ΑΕΚ - Κολοσσός Ρόδου 92-57 (pics)

ΑΕΚ - Κολοσσός Ρόδου 92-57 (pics)

bet365

Την περασμένη αγωνιστική η ΑΕΚ έκανε δώρο στο Ρέθυμνο, τώρα στην... ιστορία της, αφού μπροστά στην ομάδα του 1966 έκανε ό,τι ήθελε τον Κολοσσό Ρόδου (92-57) στο ΟΑΚΑ και... ξέσπασε.

Πριν από το τζάμπολ ο... δρόμος των δύο ομάδων τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν αντίθετος. Από τη μία η ΑΕΚ γνώρισε τρεις άσχημες ήττες. Στην έδρα του Άρη, απέναντι στον Ολυμπιακό και στο Ρέθυμνο, βλέποντας τον στόχο της τρίτης θέσης ν' απομακρύνεται. Από την άλλη ο Κολοσσός Ρόδου συνεχίζει ν' απολαμβάνει την φετινή του πορεία και οι νίκες απέναντι σε Τρίκαλα, Κόροιβο και Καβάλα έχουν ανεβάσει την ψυχολογία του στα ύψη λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Απόψε, η ομάδα του Γιούρε Ζντοβτς άφησε πίσω την απογοήτευση των τελευταίων αγωνιστικών, παρουσιάστηκε... καταιγιστική κόντρα στους Ροδίτες και πήρε τη νίκη μπροστά την ομάδα του 1966 που τίμησε πριν από την έναρξη του αγώνα.

Οι Γιάννης Καλαμπόκης και Μίλαν Μιλόσεβιτς έκαναν το... κάτι παραπάνω για την Ένωση, ενώ από την άλλη μεριά πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντέιβις.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ μπορεί να είχε 6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο έχτισε γερές βάσεις νίκης από την αρχή. Η Ένωση ευστόχησε σε 5/7 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, έτρεξε, έπαιξε καλή άμυνα κι έκλεισε το πρώτο μέρος στο +14 (28-14 στο 10'). Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Οι Ροδίτες ήταν αρκετά άστοχοι, η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο παρκέ και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο +17 (45-28 στο 20'). Το ζητούμενο για τους γηπεδούχους ήταν να δείξουν διάρκεια στο παιχνίδι τους και να παρουσιαστούν σοβαροί και στη συνέχεια κι αυτό έκαναν. Έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +22 (50-28 στο 23'), έριξαν για λίγο τον ρυθμό τους, ωστόσο παρέμειναν σοβαροί. Το τέλος άνηκε στον... Ντούσαν Σάκοτα που με 10 συνεχόμενους πόντους εκτόξευσε τη διαφορά (78-47 στο 36') και σταμάτησε στους 15 πόντους, όλους στο τέταρτο δεκάλεπτο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Καλαμπόκης είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής ΑΕΚ. Ο Έλληνας άσος που είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση με 17 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι 1 κλέψιμο σε 15:54.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 4 πόντους και 1/5 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη κι 1 κλέψιμο.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Όλα κρίθηκαν από την αρχή. Η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με double score (28-14 στο 10') και πραγματοποιώντας σοβαρή εμφάνιση μέχρι το τέλος επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο κόσμος μπορεί να μην έδωσε δυναμική παρουσία στο κλειστό, ωστόσο είχε δημιουργηθεί κερκίδα με πανό: «Αλληλεγγύη, ευαισθησία, κατανόηση» με πρόσφυγες. Άλλωστε, η ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη (30/3) θα δώσει φιλική αναμέτρηση στο Λαύριο για τη στήριξη των προσφύγων του Δήμου Λαυρεωτικής. Στην Ένωση επίσης θα κρατήσουν τη σοβαρή παρουσία που έδειξαν για 40 λεπτά.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Ένωση ξεχνάει την απογοήτευση μετά τα δύο χαμένα ντέρμπι (με Άρη και Ολυμπιακό) και συγκεντρώνεται στο επόμενο με τον Παναθηναϊκό. Ο Κολοσσός το ότι δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και περιμένει τον ΜακΓκι στα επόμενα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 45-28, 61-39, 92-57

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα