Ογκμπέιντε: «Έχω τη δική μου ξεχωριστή ιστορία»

Ογκμπέιντε: «Έχω τη δική μου ξεχωριστή ιστορία»

Ογκμπέιντε: «Έχω τη δική μου ξεχωριστή ιστορία»

bet365

Ο Ντέρικ Ογκμπέιντε ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, έπειτα από τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ και στην πρώτη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αν και σε ηλικία 24 ετών, ο Νιγηριανός (με αμερικανική υπηκοότητα) μπορεί να χαρακτηριστεί… κοσμογυρισμένος με αφετηρία τη χώρα καταγωγής του έως και την Κύπρο στην οποία έβγαλε μεροκάματο στις τελευταίες δύο σεζόν. Στην πρώτη συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ανέφερε τη διαδρομή του η οποία «προσαρμόστηκε» μετά τον χωρισμό των γονιών του. Από το Λάγος της Νιγηρίας πήγε στο Λονδίνο για να ακολουθήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με ενδιάμεσο σταθμό τη Στοκχόλμη, για να φτάσει η χάρη του και στο Τορόντο του Καναδά, σε μια προσπάθεια της μητέρας ρου να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

«Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική ξεχωριστή ιστορία και προφανώς έχει περάσει τις δικές του δυσκολίες . Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία για μένα όλα αυτά τα ταξίδια και σίγουρα με βοήθησαν να μπορώ να προσαρμόζομαι πιο εύκολα όταν ξεκίνησα και την επαγγελματική μου καριέρα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα στον ΠΑΟΚ», είπε στο www.paokbc.gr και αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Ξέρω ότι φοράμε τον ίδιο αριθμό, αλλά η δική μου επιρροή και λόγω ηλικίας και θέσης είναι διαφορετική. Θαυμάζω τον Hakeem Olajuwon, ήταν η αιτία που επέλεξα το «34». Ο τρόπος που κινούνταν μέσα στο καλάθι ήταν μοναδικός».

Ο Ογκμπέιντε αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΟΚ αλλά και στον ελάχιστο χρόνο που χρειάστηκε για να απαντήσει θετικά. «Δεν το σκέφτηκα πολύ. Ξέρω αρκετά πράγματα για το Ελληνικό μπάσκετ, το υψηλό επίπεδο που υπάρχει και φυσικά για τη νέα μου ομάδα, οπότε μπορώ να πω ότι η απόφασή μου ήταν πολύ εύκολη… Είπαμε αρκετά πράγματα με τον κόουτς. Μου μίλησε περισσότερο για το στυλ του μπάσκετ που θέλει να παίξει και αυτά που περιμένει από μένα. Πιστεύω ότι μπορώ να δώσω και ενέργεια στην ομάδα, αλλά και να προσφέρω πολλά σε άμυνα και επίθεση. Και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ».

Μίλησε επίσης για τα μηνύματα που έλαβε από φίλους του ΠΑΟΚ, μετά την κοινοποίηση της συμφωνίας. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που συνέβη και τα πολλά μηνύματα που μου έστειλαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο, μου δημιούργησαν μία εικόνα την οποία ανυπομονώ να ζήσω όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Ξέρω ότι το γήπεδο έχει λείψει από τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο το γήπεδο, αλλά έχει λείψει πολύ και από εμάς τους παίκτες η ατμόσφαιρα. Για μένα θα είναι πολύ ωραίο μετά από τόσο καιρό να το ζήσω ξανά με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο γήπεδο και ανυπομονώ να έρθω στη Θεσσαλονίκη για να σας γνωρίσω όλους από κοντά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα