«Σημαντική νίκη, πάμε για το 4/4!»

«Σημαντική νίκη, πάμε για το 4/4!»
O Bαγγέλης Μάντζαρης έβαλε τα κρίσιμα τρίποντα, ο Γιώργος Πρίντεζης είδε τις παρατάσεις από τον πάγκο και οι δυο τους μιλούν στο gazzetta.gr για τη νίκη επί της ΑΕΚ και τo... 4/4 στη συνέχεια του TOP 16.

Λίγα 24ώρα έπειτα από την σκληρή ήττα στο Μπάμπεργκ ο Ολυμπιακός κλήθηκε να... καθαρίσει το μυαλό του, ν' αφήσει πίσω την κούραση και ν' αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ύστερα από ένα απίστευτο παιχνίδι που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη μεγάλη νίκη (93-100) που τους διατηρεί μόνους στην πρώτη θέση της Α1.

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποβλήθηκε με πέντε φάουλ δύο λεπτά σχεδόν πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου κι έτσι είδε τις παρατάσεις από τον πάγκο: «Είναι κάτι που δεν έχω συνηθίσει η αλήθεια είναι. Άντε να μου έχει τύχει ξανά δύο ή τρεις φορές στην καριέρα μου, να έχω αποβληθεί με πέντε φάουλ. Συμβαίνει αυτό. Είναι πολύ θετικό ότι κερδίσαμε και αρκεί. Και ο Ιωάννης κι ο Αγραβάνης βοήθησαν, είναι πάντα έτοιμοι και βοηθάνε οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί ακόμα και σε δύσκολα παιχνίδια», είπε στο gazzetta.gr ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη, τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά:

«Εννοείται πως χρειαζόμασταν πάρα πολύ τη νίκη, είναι πολύ σημαντική νίκη. Θέλουμε να κρατήσουμε το πλεονέκτημα για την Α1. Ξέραμε ότι παίζαμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Ήταν ένα παιχνίδι μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος κι η ΑΕΚ είχε πολύ χρόνο να δουλέψει και να προετοιμάσει το παιχνίδι. Από κει και πέρα εμείς ερχόμασταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Ήμασταν πιο κουρασμένοι, υπήρχε και το ταξίδι. Είναι ένα αποτέλεσμα θετικό και κρατάμε το ροζ φύλλο».

«Ν' αντιδράσουμε για το 4/4»

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους τον πρώτο από τους τέσσερις... τελικούς στο TOP 16 (vs Ζαλγκίρις Κάουνας) κι ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως: «Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το 4/4. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν κοίταζα ούτε αντιπάλους, ούτε διασταυρώσεις, ούτε τίποτα. Ούτε τι πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε. Απλά ας κάνουμε το 4/4 και τουλάχιστον αν δεν περάσουμε να είμαστε με το κεφάλι ψηλά.

Πρέπει ν' αντιδράσουμε, πρέπει να κερδίσουμε. Το ματς με τη Ζαλγκίρις είναι ένα παιχνίδι που πάλι υπάρχει το "πρέπει" μπροστά. Να αντιδράσουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Κάθε παιχνίδι να το κοιτάμε ξεχωριστά. Και πρέπει να προσπαθήσουμε για το 4/4».

Μάντζαρης: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια πρόκρισης στα playoffs»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μπορεί να είχε 0/4 τρίποντα, ωστόσο έβαλε τα δύο κρίσιμα στη δεύτερη παράταση. Ο ίδιος πιστεύει πως το μυστικό είναι να μην... σκέφτεσαι ποτέ το προηγούμενο σουτ: «Σούταρα έξι σουτ, έβαλα τα δύο. Ευτυχώς ήταν τα κρίσιμα. Αν δεν ήμουν εγώ, θα ήταν κάποιος άλλος. Το θέμα είναι να μην σκέφτεσαι το προηγούμενο σουτ, αν σκέφτεσαι το προηγούμενο σουτ έχεις χάσει το παιχνίδι. Πρέπει να κοιτάς το κάθε σουτ, σαν να είναι το πρώτο σου. Δύσκολο βέβαια, για τον καθένα και για μένα το λέω. Δεν είμαστε μηχανές, άνθρωποι είμαστε. Παρόλα αυτά, πρέπει να μάθεις να κοιτάς μπροστά».

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει δύο παρατάσεις, έπειτα από την ήττα στο Μπάμπεργκ και το ταξίδι, φυσικά, στη Γερμανία: «Ήταν δύσκολο, υπήρχε κούραση και από θέμα ψυχολογίας. Όταν κάνεις μία ήττα σαν κι αυτή που κάναμε στο Μπάμπεργκ... Δυστυχώς, απογοητευτήκαμε όσο να ναι. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Έτσι, είναι το μπάσκετ. Τόσα χρόνια έχουμε την τύχη με το μέρος μας, φέτος μας γύρισε την πλάτη. Παρόλα αυτά πρέπει να συνεχίσουμε. Το θέμα είναι ότι πρέπει ν' αντιδράσουμε. Σήμερα, πάλι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά δείξαμε χαρακτήρα εκεί που έπρεπε και πήραμε τη σημαντική νίκη. Που αυτό μετράει, γιατί θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια και βαθμολογικά και ψυχολογικά».

Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης που έχουν στα playoffs της Ευρωλίγκας: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Με 4/4 γίνονται πολλά πράγματα. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, εμένα ειδικά που μου αρέσει να μελετάω σενάρια τα έχω δει αρκετά καλά. Και πιστεύω πως με 4/4 θα περάσουμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα