Καταδίκη για Κόλισον και κίνδυνος τιμωρίας από το NBA!

Αλέξανδρος Καραλής
Ο Ντάρεν Κόλισον αντιμετωπίζει μπλεξίματα με το νόμο, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε κατηγορηθεί ότι είχε επιτεθεί και κακοποιήσει μία γυναίκα μέσα στο σπίτι του και τώρα ήρθε η ώρα της «καμπάνας».

Σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα, ο 29χρονος γκαρντ των Κινγκς ήρθε σε συμβιβασμό για την ποινή του σε ότι αφορά το περιστατικό αυτό και θα περάσει 20 μέρες σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εξέτισης ποινών. Επίσης, θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα 52 εβδομάδων με θέμα τη συμπεριφορά και τέθηκε σε 3ετή αναστολή.

Ο Αμερικανός αθλητής έδειξε συνειδητοποιημένος και μετανιωμένος για τις πράξεις του, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και τη μετάνοια που ζω τους τελευταίους μήνες. Η οικογένειά μου κι εγώ βρεθήκαμε σε μια τόσο ασυνήθιστη κατάσταση και ήταν πολύ δύσκολοι μήνες οι τελευταίοι. Αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό από το ποιος πραγματικά είμαι σαν άνθρωπος και δεν είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανος. Παίρνω όλη την ευθύνη για τις πράξεις μου», ήταν τα λόγια του Κόλισον σε δηλώσεις του.

Οι Κινγκς από τη μεριά τους εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν: «Η οικιακή βία είναι ένα σοβαρό θέμα σε όλο το έθνος μας, κι ένα θέμα που αντιβαίνει τις αξίες του οργανισμού μας. Είμαστε απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του Ντάρεν και σήμερα αποδέχθηκε πλήρως την ευθύνη των πράξεών του. Είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός για να βοηθήσει στην πληροφόρηση της κοινωνίας σχετικά με αυτό το σημαντικό ζήτημα. Δουλεύουμε με τον Ντάρεν και το NBA πάνω στα κατάλληλα επόμενα βήματα.»

Τέλος, να σημειωθεί ότι το NBA δεν έχει επιβάλλει ακόμα κάποια τιμωρία στον Κόλισον, ο οποίος κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού από το νέο πρωτάθλημα.