Η προειδοποίηση της FIBA στον Άρη για την τήρηση των διακανονισμών

Η προειδοποίηση της FIBA στον Άρη για την τήρηση των διακανονισμών

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η προειδοποίηση της FIBA στον Άρη για την τήρηση των διακανονισμών

bet365

Η FIBA προειδοποίησε την ΚΑΕ Άρης, μέσω ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, ότι αν αυτή τη φορά δεν τηρήσει τους διακανονισμούς η ποινή θα περιλαμβάνει και την ανάκληση των υπαρχόντων δελτίων των ξένων αθλητών.

Η αλλαγή στάσης της FIBA απέναντι στις ομάδες με μακροχρόνιες οφειλές διαπιστώθηκε στη διάθεση του περσινού καλοκαιριού όταν είχε απαιτήσει από την ΕΟΚ να μην προχωρήσει στην έκδοση δελτίων ακόμη και για παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα. Πλέον σκοπεύει να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της καθώς – όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Livesport – έστειλε έγγραφο σε ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ αλλά και κοινοποίησε στην ΚΑΕ Άρης, στο οποίο προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που οι «κίτρινοι» δεν ανταποκριθούν στους διακανονισμούς που έγιναν με οκτώ αθλητές δεν θα προχωρήσει μόνο στην ποινή απαγόρευσης μεταγραφών αλλά και στην ανάκληση των δελτίων των ξένων αθλητών που ήδη έχει στις τάξεις του ο Άρης.

Η προειδοποίηση της FIBA έχει λογική και πηγάζει μέσα από την πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες διοικήσεις της ΚΑΕ Άρης, αλλά κι άλλες ελληνικές ομάδες, βάσει της οποίας προχωρούσαν σε διακανονισμό των οφειλών και στην καταβολή μιας προκαταβολής για την προσωρινή άρση των ban, την έκδοση των δελτίων και στη συνέχεια δεν ανταποκρίνονται στην καταβολή των δόσεων. Έτσι η FIBA ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που οι «κίτρινοι» λειτουργήσουν αντιστοίχως με το παρελθόν, αυτή τη φορά θα χάσουν και τους υπάρχοντες ξένους καθώς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι αυτή η αλλαγή στάση δεν αφορά μόνο τον Άρη, αλλά στην περίπτωση του τελευταίου είναι γνωστό ότι για την άρση των φετινών ban των «κίτρινων» διαδραμάτισε ρόλο και η FIBA καθώς μπήκε ως διαμεσολαβητής-εγγυητής στις δύο υποθέσεις των Μάικλ Τζένκινς, Βίκτορ Σανικίντζε με τους οποίους ο Άρης δεν κατάφερε να βρει σημείο επαφής.

Έκανε χαμηλό μπάτζετ για να πληρώσει τους διακανονισμούς

Φέτος οι «κίτρινοι» προχώρησαν στην εξόφληση τριών αθλητών (Ουίλ Κάμινγκς, Κάιλ Ουίβερ, Έρικ Μπάκνερ) αλλά και σε διακανονισμό οκτώ μηνών με τους Τάντια Ντραγκίτσεβιτς, Ντέβιν Μαρμπλ, Βασίλη Καββαδά. Αντιθέτως, ο διακανονισμός με τους Τζένκινς, Σακινίντζε είναι 15μηνος. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι και ο στόχος της προσωρινής διοίκησης της ΚΑΕ. Η διευθέτηση του συνόλου των οφειλών προς τρίτους ούτως ώστε να μείνει μόνο το Δημόσιο και αυτομάτως η εταιρία να γίνει ελκυστική για κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.

Για τον ίδιο λόγο, φέτος οι «κίτρινοι» αποφάσισαν να ξοδέψουν ένα ποσό της τάξεως των 350.000 ευρώ για τη δημιουργία ομάδας το οποίο είναι το χαμηλότερο στην ιστορία τους αλλά και στην Basketleague. Κι αυτό έγινε αναλαμβάνοντας ισχυρό αγωνιστικό ρίσκο αλλά με την προοπτική ότι το φθινόπωρο του 2022 θα έχουν ξεμπερδέψει από τα χρέη της περιόδου 2016-17 που παραμένουν σαν αγκάθι στο λαιμό τους.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα