ΠΑΟΚ - Λαύριο 73-89: Επιβλητική νίκη με Μουράτο ηγέτη και Κάρτερ, Σμιθ εκτελεστές (vid)

bet365

Ο Βασίλης Μουράτος... έκοβε και ο Τάισον Κάρτερ... έραβε και το Λαύριο έφυγε με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στους 28 πόντους ο Αμερικανός, στους 14 με 10 ασίστ ο αρχηγός του Λαυρίου. Καταλύτης ο Σμιθ με 22 πόντους!

Το Λαύριο ήταν επιβλητικό. Βγαλμένο από την περσινή, μαγική σεζόν. Το σημείο αναφοράς στην ιστορία του. Η πρεμιέρα, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε έναν κακό ΠΑΟΚ, είχε τρία σημεία αναφοράς. Τρία πρόσωπα. Τρεις πυλώνες.

Ο Τάισον Κάρτερ ήρθε να θυμίσει τον περσινό... MVP του Λαυρίου. Πήρε την ομάδα του από το... χέρι και με 28 πόντους (12/16 σουτ) πρόσφερε λύσεις. Ο Βασίλης Μουράτος μπορεί να μην έφτασε στα επιθετικά στάνταρ του συμπαίκτη του (14π.), αλλά δεν σταμάτησε να μοιράζει ασιστ (10).

Μετά τα μισά του αγώνα, στην εξίσωση προστέθηκε και ο απίθανος Τζέρι Σμιθ. Τι έκανε ο Αμερικανός γκαρντ; Μέχρι το 22' είχε 4 πόντους. Και τελείωσε το ματς με 22!

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ασύνδετος. Και στην άμυνα και στην επίθεση. Στο τέλος παραδόθηκε, μετρώντας 16 λάθη, αλλά δεν ήταν τα σφάλματα που του στοίχισαν το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις 7 και είχαν πίσω σταθερά με διψήφια διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ... πλήρωσε το ξεκίνημα της 2ης περιόδου, όταν ο Άρης Λυκογιάννης ζητούσε επιτακτικά ηρεμία και έβλεπε στο παρκέ πανικό, γρήγορες και κακές επιθέσεις. Και καμία συνέπεια στις επιστροφές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λαύριο πήρε 12 πόντους στον αιφνιδιασμό και με 11/31 τρίποντα δεν ήταν τόσο δύσκολο να επιβληθεί.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στους 8 μαζεμένους πόντους του Σμιθ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά. Από το 52-60, ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε μέχρι το 52-65 και ενώ νωρίτερα είχε και το τρίποντο για το 50-60.

ΟΙ ΜVP: Η τριάδα δεν μπορεί να χωριστεί. Αν πρέπει να διαλέξουμε οπωσδήποτε, τότε ο Κάρτερ έδειξε τη μεγαλύτερη συνέπεια σε σύγκριση με τους Σμιθ και Μουράτο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρκετοί. Οι Τολιόπουλος, Κάρτερ και Ογκμπέιντε εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Βασίλης Μουράτος. Όχι για τους 14 πόντους του, αλλά για τις 10 ασίστ και το μόλις 1 λάθος σε 26:43!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13 κλεψίματα με 22 ασίστ και μόλις 10 λάθη για το Λαύριο σε εκτός έδρας ματς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φυσικά το buzzer beater του Τάισον Κάρτερ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Λαύριο εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα φιλικά και το Super Cup. Σημαντικός παράγοντας σε αυτό ο Κάρτερ. Τρομερή αμυντική προσήλωση των νικητών. Και μεγάλη απογοήτευση για τον ΠΑΟΚ και τον κόουτς Λυκογιάννη που ενώ έβλεπε την ομάδα να καταρρέει, δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της.

Τα δεκάλεπτα: 20-30, 36-47, 53-67, 73-89

Λαύριο - ΠΑΟΚ

Λαύριο - ΠΑΟΚ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα