MJ vs... Μπακατσιάς (vids & pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
MJ vs... Μπακατσιάς (vids & pics)

bet365

Ο Μάικλ Τζόρνταν κλείνει τα 53 και το gazzetta.gr θυμάται τη μέρα που ο Ολυμπιακός, ως Πρωταθλητής Ευρώπης, έπαιξε κόντρα στους Μπουλς! Τους κανονικούς Μπουλς...

Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία δεν κρίνουν απολύτως τίποτα κι όμως μένουν τόσο βαθιά χαραγμένα στη μνήμη σου. Στην ιστορία του Ολυμπιακού ως συλλόγου δε θα ξεχάσουν ποτέ την αναμέτρηση το 1997 για το McDonald' s Open όπου βρέθηκαν στο παρκέ κόντρα στους Σικάγο Μπουλς.

Οι «Ταύροι» ήταν η ομάδα της δεκαετίας μέχρι τότε έχοντας κτακτήσει έξι πρωτάθληματα, αλλά και κανένα να μην είχαν μόνο η παρουσία του Μάικλ Τζόρνταν έκανε το ματς ιστορικό.

Ο MJ23 κλείνει τα 53 χρόνια και το gazzetta.gr θυμάται την αναμέτρηση των Πειραιωτών στο Παρίσι.

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από το θρίαμβο της Ρώμης και οι Μπουλς από το πρωτάθλημα το οποίο χάρισε ο Τζόρνταν κάνοντας τον Ράσελ των Τζαζ να μοιάζει αμυντικός της σειράς.

Το τελικό 104-78 μικρή σημασία είχε για τους Πειραιώτες. Κανείς από την ομάδα εκείνης της εποχής δε θα ξεχάσει ποτέ εκείνο το βράδυ. Από τον Τόμιτς και τον Μπακατσία μέχρι τον Πέττα και τον Καραπλή!

Αντιμετώπισαν τον κορυφαίο παίκτη την ιστορία του αθλήματος, τον είδαν να σκοράρει 27 εύκολους πόντους. Κι ας έλειπαν οι Πίπεν και Ρόντμαν.

Αυτοί ήταν εκεί... μαζί του. Στο ίδιο παρκέ.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Τζόρνταν δήλωνε στους δημοσιογράφους, «Ελπίζω να ευχαριστήθηκαν οι φίλαθλοι, παρ’ όλο που έμεινα λίγο στο παρκέ». Σε αυτό το «λίγο» πέτυχε 27 πόντους.

Ο Ευθύμης Μπακτασιάς έγινε viral σήμερα λόγω της φωτογραφίας του Luben. Δεν τον ενοχλεί καθόλου. Ίσα ίσα θα γύριζε το χρόνο πίσω για να ξαναπαίξει εκίνο το παιχνίδι... Κι ας μην έκρινε απολύτως τίποτα.

Σικάγο Μπουλς (Φιλ Τζάκσον): Τζόρνταν 27, Μπράουν 12, Κερ 10, Λόνγκλεϊ 9, Γουένιγκτον 8, Κούκοτς 5, Γκόρενς 7, Κάφεϊ 6, Χάρπερ 6, Μπούσλερ 6, Μπαρέλ 4, Κλάιν 2, Μπουθ 2, Καλάμπρια, ΛαΡού.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Καρνισόβας 19, Νάκιτς 16, Τάρλατς 14, Χόκινς 12, Καραπλής 6, Ρότζερς 4, Τόμιτς 3 , Ζεβρονσένκο 2, Μίχαλος 2, Βούκσεβιτς, Μπακατσιάς, Ζουρμπένκο, Πέττας.

 

Τελευταία Νέα