Σούπερ Καπ: Οι λόγοι για τους οποίους μπήκε στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Γιάννης Σταυρουλάκης
Σούπερ Καπ: Οι λόγοι για τους οποίους μπήκε στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

bet365

Ο ανεξέλεγκτος τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων για το Σούπερ Καπ στην Πάτρα (25-26/9) και η συνύπαρξη οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ προβληματίζει τις αρχές, με τους «πράσινους» να θέτουν το ζήτημα στην τελευταία σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο ελληνικό μπάσκετ κρίνεται στην Πάτρα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο διοργανωτής Προμηθέας και το Λαύριο θα διεκδικήσουν το Σούπερ Καπ το διήμερο 24-25/9 ωστόσο οι Αρχές... πονοκεφαλιάζουν για τη συνύπαρξη οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ειδικά μάλιστα έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια στα Πατήσια με την επίθεση στον σύνδεσμο των «πράσινων». Επίσης, ο ανεξέλεγκτος τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων είναι ένα ζήτημα.

Τα εισιτήρια της διοργάνωσης στο «Δ. Τόφαλος» διατίθενται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Viva. Για κάθε μια εκ των τεσσάρων ομάδων έχει προβλεφθεί ένα «πέταλο» ενώ υπάρχει και η μεικτή ζώνη στα κεντρικά διαζώματα. Έτσι, λοιπόν ο καθένας μπορεί να κλείσει εισιτήριο οπουδήποτε, ακόμα και στη μεικτή ζώνη, ανάμεσα στα πέταλα δίχως έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θίχτηκε από τον Παναθηναϊκό στην τελευταία σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. «Αφού ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων είναι ανεξέλεγκτος, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε πως αν γίνουν έκτροπα ή επεισόδια, θα κληθούμε εμείς να απολογηθούμε και να πληρώσουμε τα σπασμένα σε αυτή την περίπτωση» ήταν σε γενικές γραμμές η θέση των νταμπλούχων Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, ο προβληματισμός έχει να κάνει με την οπαδική κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, με τον φόβο για... αντίποινα να υφίσταται. Γι΄αυτό τον λόγο έγινε αλλαγή στο χώρο που θα φιλοξενήσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό. Οι φίλοι των «πράσινων» θα κάθονται στο νότιο πέταλο ώστε στην έξοδό τους να μην συναντηθούν με οπαδούς της ΑΕΚ που ενδεχομένως βρίσκονται νωρίτερα στον χώρο. Το θετικό είναι πως έχει γίνει η σχετική πρόβλεψη ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν με διαφορά ώρας. Στις 16:30 θα διεξαχθεί το Παναθηναϊκός - Λαύριο και στις 21:00 το Προμηθέας - ΑΕΚ.

Η ΕΛ.ΑΣ. ήταν έντονα ανήσυχη και για αυτό το λόγο κατέληξαν στο αίτημα για ενίσχυση των δυνάμεων με 6 διμοιρίες από την Αθήνα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα