Σαλούστρος: «Τιμή και ευθύνη η αρχηγία της ομάδας»

Σαλούστρος: «Τιμή και ευθύνη η αρχηγία της ομάδας»

Σαλούστρος: «Τιμή και ευθύνη η αρχηγία της ομάδας»

bet365

Το Περιστέρι έχει ξεκινήσει την προετοιμασία από τη στιγμή που θα μπει πρώτο στην αφετηρία των επίσημων υποχρεώσεων με τα προκριματικά του BCL και ο Χρήστος Σαλούστρος που θα έχει την ευθύνη ως αρχηγός μίλησε για τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν φέτος το Περιστέρι.

Ο 31χρονος φόργουορντ είπε αρχικά ότι «η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι αντίπαλός μας, δεν είναι μαζί μας! Γιατί έχουμε μόνο ένα μήνα ουσιαστικά για να προετοιμαστούμε για δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι δύο και θα είναι δύο. Και εκτιμώ ότι θα είμαστε πολύ χαρούμενοι σε ένα μήνα από τώρα, ολοκληρώνοντας τον πρώτο στόχο που είναι να περάσουμε στους ομίλους του Basketball Champions League. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν γίνει και όλες αυτές οι κινήσεις και έχουν έρθει αυτοί οι παίκτες που πήρε η ομάδα. Ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία, είμαστε συγκεντρωμένοι από την πρώτη ημέρα στην δουλειά που πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να υλοποιήσουμε τον πρώτο στόχο μας».

Για το στοιχείο που θα διακρίνει την ομάδα τη νέα χρονιά: «Απο την πρώτη ημέρα που ήρθα, το στοιχείο της ομάδας του Περιστερίου είναι γενικότερα η μαχητικότητα. Είναι το πνεύμα αυτό το οποίο δεν μας επιτρέπει να είμαστε χαλαροί σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι πρέπει να κλείσουμε κατά κάποιο τρόπο την σε εισαγωγικά κακή παρένθεση που αποτέλεσε η περυσινή παρουσία της ομάδας στην Α1. Και ταυτόχρονα να δείξουμε ότι έχουμε ανακάμψει από την κατάσταση την περυσινή και να βγούμε μπροστά φέτος και να κάνουμε πράγματα που δεν κάναμε πέρυσι. Αυτό θα είναι σίγουρα ένα βήμα παραπάνω».

Για την ευθύνη της ανάληψης της αρχηγίας: «Είναι τεράστια τιμή, τεράστια ευθύνη, η αρχηγία της ομάδας. Το Περιστέρι αυτό τον τρίτο χρόνο γίνεται η μακροβιότερη δική μου ομάδα στην Α1. Θα ισοφαρίσω μεχρι το τέλος της χρονιάς την τριετία μου στον Φιλαθλητικό. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι προσωπικό επίτευγμα το να παραμένεις σε μια ομάδα τόσο χρονικό διάστημα, που πλέον δεν το κάνουν πολλοί παίκτες. Με τιμά ιδιαίτερα η ανάληψη της αρχηγίας, δεν με γεμίζει καθόλου άγχος. Ίσα - ίσα μου δίνει παραπάνω κίνητρο και θα προσπαθήσω όσο μπορώ. Είναι και λίγο αστείο, γιατί είμαι ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης της ομάδας. Θα τα δώσω όλα για να αντεπεξέλθω στα καθήκοντα μου και ως παίκτης και ως αρχηγός της ομάδας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα