Eνθουσιαμένος για τον... φίλο του Ουόλτον ο Κερ!

Παρότι θα χρειαστεί να αποχωριστεί τον επί δύο χρόνια στενό του συνεργάτη, ο head-coach των Ουόριορς, Στιβ Κερ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην προπονητική του καριέρα ο Λουκ Ουόλτον, αναλαμβάνοντας τους Λέικερς.

Ο Λουκ Ουόλτον βρέθηκε για δύο χρόνια στο πλευρό του Στιβ Κερ στον πάγκο των Ουόριορς, εκτελώντας χρέη assistant-coach, ενώ οδήγησε του Πρωταθλητές του ΝΒΑ στο εντυπωσιακό ξεκίνημα τους στη φετινή σεζόν, όπου υπό τις οδηγίες του ο Στεφ Κάρι και η παρέα του έσπασαν όλα τα ρεκόρ, μετρώντας 24 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και συνολικό απολογισμό 39-4, στο διάστημα που ο head-coach τους ανάρρωνε από το το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στη μέση.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/4) ο Ουόλτον επισημοποιήθηκε πως από το καλοκαίρι θα είναι ο νέος τεχνικός των Λέικερς, με τον Στιβ Κερ να στάζει... μέλι για τον συνεργάτη και στενό του φίλο, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων και να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της πρώτης τους συζήτησης μετά τα ευχάριστα νέα, στο περιθώριο της τελευταίας προπόνησης των Ουόριορς.

«Στην αρχή όταν το έμαθα έμεινα για λίγο σοκαρισμένος, καθώς ήμασταν μαζί εδώ στο γήπεδο προτού αποχωρήσει για τη συνέντευξη. Δεν είχα όμως ιδέα για το νέο ραντεβού. Γνώριζα πως είχε περάσει από μία σύντομη συνέντευξη πριν από μερικές ημέρες και σκέφτηκα πως η διαδικασία θα κρατήσει κάποιο διάστημα, μέχρι να μιλήσουν και με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Ο Λουκ με πήρε τηλέφωνο γύρω στις 4 και μου είπε “έχω καλά και άσχημα νέα. Τα καλά νέα είναι ότι οι Λέικερς μου πρόσφεραν τη θέση του προπονητή”. “Ποια είναι τα κακά νέα τότε;”, τον ρώτησα. “Ότι δέχτηκα”, μου απάντησε», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των Ουόριορς, ενώ σε ότι αφορά στο αν τον συμβούλευσε κάτι συγκεκριμένο για το νέο του ξεκίνημα:

«Του είπα αστειευόμενος πως είναι κρίμα που δεν θα έχει πλέον Κάρι, Τόμπσον και Γκριν. Πλέον θα πρέπει να λειτουργήσει μόνος του. Με τον Λουκ θα έχουμε μία φιλιά ζωής και πάντα θα μoιραζόμαστε τις απόψεις μας και τις ιδέες μας γύρω από την προπονητική».