Ώρα μηδέν για την Wild Card

Gazzetta team
Ώρα μηδέν για την Wild Card

bet365

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή της ομάδας που θα καλύψει την θέση που άφησε κενή στην Α1 η αποχώρηση της Κηφισιάς πλησιάζει στο τέλος της. Σκληρή μάχη ανάμεσα σε Δόξα Λευκάδας και Ηράκλειο.

Το πρωί της Τρίτης (13/9) η ειδική Επιτροπή Αδειοδότησης που έχει συσταθεί γι' αυτό το σκοπό και απαρτίζεται από πέντε μέλη (Τάκης Τσαγκρώνης, Μιχάλης Μελής, Δημήτρης Μπασούρης, Γιάννης Ψαρράκης και Γιάννης Αλεξόπουλος) θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει ποια θα είναι η 14η ομάδα της Basket League.

Οι υποψηφιότητες του Ηρακλείου και της Λευκάδας είναι αυτές που ξεχωρίζουν και μάλιστα ήδη από την συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, όπου δεν υπήρξε απόφαση, οι δύο εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ (ο Πρόεδρος Μιχάλης Μελής και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Ψαρράκης) είχαν εκδηλώσει τις προσθέσεις τους υπέρ της Δόξας.

Μέχρι τότε αρκετές πιθανότητες συγκέντρωνε και ο φάκελος του Αρκαδικού, αφού ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος διατηρεί στενές σχέσεις με πολλούς τοπικούς παράγοντες και μάλιστα ίσως να μην είναι τυχαίο πως απόψε (12/9) θα τιμηθεί σε εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ενδεχόμενη επιλογή του Αρκαδικού πάντως θα προκαλέσει αντιδράσεις, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν ομάδες (Αρκαδικός, Καβάλα) που την περασμένη σεζόν αγωνίζονταν στην Basket League.

Με δεδομένο λοιπόν πως ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής-παρά το ισχυρό όνομα και τη μεγάλη ιστορία τους-εκπροσωπούν αστικά κέντρα που έχουνε κι άλλους εκπροσώπους στο πρωτάθλημα συγκεντρώνουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες δια της ατόπου απαγωγής καταλήγουμε στο ότι η απόφαση θα κριθεί ανάμεσα στους φακέλους του Ηρακλείου και της Λευκάδας.

Οι Κρητικοί έχουν στα υπέρ τους τις σύγχρονες γηπεδικές εγκαταστάσεις, την οικονομική στήριξη των τοπικών παραγόντων αλλά και τις παραδοσιακά καλές σχέσεις που διατηρούν με την Ομοσπονδία. Όσο για την Δόξα Λευκάδας έχει το ισχυρό πλεονέκτημα πως εκπροσωπεί ένα γεωγραφικό διαμέρισμα το οποίο δεν έχει άλλη ομάδα στην Α1, ενώ εκτός από αυτό πληρεί και το άτυπο κριτήριο του ότι πέρυσι είχε την καλύτερη βαθμολογική θέση (στην Α2) από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα