Aνακοίνωσαν Ουόλτον οι Λέικερς! (pic)

Aνακοίνωσαν Ουόλτον οι Λέικερς! (pic)

bet365

Στον assistant coach των Ουόριορς και άλλοτε παίκτη τους, Λουκ Ουόλτον, κατέληξαν οι Λέικερς για την θέση του πρώτου προπονητή, με την ομάδα του Λος 'Αντζελες να ανακοινώνει και επίσημα τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ με το τέλος των playoffs.

Με επίσημη ανακοίνωση τους, οι Λος Άντζελες Λέικερς γνωστοποίησαν την συμφωνία τους με τον Λουκ Ουόλτον, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες των «Λιμνάνθωπων» μετά το τέλος των υποχρεώσεων του στα playoffs με τους Ουόριορς, στο πλευρό του Στιβ Κερ.

Ο Ουόλτον διανύει τη δεύτερη του χρονιά ως πρώτος βοηθός στο τεχνικό επιτελείο των Πρωταθλητών του ΝΒΑ και έδωσε τα πρώτα δείγματα της δουλείας του στο διάστημα απουσίας του Κερ από τον «Πολεμιστών», καθώς υπό τις οδηγίες του η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του ΝΒΑ, με 24 νίκες σε ισάριθμους αγώνες (39-5 μέχρι την επιστροφή του Κερ).

Ο 36χρονος τεχνικός θα γίνει λοιπόν ο νεώτερος προπονητής που κάθεται στον πάγκο των Λέικερς και 26ος κατά σειρά. Στη 10ετή του καριέρα ως παίκτης, αγωνίστηκε σε Λέικερς και Καβαλίερς, μετρώντας 4.7 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ σε 564 αγώνες, κατακτώντας μάλιστα δύο «δαχτυλίδια» με τους «Λιμνάνθρωπους», οι οποίοι τον επέλεξαν στο Νο.32 του NBA Draft το 2003.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τον Λουκ πίσω στο Λος Άντζελες, όπου πιστεύουμε πως θα του δοθεί η ευκαρία να ξεκινήσει μία καταπληκτική, όπως όλα δείχνουν, προπονητική καριέρα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νέα «μυαλά» στον χώρο της προπονητικής και αισθανόμαστε τυχεροί που θα κατευθύνει τις μελλοντικές μας προσπάθειες», ήταν το σχόλιο του Τζένεραμλ Μάνατζερ των Λέικερς, Τζον Κιούπτσακ.

 

NBA Τελευταία Νέα