θέσης της κανονικής περιόδου. Ο Κολοσσός τερμάτισε πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με τον Φλόιντ να «ξεκλειδώνει» πολλές νίκες που του φάνηκαν χρήσιμες για να αφήσει πίσω του την ΑΕΚ. Εξάλλου, ο Φλόιντ είχε τη ταμπέλα του προικισμένου σκόρερ τόσο στο κολέγιο (2016-20, King) όσο και πέρσι στην Α2 της Ιταλίας με την Ορλαντίνα.

Άντονι Κάουαν - Άρης

Ο βραχύσωμος (1.83μ.) πλειμέικερ είχε μια μεστή σεζόν τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά στην Basket League, με πολλά λεπτά συμμετοχής στα πόδια του. Σε 24 αγώνες της regular season, ο 24χρονος γκαρντ μέτρησε 15 πόντους, 5.5 ασίστ, 2.9 ριμπάουντ και 1.3 κλεψίματα ανά 33'25'', ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του στον δεύτερο γύρο. Εξάλλου, μετά την αποχώρηση του Όλι Χάνλαν για τη Βαλένθια, ο ρόλος κι οι ευθύνες του Κάουαν μεγάλωσαν.

Ο νεαρός περιφερειακός, αν και rookie στην Γηραιά Ήπειρο, αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις κι είναι βέβαιο πως μετά από τέτοια σεζόν θα υπάρξει ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του.

Ο Κάουαν «βγήκε» στον Άρη ως "value for money" μεταγραφή κι ήταν ένας από τους λόγους της επιστροφής της ομάδας της Θεσσαλονίκης στα playoffs μετά από πέντε χρόνια.

Τζέιμς Κέλι - Άρης

Ο 28χρονος Αμερικανός σέντερ (2.03μ.) έδειξε στις 12 εμφανίσεις του στην κανονική περίοδο με τον Άρη πως είναι ένας πολυδιάστατος ψηλός που μπορεί να κάνει την διαφορά στην Basket League. Το πιθανότερο, άλλωστε, είναι πως ο Κέλι είναι παίκτης ανωτέρου επιπέδου, κάτι που μαρτυρά κι η γεμάτη συγκομιδή του με 15.3 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 17.2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 28'24'' συμμετοχής.

Ο Κέλι χρειάστηκε μάλιστα να λείψει για περίπου δύο μήνες από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι κοντά στη μητέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τέλει πριν λίγες μέρες η μητέρα του έμπειρου σέντερ «έφυγε» από την ζωή, καθώς αντιμετώπιζε για καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η σεζόν είχε μεγάλες αντιξοότητες για τον Κέλι, παρ' όλα αυτά ο Αμερικανός κατάφερε να πιστοποιήσει την ποιότητα του μέσα στα παρκέ, οδηγώντας τον Άρη σε μεγάλες νίκες που τον έβαλαν στα playoffs.

Ουσμάν Κρουμπάλι - Λάρισα

Ο Κρουμπάλι μόνο άγνωστος δεν είναι στο ελληνικό κοινό, καθώς παλαιότερα είχε παίξει σε Λαύριο (2015-16) και ΠΑΟΚ (2017-18). Ωστόσο η αλήθεια είναι πως φέτος είδαμε έναν... τελείως διαφορετικό Κρουμπάλι. Παρότι είναι 34 ετών, έδειξε πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Πάντοτε ήταν καλός αθλητής, όμως πλέον έχει δουλέψει και σε πιο «μπασκετικά» κομμάτια (τεχνική, footwork, αντίληψη) του παιχνιδιού.

Σε 23 αγώνες κατέγραψε 9.8 πόντους, 8.8 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά 28'39'', αποτελώντας τη σταθερά της ρακέτας της Λάρισας σε άμυνα κι επίθεση. Είναι με διαφορά του δευτέρου ο κορυφαίος ριμπάουντερ της Λίγκας και το γεγονός πως πρόσφατα (τον Απρίλιο, η Ανδόρρα) μια ομάδα της ACB ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση λέει πολλά αναφορικά με την θέση του πλέον στην αγορά. Δεν είχαν άλλωστε πολλές ομάδες στα ρόστερ τους φέτος ψηλό στο επίπεδο του Κρουμπάλι και το γεγονός αυτό αποδείχθηκε κομβικό στην καταπληκτική πορεία της Λάρισας.

Τόμας Γκίελο - Περιστέρι

Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων έπρεπε να περιμένει ως την τελευταία αγωνιστική για να σφραγίσει την είσοδο της στα playoffs, κάνοντας το με τη νίκη επί του Λαυρίου στο κλειστό της Τζον Κένεντι. Ο Γκίελο προσέφερε 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ στο κρίσιμο αυτό ματς των Περιστεριωτών, όμως πέραν τούτου γενικώς η παρουσία του ήταν άκρως θετική με 11.9 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά 27'41'' σε 14 αγώνες.

Με μεγάλο του όπλο του μακρινό σουτ (46.3% τριπ.), ο 29χρονος Πολωνός -ένα κλασικό stretch 4άρι - βοήθησε σημαντικά την επίθεση του Περιστερίου. Ήρθε μεσούσης της σεζόν στην ομάδα και με το... καλημέρα έδειξε πως έχει δυνατότητες. Αναμενόμενο, πάντως, μιας κι ο Γκιέλο έχει στο βιογραφικό του 107 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά κι αρκετές παραστάσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πολωνίας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα