Παπαπέτρου: Αναγεννημένος και... φουριόζος μετά την επιστροφή του (vid)

Παπαπέτρου: Αναγεννημένος και... φουριόζος μετά την επιστροφή του (vid)

Παπαπέτρου: Αναγεννημένος και... φουριόζος μετά την επιστροφή του (vid)

bet365

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κρατάει το πόδι πατημένο στο γκάζι μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να ηγηθεί του Παναθηναϊκού στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Συμπληρώνεται ένας μήνας από τη μέρα που ο Ιωάννης Παπαπέτρου άφησε πίσω το πρόβλημα που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για 61 ημέρες.

Φυσικά υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με τον βαθμό της ετοιμότητάς του και αυτό διότι κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ότι θα επέστρεφε στο 100% μετά την επέμβαση στο ιγμόριο. Αν μη τι άλλο ήταν ένα πρόβλημα που απαιτούσε χρόνο προκειμένου να επιστρέψει ο αρχηγός των «πρασίνων» σε καλή (από πλευράς αναπνοών) κατάσταση.

Όμως ο ίδιος απέδειξε με το «καλημέρα» το πόσο πολύ είχε λείψει από την ομάδα σε αυτό το δίμηνο. Ήταν ο παίκτης που πήρε εκ νέου την κατάσταση στα χέρια του, βγάζοντας ηγετικό ρόλο στο παρκέ τον μήνα που ακολούθησε. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός έδωσε εννέα παιχνίδια έχοντας έξι νίκες (με ΠΑΟΚ εντός, Ρεάλ εντός, ΑΕΚ εκτός, Φενέρμπαχτσε εκτός, Λαύριο εκτός, Λάρισα εντός) και τρεις ήττες (με Μακάμπι εντός, Άλμπα Βερολίνου εκτός και Ολυμπιακό εντός).

Καλύτεροι οι αριθμοί μετά τον τραυματισμό

Μέσα σε αυτόν τον μήνα ο Ιωάννης Παπαπέτρου ηγήθηκε της ομάδας του στο σκοράρισμα έχοντας 16.3 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ μέτρησε επίσης 3.2 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ, σουτάροντας με 56% στα δίποντα (33/59), 40,4% στα τρίποντα (19/47) και 70,6% στις βολές (24/34). Δηλαδή οι αριθμοί του ήταν πολύ πιο βελτιωμένοι σε σχέση με εκείνους πριν τεθεί εκτός αγωνιστικής δράσης για να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Συγκεκριμένα έως και τις 28 Ιανουαρίου 2022, ημερομηνία που έδωσε και το τελευταίο του ματς, είχε κατά μέσο όρο 11.2 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ, 0.5 κλεψίματα και 1.9 λάθη, σουτάροντας με 50,8% στα δίποντα (87/171), 27,3% στα τρίποντα (35/128) και 85,1% στις βολές (57/67).

Μετά την επιστροφή και δη σε αυτά τα εννέα ματς που έχει δώσει το «παρών», δεν έχει «πέσει» ποτέ κάτω από τους 11 πόντους (Vs ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) ενώ τρεις φορές είχε 20+ πόντους. Μάλιστα οι δύο από αυτές ήταν συνεχόμενες (κόντρα σε Λαύριο και Λάρισα) και δη την εποχή που η ομάδα πέρασε στα χέρια του Γιώργου Βόβορα. Ένα χαρακτηριστικό στατιστικό έχει να κάνει με τον τρόπο τον οποίο παίρνει τις επιθέσεις πάνω του. Το 17,4% των προσπαθειών του είναι με post up παιχνίδι, κερδίζοντας 2,7 πόντους κατά μέσο όρο ανά 2,3 κατοχές. Ένας τρόπος επίθεσης που είχε λείψει από τον Παναθηναϊκό στο διάστημα που παρέμενε στα «πιτς».

Βέβαια o αγαπημένος τρόπος εκδήλωσης των επιθέσεων είναι σε καταστάσεις catch and shoot με 4,7 πόντου ανά 3,2 κατοχές σε αυτό το διάστημα των εννέα αγώνων, ενώ βρίσκει και άλλος 2,2 πόνους στο transition. Επιπλέον μέτρησε 16 προσπάθειες σε Pick n Roll ως handler, οι 12 εκ των οποίων από το κεντρικό Pick n Roll και οι άλλες τέσσερις από το πλάγιο. Και να 'ταν μόνο αυτά; Ο Παπαπέτρου είναι από τους παίκτες που δημιουργούν για τους συμπαίκτες του και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται από τις 3.2 ασίστ στα εννέα τελευταία ματς.

Είναι ο 3ος πασέρ του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα, πίσω από τους Μέικον (4,2ασ.) και Σαντ-Ρος (3,6ασ.) όντας και εκείνος που δημιουργεί τις περισσότερες καταστάσεις για ελεύθερα σουτ. Από τις 29 ασίστ που έχει δώσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι 13 ήταν από δημιουργία από το χαμηλό post. Συγκεκριμένα τραβάει πάνω του δύο παίκτες και χάρη στην ικανότητά του να «βλέπει» γήπεδο, δίνει τη δυνατότητα στους συμπαίκτες για ένα καλό σουτ πασάροντας από μέσα προς τα έξω.

To Shot Chart στα δίποντα του Παπαπέτρου μετά την επιστροφή του

Το Shot Chart στα τρίποντα του Παπαπέτρου μετά την επιστροφή του

Όλα τα εύστοχα σουτ του Παπαπέτρου τον τελευταίο μήνα

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα