Λυκογιάννης: «Δεν είναι η πρώτη μου χρονιά προπονητής και δε νιώθω πίεση»

Λυκογιάννης: «Δεν είναι η πρώτη μου χρονιά προπονητής και δε νιώθω πίεση»

Gazzetta team
Λυκογιάννης: «Δεν είναι η πρώτη μου χρονιά προπονητής και δε νιώθω πίεση»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης περιέγραψε τον ΠΑΟΚ που έχει στο μυαλό του και εξήγησε ότι η πολυετής εμπειρία του τον βοηθά στη διαχείριση της πίεσης.

Ο προπονητής του Δικεφάλου έχει στα χέρια του πλήρες ρόστερ μετά την άφιξη των Μάλκολμ Γκρίφιν, Ζερμέιν Λοβ και Μαρβίν Τζόουνς και μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου αρχικά εξέφρασε τη χαρά του για την αποτελεσματικότητα της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο. «Πήραμε τους περισσότερους από τους στόχους που είχαμε. Με κάποιους άλλους παίκτες φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θεωρώ όμως ότι βάσει των συνθηκών πλησιάσαμε στο απόλυτα και τα πήγαμε πολύ καλά έπειτα από μια μικρό προσαύξηση (στο μπάτζετ), αλλά βαδίζοντας επί του οικονομικού σχεδιασμού της διοίκησης».

Ο Άρης Λυκογιάννης αναφέρθηκε επιμέρους στη φιλοσοφία του και σ’ αυτά που περιμένει από την ομάδα του λέγοντας ότι… «θέλω να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο ανοιχτό γήπεδο και κυρίως να γίνουμε πιο σκληρή ομάδα στην άμυνα. Έχουμε βάθος στο ρόστερ με τα παιδιά που πήραμε. Γενικώς θέλουμε να διατηρήσουμε κάποια στοιχεία που είχε η ομάδα και πέρυσι».

κεί ρωτήθηκε για την πίεση της ανάγκης για μια καλύτερη σεζόν και υποστήριξε ότι… «είναι λογικό να υπάρχουν προσδοκίες, αυτές τις δημιούργησε η ομάδα μέσα από τον τρόπο λειτουργίας της σε όλα τα επίπεδα. Καταρχήν, θεωρώ ότι δεν έχουμε ξοδέψει περισσότερα χρήματα σε σχέση με 6-7 ομάδες. Νιώθουμε ικανοποίηση για τη δουλειά που κάναμε το καλοκαίρι. Πίεση πρέπει πάντα να υπάρχει, αλλά δεν είναι η πρώτη μου χρονιά (ως προπονητής) για να νιώθω ένταση πίεση. Έχουμε στόχους, αυτοί είναι ξεκάθαροι και θα προσπαθήσουμε να τους πετύχουμε».

Σχετικά με το κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο πλάνο των δύο αγώνων την εβδομάδα, ο έμπειρος τεχνικός εξήγησε ότι… «η ευρωπαϊκή συμμετοχή έπαιξε ρόλο στην παραμονή κάποιων παικτών και θέλαμε να αποκτήσουμε παίκτες οι οποίοι έχουν σχετική εμπειρία. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων των αντιπάλων μας και να εμπνέουμε με το μπάσκετ που θα αποδίδουμε. Θεωρώ ότι αυτή θα είναι η πρώτη επιτυχία της ομάδας. Εκτιμώ ότι είναι ανούσιο να πούμε κάτι παραπάνω στην παρούσα στιγμή από πλευράς στόχων», είπε και κατέληξε αναφορικά με το πώς φαντάζεται το ελληνικό Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. «Πιστεύω ότι τον Νοέμβριο θα φανεί, σε πρώτη φάση εκτιμώ ότι θα είναι τριών ταχυτήτων».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα