Οι λόγοι της σταδιακής «εκτόξευσης» του Άρη!

Οι λόγοι της σταδιακής «εκτόξευσης» του Άρη!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας αποδίδει τα εύσημα στο Νίκο Λάσκαρη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην απόφαση του προπονητή να μην κάνει αλλαγές παικτών, γεγονός που επέτρεψε στους "κιτρινόμαυρους" να γίνουν το "αφεντικό" στην μάχη της 3ης θέσης.

Το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, η αλήθεια είναι ότι "ξύπνησε" πολλές μπασκετικές θύμησες του παρελθόντος... Από την εποχή, που το πάλαι ποτέ Αλεξάνδρειο και νυν "Nick Galis Hall" γέμιζε και η μοναδική "κιτρινόμαυρη" ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι Θεσσαλονικείς μπασκετόφιλοι, μάγευε παίκτες και τηλεθεατές! Το πιο σίγουρο στοίχημα που - υπό την διοίκηση του Νίκου Λάσκαρη - έχει κερδίσει ο Άρης της τελευταίας διετίας, είναι η "τυφλή" εμπιστοσύνη του κόσμου σε μία νέα, υγιή και σοβαρή προσπάθεια που είναι στα σκαριά. Γι' αυτό και με την παρουσία του στηρίζει, χωρίς να "λακίζει" στην πρώτη ή την δεύτερη απογοήτευση! Δεν απέκτησαν ξαφνικά μπασκετική παιδεία οι φίλαθλοι του Άρη... Η αυτοκρατορία της δεκαετίας του '80, με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου, τον Ιωαννίδη και τους υπόλοιπους, δεν έγραψε μόνο ιστορία με τους τίτλους της, αλλά γαλούχησε μία και δύο και τρεις γενιές φιλάθλων, που έμαθαν για τα καλά το άθλημα και φυσικά να αγαπούν την ομάδα τους.

Ένας απ' αυτούς είναι ο νέος μεγαλομέτοχος, που μεγάλωσε με τις επιτυχίες του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ κι έχοντας προοδεύσει επιχειρηματικά, άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, σε μία κρίσιμη καμπή στην ιστορία του συλλόγου. Ο 40χρονος επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ξάνθη, έβαλε σε μία τάξη τις δόσεις του Άρη από την υπαγωγή του στο άρθρο 99, μεταμόρφωσε το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του, εξασφάλισε την εύρυθμη λειτουργία της ΚΑΕ και διέθεσε στον Δημήτρη Πρίφτη, ένα αξιοπρεπές budget για να φτιάξει την ομάδα που ήθελε. Η πιο σημαντική συνεισφορά του, κατά την ταπεινή μου άποψη, όμως, είναι η στενή στοργική σχέση του ιδίου και της οικογένειάς του με το αγωνιστικό τμήμα και ο απόλυτος σεβασμός του στον διαχωρισμό των ρόλων που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν μεγάλο αθλητικό οργανισμό.

Ο διοικητικός ηγέτης είναι υπεύθυνος για όλα όσα αφορούν στην ομάδα έξω από το γήπεδο και ο τεχνικός, έχει την ευθύνη για την εικόνα της, μέσα στις τέσσερις γραμμές. Στην περίπτωση του Άρη, πιο αρμονική σχέση "αφεντικού" και προπονητή, δε γίνεται! Το περασμένο καλοκαίρι, ο 47χρονος coach έφτιαξε ένα αγωνιστικό πλάνο, λαμβάνοντας ως δεδομένα ότι, ο σύλλογος βρίσκεται σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης κι επειδή δεν "πρέπει" να κάνει υπερβάσεις στο budget, επέλεξε τους συγκεκριμένους παίκτες, με γνώμονα ότι ο βασικός στόχος της ομάδας για την τρέχουσα σεζόν, είναι η σταθεροποίηση μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Γι' αυτό και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ακόμη και όταν ήρθαν κάποιες μαζεμένες ήττες (από την Μπούντουτσνοστ, την Εμπόριο Αρμάνι, τον Κολοσσό και τον Παναθηναϊκό), παρά την πίεση για ενίσχυση από το εξωαγωνιστικό περιβάλλον, έμεινε σταθερός στην φιλοσοφία του. Πρώτον γιατί δεν ήθελε να "απογειώσει" τον προϋπολογισμό και δεύτερον γιατί δεν επιθυμούσε να διαταράξει τις ισορροπίες, τη "χημεία" και κατ' επέκταση να "χαλάσει" το μυαλό των παικτών του. Πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη, μάλιστα, αναφέρουν ότι ακόμη και ο Τσούπκοβιτς - που όταν τραυματίστηκε, βρισκόταν στην "πόρτα της εξόδου" - παρέμεινε στην ομάδα, γιατί είναι εξαιρετικός συμπαίκτης, θετικός στον μικρό ρόλο του και πολύ αγαπητός στους υπόλοιπους!

Μ' άλλα λόγια, λοιπόν, ο Νίκος Λάσκαρης, η σύζυγός του Τζόρτζια και ο αδελφός του Εμμανουήλ (εντεταλμένος σύμβουλος της ΚΑΕ) που έχει εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη και κατ' ουσίαν "τρέχει" όλο το διοικητικό project, δεν πίεσαν ποτέ τον Δημήτρη Πρίφτη να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Από τη στιγμή που ο ίδιος έκρινε ότι δεν χρειαζόταν, σεβάστηκαν απόλυτα την απόφασή του, στάθηκαν συνεχώς δίπλα στην ομάδα, ενώ είχαν και έχουν μία πολύ δεκτική και δοτική συμπεριφορά προς όλους, κάτι που σπάνια βρίσκεις σε έναν σύλλογο. Ήταν παρόντες ηθικά και όχι μόνο, ακόμη και στην οικογενειακή τραγωδία που έζησε ο Μιχάλης Πελεκάνος, τον οποίο στήριξαν από την πρώτη στιγμή και σε γενικές γραμμές "έστησαν" ένα διοικητικό μοντέλο που κάθε προπονητής και κάθε παίκτης, θα ήθελε να έχει από πίσω του.

Και φτάνουμε στο αγωνιστικό μέρος και στο αποτέλεσμα, που μοιραία κρίνει τη δουλειά όλων στο επαγγελματικό μπάσκετ. Από τη στιγμή που ο Άρης (16-5) προκρίθηκε στην 2η φάση του Eurocup και η ΑΕΚ (16-5) αποκλείστηκε, οι πιθανότητες να την προσπεράσει στην κανονική περίοδο, δεν ήταν με το μέρος του. Έστω κι αν την είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ! Οι "κιτρινόμαυροι" της Θεσσαλονίκης είχαν το βάρος των έξι επιπλέον εβδομάδων με διπλά παιχνίδια και τρία ταξίδια στο εξωτερικό και την πίεση να μην χάσουν στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που η "Ένωση" είχε την ευχέρεια της ποιοτικής προπόνησης υπό τις οδηγίες ενός νέου προπονητή, χωρίς να μετακινείται παρά μόνο μία φορά στις δύο εβδομάδες. Παρ' όλα αυτά, ο "δικέφαλος του Νότου" αναλώθηκε σε συνεχείς αλλαγές παικτών, με αποτέλεσμα να μην βρει ποτέ ρυθμό, έστω κι αν δεν υπέπεσε σε καμία γκέλα, κερδίζοντας και τα 15παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, με αντιπάλους, πλην του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Το 3/3 επί της ΑΕΚ

Κατά συνέπεια στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (28/02) και οι δύο ομάδες προέρχονταν από 6 συνεχόμενες νίκες, αλλά το σερί των γηπεδούχων ήταν σαφώς πιο πειστικό. Η "Ένωση" προηγήθηκε με +11 (29-40) λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, αλλά έχοντας χάσει με ντισκαλιφιέ τον σημαντικότερο παίκτη της (Μαυροκεφαλίδης), έμενε στο ματς χάρη στην υπεροπλία της στα ριμπάουντ (+7), τα ελάχιστα - για εκτός έδρας αγώνα - λάθη (8) και την ευστοχία της στις 13 περισσότερες βολές (28/35 ήτοι 80%) που εκτέλεσε. Καθώς το ματς έμπαινε στην κρίσιμη καμπή, όμως, φαινόταν ότι ο πιο συμπαγής Άρης θα αντιδράσει κι αν το ματς πάει στον πόντο, θα έχει τον πρώτο λόγο. Όπως κι έγινε. Από τη στιγμή μάλιστα, που η ανατροπή συντελέστηκε με πρωταγωνιστές τους Πελεκάνο (15π. με 3/5 τριπ.) και Κοέν (12π. & 7ρ.) και με την ομάδα του Ζντοβτς να έχει 36% στα σουτ και να στερείται δημιουργίας και ορθολογιστικών επιλογών... Αυτή ήταν η 3η νίκη (77-76) του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα επί της ΑΕΚ σε ισάριθμα παιχνίδια στην εφετινή σεζόν (2-0 στο πρωτάθλημα και 1-0 στο Κύπελλο). Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να θεωρείται σύμπτωση!

Η ΑΕΚ και το "παγκόσμιο ρεκόρ"!

Η επικράτηση των γηπεδούχων και το πλεονέκτημα που τους έδωσε στην μάχη της 3ης θέσης, αποτελεί σίγουρα δικαίωση της συνεργασίας Λάσκαρη-Πρίφτη, παράλληλα, όμως, στέλνει κι ένα μήνυμα στην φιλόδοξη διοίκηση της ΑΕΚ ότι οι επιτυχημένες ομάδες φτιάχνονται το καλοκαίρι, με σταθερό προσανατολισμό, εμπιστοσύνη στην φιλοσοφία του προπονητή και σεβασμό στην αγωνιστική "χημεία" ενός συνόλου, από τη στιγμή που πάντα δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Ο Άρης μπορεί να έχει το πλέον το προβάδισμα, ωστόσο, η μάχη της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο, δεν έχει ακόμη κριθεί. Παρ' όλα αυτά, πως να επιβραβευθεί μία ομάδα που από την αρχή της χρονιάς, έχει διώξει κι έχει πάρει συνολικά 9 παίκτες κι έχει στην κατοχή της το "παγκόσμιο ρεκόρ" αναβάθμισης του προπονητή (Σάκοτα), που έκανε τον αποτυχημένο σχεδιασμό της χρονιάς, σε general manager...

Ό,τι έγινε, έγινε! Πλέον απαιτείται ρυθμός!

Η απογοητευτική εικόνα της Βαρκελώνης, όπου πήγε με στόχο ένα μεγάλο "διπλό" και γύρισε με την "ουρά στα σκέλια", δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός (20-1) δεν έχει ικανότητες ή ότι ξαφνικά, έχασε το μέταλλο και τον χαρακτήρα του. Απλά, μετά το τραυματισμό του Γιανγκ, έκανε διαχειριστικά λάθη και πήρε τρεις παίκτες (Τζέϊμς, Όντομ-Τζόνσον και Παπανικολάου), που δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν, σε συνδυασμό και με την μακρά απουσία του Λοτζέσκι. Έκτοτε, δεν έχει βρει ποτέ ρυθμό.

Αν δε βρει και τώρα που μπαίνει στο πιο καυτό και κρίσιμο δίμηνο της σεζόν, μοιραία θα μείνει για πρώτη φορά εκτός ευρωπαϊκών πλέϊ-οφ, μετά από 10 συνεχείς παρουσίες και εν τω μεταξύ, θα κινδυνεύσει με την απώλεια και της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Τα δύο επόμενα εκτός έδρας ματς (με ΑΕΚ και Άρη) στην Basket League, άλλωστε, μόνο παίξε γέλασε δεν είναι... Ο θρίαμβος (115-61) επί της Καβάλας, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί μία δυνατή προπόνηση και να βοηθήσει παίκτες-κλειδιά, όπως ο Στρόμπερι (19π. με 4/5 τριπ.) και ο Μάντζαρης (16π. & 4ασ. με 4/8 τριπ.) να ανεβάσουν "στροφές" και ο Παπανικολάου (18π., 7ρ. & 4ασ. με 8/11 σουτ) να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο αγώνας της Παρασκευής (04/03, 21.45) με την Λαμποράλ Κούτσα είναι ματς χωρίς επόμενη μέρα...

Ολοένα και πιο ελκυστικός ο νέος ΠΑΟ!

Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι οι προσθήκες των Ουίλιαμς και Χέϊνζ έχουν κάνει τον Παναθηναϊκό τελείως διαφορετική ομάδα; Οι "πράσινοι" συμπλήρωσαν πλέον έναν ολόκληρο μήνα χωρίς ήττα, έχουν να χάσουν από το ντέρμπι του ΣΕΦ και στο μεσοδιάστημα, "έτρεξαν" ένα σερί 10/10 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτή όμως, είναι μόνο η αριθμητική και η στατιστική προσέγγιση! Η ουσία είναι αλλού... Η απόκτηση του Μαρκέζ Χέϊνζ προσέδωσε στην ομάδα 15-20 λεπτά ασφάλειας στo οργανωτικό κομμάτι και στα αμυντικά καθήκοντα του δευτερό-τριτου point-guard και ξαλάφρωσε τους Καλάθη, Διαμαντίδη και Φελντίν, που πλέον μπορούν να παίζουν λιγότερο και να είναι πιο ποιοτικοί. Η απόκτηση του Έλιοτ Ουίλιαμς έδωσε βάθος, ποιότητα, εκτελεστική δεινότητα κι αθλητικά προσόντα και αν συνυπολογίσετε το πόσο καλά "διαβάζει" το παιχνίδι ο Αμερικανός γκαρντ, τότε θα καταλάβετε γιατί ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι συνεργάτες επέλεξαν παίκτη-"λαβράκι".

Αν ο έτερος νεοαποκτηθείς, Βίνσεντ Χάντερ (δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε κόντρα στο Λαύριο), αποδειχθεί ικανός 10-12 ποιοτικά λεπτά στο "4" και το "5", τότε η μεταμόρφωση του "τριφυλλιού" θα αρχίσει να θυμίζει λίγο από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού, τη σεζόν 2011-12, που με έκτακτες προσθήκες τους Ντόρσεϊ και Λο, πήρε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Κόντρα στο Λαύριο, ο Παναθηναϊκός (20-1) είχε 29 ασίστ και 12 λάθη, 92,3% στις βολές και 68% στα δίποντα και ο "Σάλε" έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους Γιάνκοβιτς (10π., 6ρ. & 7ασ. σε 22') και Παπαγιάννη (16π. & 6ρ. με 8/9 σουτ σε 24'), που ήταν άκρως θετικοί. Την σφραγίδα τους στην εύκολη επικράτησε (94-56), έβαλαν ο Έλιοτ Ουίλιαμς (17π. & 3ρ. με 7/8 βολ. & 5/6 διπ. σε 15') που για τρίτο σερί ματς ήταν ο 1ος σκόρερ του "τριφυλλιού" και ο Διαμαντίδης (5π. & 4ασ.) που πέρασε στην 2η θέση στην ιστορία της Α1 Κατηγορίας σε συμμετοχές (511 με πρώτο τον Χατζή που έχει 554).

Μόνο Κηφισιά και ΠΑΟΚ σίγουροι για τα πλέϊ-οφ

Στην Πάτρα, η ΑΕΝΚ (10-11) δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την τελευταία απουσία του "μπόμπερ" Κέβιν Ντίλαρντ (εξέτισε την τιμωρία του κι επιστρέφει από την επόμενη αγωνιστική) και "πλήρωσε" τις γνωστές "ασθένειες" που της στοίχισαν και στον 1ο γύρο. Με μοναδικό διακριθέντα τον Ντάστιν Χογκ (22π. & 13ρ.), η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερα, έχοντας 53,8% στις βολές και 39,3% στα σουτ με αναλογία ασίστ-λαθών 9/16!

Το τελικό 73-66 υπέρ του Απόλλωνα (9-12), στέρησε από την ομάδα των βορείων προαστίων την ευκαιρία να αγγίξει την 5η θέση κι αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων να παίξουν στην post-season. Η ομάδα του Κώστα Μέξα (Μέϊγιερ 17π. & 5ρ. με 6/7 σουτ), νίκησε χάρη στα υψηλά ποσοστά της σε βολές (81,2%) και τρίποντα (50% με 10 εύστοχα) που αποτελούν το "φόρτε" της, παρ' ότι είχε 10 λιγότερα ριμπάουντ και ήταν πολύ άστοχη μέσα από τα 6,75 (35,7%).

Πολύ καλές πιθανότητες έχει πλέον και ο Κολοσσός (9-12), που νίκησε (79-69) τα Τρίκαλα, σουτάροντας περισσότερα τρίποντα (13/32) από δίποντα (15/28) κι έχοντας σε καλό απόγευμα τον Γιάννη Γεωργαλή (14π., 4ρ. & 2κλ. με 4/7 τριπ.). Οι Ροδίτες έχουν το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, γιατί έχουν τελειώσει τους αγώνες τους με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μέχρι την τελευταία αγωνιστική που θα παίξουν στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη, μπορούν να χτυπήσουν και τα τέσσερα υπόλοιπα ματς.

Η ανοδική πορεία του Ρεθύμνου (9-12) συνεχίστηκε και κόντρα στον Κόροιβο, με την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου (Χ.Γιαννόπουλος 18π. με 4/9 τριπ.) να πετυχαίνει την 4η νίκη (75-67) της στα τελευταία πέντε ματς, παρ' ότι είχε 18 (!) λιγότερα ριμπάουντ και σούταρε με 38,4% εντός πεδιάς! Πως κέρδισε; Υπέπεσε σε μόλις 6 λάθη, μοιράζοντας 19 ασίστ, την ίδια ώρα που η ομάδα της Αμαλιάδας "πούλησε" 19 φορές την μπάλα! Λόγω της υστέρησης στις ισοβαθμίες με όλες τις συνυποψήφιες ομάδες και του δύσκολου προγράμματός τους, οι Κρητικοί έχουν τη λιγότερη τύχη να μπουν στα πλέϊ-οφ.

Τη μεγαλύτερη, αντίθετα, έχει ο ΠΑΟΚ (9-12) που κερδίζοντας (68-66) στην Τρίπολη τον Αρκαδικό έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί έξι αποτυχημένων εμφανίσεων, που κρατούσε από τις 16 Ιανουαρίου, όταν ο "δικέφαλος του Βορρά" νίκησε για τελευταία φορά την ΑΕΚ. Ένα σερί 0-14 στην 1η περίοδο, έδωσε στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου "αέρα" 8 πόντων (από 9-3 σε 9-17) και παρ' ότι οι Αρκάδες πέρασαν μπροστά με 58-55 στο 36' και 62-60 στο 38', οι φιλοξενούμενοι (Τέπιτς 15π., 5ρ. & 4ασ., Μαργαρίτης 14π. με 6/8 σουτ), βρήκαν τις λύσεις για να "σπάσουν το ρόδι"! Η επιστροφή των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη, θα ανεβάσει ποιοτικά το παιχνίδι των Θεσσαλονικιών, που έχουν το πιο εύκολο πρόγραμμα απ' όλες τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στα πλέϊ-οφ και με 5/5 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου (με Απόλλωνα, Λαύριο και Κόροιβο εντός και Τρίκαλα και Καβάλα εκτός), βγαίνουν ακόμη και 5οι!

Χαμός στην "ουρά", κινδυνεύουν Τρίκαλα και Κόροιβος!

Με την Καβάλα (4-17) να έχει ουσιαστικά "ξεψυχήσει" από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς χρειάζεται τουλάχιστον 3 νίκες, χωρίς να νικήσει ξανά το Λαύριο, πλέον ψάχνουμε για την ομάδα που θα την ακολουθήσει στην Α2 Κατηγορία. Στην καλύτερη μοίρα απ' όλους βρίσκεται ο Κόροιβος (7-14), που υποδέχεται στην Αμαλιάδα τον Αρκαδικό (02/04) και το Λαύριο (23/04), ενώ νωρίτερα θα έχει φιλοξενήσει τον Κολοσσό και με ενδεχόμενη νίκη θα έχει "αγκαλιάσει" την παραμονή.

Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου (Τσάπιν 14π., 6ρ. & 4ασ.) που έχει μία νίκη στους τελευταίους δύο μήνες και στα τελευταία 10 ματς, έδειξε βελτίωση στην Κρήτη κι αν εξακολουθήσει να παίρνει τέτοια παραγωγικότητα από τους Βασιλόπουλο (10π., 15ρ. & 3ασ.) και Χαριτόπουλο (12π. & 6ρ.), εύκολα ή δύσκολα θα σωθεί.

Στην αμέσως χειρότερη μοίρα, βρίσκονται τα Τρίκαλα (7-14), που την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τον Απόλλωνα Πάτρας. Νωρίτερα, θα έχουν παίξει στην Τρίπολη και το Λαύριο και θα έχουν φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Η επιστροφή του Όβι Σόκο (25π. & 12ρ. με 10/18 σουτ), που ήταν εξαιρετικός και στη Ρόδο, αποτελεί "βάλσαμο" για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, η οποία έχει το πλεονέκτημα της νίκης με +28 (82-54) επί του Αρκαδικού στον 1ο γύρο και για να υποβιβαστεί, στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές πρέπει να κάνει τρεις νίκες λιγότερες από τους Αρκάδες...

Το Λαύριο (6-15) έχει το πιο βατό πρόγραμμα απ' όλους τους "μνηστήρες" της "σωτηρίας", αλλά αν χάσει στην έδρα του από τον Αρκαδικό την ερχόμενη εβδομάδα, αυτομάτως μπαίνει σε πολύ σοβαρές περιπέτειες. Παρ' όλα αυτά, μπορεί να "χτυπήσει" και τα τέσσερα από τα πέντε εναπομείναντα ματς, που είναι κόντρα στον Απόλλωνα εντός και στις τρεις ομάδες με τις οποίες μάχεται. Πλεονέκτημα οι μικρές διαφορές με τις οποίες έχασε σε Τρίκαλα (-4) και Τρίπολη (-8) και το +9 που έχει επί του Κοροίβου.

Ο Αρκαδικός (5-16) τέλος, έχει την πιο δύσκολη αποστολή, αλλά αν νικήσει μέσα στο Λαύριο, θα έχει το προνόμιο να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Σ' αυτή την περίπτωση, θα ισοβαθμήσει με την ομάδα του νοτιότερου άκρου της Αττικής και στις τελευταίες 4 αγωνιστικές (με Τρίκαλα και Καβάλα εντός και με Κόροιβο και ΑΕΚ εκτός), θα πρέπει να κάνει όσες νίκες, πετύχουν και οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη (με ΠΑΟΚ και Κόροιβο εκτός και με Απόλλωνα και Τρίκαλα εντός) Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!