Πρίφτης: «Να γίνουμε ομάδα» (pics)

Πρίφτης: «Να γίνουμε ομάδα» (pics)

Πρίφτης: «Να γίνουμε ομάδα» (pics)

bet365

Ο Άρης ξεκίνησε την προετοιμασία του με τον Δημήτρη Πρίφτη να δηλώνει πως πρώτος στόχος είναι... «να γίνουμε ομάδα».

Η νέα χρονιά ξεκινά με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για τον Άρη. Η εμπλοκή του Νίκου Λάσκαρη στα κοινά της ομάδας έχει δυναμώσει αρκετά την οικονομική ισχύ της ομάδας με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Πρίφτης να έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ στα χέρια του.

Ο προπονητής της ομάδας έδωσε το παρών στην πρώτη προπόνηση του Άρη αφού είχε ρεπό από την Εθνική Ανδρών (άμεσος συνεργάτης του Κατσικάρη) και είδε όλους τους παίκτες εκτός του Μιχάλη Πελεκάνου αφού ένας οικογενειακός λόγος τον κράτησε μακριά από το Αλεξάνδρειο.

Ο Δημήτρης Πρίφτης μιλώντας στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ανέφερε, «Η σύσταση της ομάδας άλλαξε σε πολύ μεγάλο ποσοστό, πήραμε αρκετά καινούρια παιδιά. Σίγουρα δε θα αλλάξουν η συνταγή μας και ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Όχι μόνο αναφορικά με τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι αθλητές, τα κριτήρια με τα οποία τους επιλέξαμε. Τα κριτήρια αυτά δεν είναι μόνο μπασκετικά, αλλά εκείνα τα οποία θα αναδείξουν την ομαδικότητα που θέλουμε να έχουμε στη διάρκεια της χρονιάς. Βάλαμε στόχους που ήταν προσιτοί και λογικοί σε σχέση με το μπάτζετ της ομάδας το οποίο είναι φέτος πιο διευρυμένο. Κάναμε όμως προσεκτικές κινήσεις, χωρίς υπερβολές και μεγάλες σπατάλες. Έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο με καλές προϋποθέσεις και πλέον μένει να ξεκινήσουμε τη δουλειά, να βρούμε την κατάλληλη χημεία και αγωνιστικά και γενικότερα και να φτιάξουμε ένα σύνολο όσο γίνεται πιο συμπαγές, μέσα από το οποίο καταρχήν εμείς να χαιρόμαστε την καθημερινότητά μας μέσα στο Αλεξάνδρειο και ο κόσμος να χαίρεται αυτό που βλέπει άσχετα με το αποτέλεσμα. Να βλέπει κάτι που είναι… ένα, να ενωθούμε όλοι μαζί και να δώσουμε μια μεγάλη μάχη τη χρονιά που έρχεται, που είναι σε δύο μέτωπα».

Όσο για το στιλ μπάσκετ που θα δει ο κόσμος φέτος, επισήμανε: «Είναι πιο γεμάτο το ρόστερ και το μπάσκετ που θα παίξουμε θα είναι μια προσαρμογή στις δυνατότητες που έχουν οι παίκτες. Θέλουμε να έχουμε μια καλή αμυντική βάση, ώστε να μπορούμε και στις κακές μας μέρες να διατηρούμε την επαφή μας στο σκορ, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα προσπαθήσουμε αναμφίβολα να επιδιώξουμε εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο και μέσα από τη δουλειά θα πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες στο πέντε εναντίον πέντε».

Ερωτώμενος αν το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί, ο coach απάντησε: «Σε ότι αφορά την 12αδα έχει κλείσει. Σε ότι αφορά τους παίκτες που θα βοηθήσουν στην προπόνηση, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε μόνο με 12 παιδιά, θα προσθέσουμε κάποιους παίκτες με υποστηρικτικό ρόλο».

Για το αν νιώθει βάρος σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν απάντησε: «Αυτά πηγαίνουν παράλληλα. Δε βλέπεις μόνο τι κάνεις εσύ, αλλά και τι κάνουν και οι άλλοι. Παίζεις με αντιπάλους, κάνουν κι αυτοί τις δικές τους κινήσεις. Η ομάδα πέρυσι έκανε μια πολύ καλή διαδρομή στο πρωτάθλημα και ο στόχος μας είναι να επαναλάβουμε κάτι ανάλογο. Πριν από αυτό, το βασικό είναι να γίνουμε ομάδα και να φτιάξουμε ένα ομοιογενές σύνολο. Θα είναι πρόωρο να πω ποιος είναι ο στόχος. Πρώτα είναι να αποδώσουμε καλύτερα, να γίνουμε ομάδα. Θα πω κάτι που είπα και πέρυσι τέτοια εποχή, ότι πιο συγκεκριμένα πράγματα μπορείς να πεις μετά τις πρώτες 10-12 αγωνιστικές. Εγώ προσωπικά δε νιώθω βάρος, νιώθω μια ασφάλεια με τα παιδιά που επέλεξα και όταν το βάρος αυτό το μοιραζόμαστε είναι πιο διαχειρίσιμο».

Για τις διαφορές σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι σχολίασε: «Η συνταγή ήταν η ίδια. Απλώς έχοντας μια μεγαλύτερη οικονομική άνεση, μπορέσαμε να φτιάξουμε την ομάδα μας λίγο πιο νωρίς και να κάνουμε 2-3 επιλογές που κόστισαν λίγο παραπάνω από την περσινή σεζόν. Στην πορεία υπήρξε από πλευράς ιδιοκτήτη μια επιπλέον ώθηση στο οικονομικό για να είμαστε λίγο πιο άνετοι και αυτό ήταν πολύ θετικό για μας».

Για το αν είναι πιο εύκολο να κάνεις επιλογές με μεγαλύτερο μπάτζετ σχολίασε: «Τα χρήματα δεν είναι πάντα ο τρόπος για να κάνεις σωστές επιλογές. Είτε έτσι, είτε αλλιώς χρειάζεται ψάξιμο και αρκετή μελέτη. Ο βαθμός δυσκολίας είναι πάντα ο ίδιος, γιατί πρέπει να φτιάχνεις ένα σύνολο με ομοιογένεια, είτε είναι φθηνό, είτε ακριβό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα