Ιταλία: Τρεις ομάδες απέναντι στην ιταλική Ομοσπονδία

Gazzetta team
Ιταλία: Τρεις ομάδες απέναντι στην ιταλική Ομοσπονδία

bet365

Το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θεωρείται δεδομένο, αλλά σιγά σιγά το σχίσμα μεταφέρεται και σε εθνικό επίπεδο.

Μετά τη Γαλλία, τώρα είναι η σειρά της Ιταλίας να «σπάσει» την οδηγία της ιταλικής Ομοσπονδίας, καθώς τρεις ομάδες (Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια, Σάσαρι) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο Eurocup της Euroleague κι όχι στο Champions League της FIBA.

Προς το παρόν, αυτή είναι η δεύτερη χώρα στην οποία συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς δύο ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η Γαλλία με την Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ και τη γαλλική λίγκα να πηγαίνουν απέναντι στη γαλλική Ομοσπονδία, που από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ της FIBA.

Το ίδιο έργο ενδέχεται να παιχτεί και στη Ρωσία, καθώς η VTB League έχει ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στη Euroleague, την ώρα που ο Αντρέι Κιριλένκο από την πλευρά της ρωσικής Ομοσπονδίας έχει αφήσει να εννοηθεί -χωρίς να το έχει ανακοινώσει επίσημα- πως τάσσεται υπέρ της FIBA.

Το μεγάλο ερώτημα από εδώ και πέρα είναι τι μπορούν να κάνουν οι Ομοσπονδίες, απέναντι στις ομάδες κι αν θα θελήσουν να τραβήξουν το σκοινί στα άκρα. Προς το παρόν, δεν διαφαίνεται τέτοια διάθεση κι οι Ομοσπονδίες αφήνουν να εννοηθεί ότι θα σεβαστούν τις επιλογές των ομάδων. Αν, όμως, το πράγμα «αγριέψει» τότε υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για τις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς θυμίζουμε πως στο ξεκίνημα αυτής της ιστορίας η FIBA και κατ’ επέκταση οι Ομοσπονδίες -εμμέσως πλην σαφώς- άφηναν να εννοηθεί πως υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο αποκλεισμών ομάδων από τις εγχώριες διοργανώσεις, σε περίπτωση που δεν ακολουθούσαν τη γραμμή τους.

 

Τελευταία Νέα