Η Δόξα Λευκάδας και ο… on fire Γκαγκαλούδης!

Φάνης Παναγιώτου
Η Δόξα Λευκάδας και ο… on fire Γκαγκαλούδης!

bet365

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους, όπως και τα γεγονότα που ξεχώρισαν.

Το συγκλονιστικό πρωτάθλημα της Α2 συνεχίστηκε με δύσκολες νίκες για τους πρωτοπόρους, εκπλήξεις, αλλά και σημαντικά αποτελέσματα στη μάχη της παραμονής.

Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της 16ης αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τα γεγονότα που ξεχώρισαν, αλλά και τους πρωταγωνιστές.

Η Δόξα Λευκάδας, ο Γκαγκαλούδης, ο καλύτερος coach και η κορυφαία πεντάδα:

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η Δόξα Λευκάδας αντιμετώπισε το Παγκράτι χωρίς τον κόσμο του, αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται πως είχε εύκολο έργο. Το αντίθετο θα λέγαμε, καθώς το Παγκράτι είναι μία αρκετά δεμένη ομάδα, που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον κάθε αντίπαλο. Ωστόσο, η Δόξα Λευκάδας παρουσιάστηκε έτοιμη, έβγαλε πολύ καλή εικόνα στο παρκέ και κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο κλειστό του Μετς.

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως την… ήττα της αγωνιστικής την έκανε το Ψυχικό. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχει ως στόχο την άνοδο και ματς όπως αυτό με τη Λιβαδειά πρέπει να τα καθαρίζει, ειδικά όταν αγωνίζεται εντός έδρας! Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και το Ψυχικό έκανε μία ήττα εκτός προγράμματος, που δεν είναι απίθανο να του στοιχίσει στο τέλος της σεζόν, όταν και θα κριθεί η άνοδος στη Basket League.

MVP ΤΗΣ 16ης… ΣΤΡΟΦΗΣ

Πολυτιμότερος της αγωνιστικής ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο πολύπειρος γκαρντ κάνει τη διαφορά για τη Λιβαδειά, η οποία έχει ανέβει επίπεδο με τον Γκαγκαλούδη, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ σημαντικές νίκες. Τι έκανε στο ματς κόντρα στο Ψυχικό; Έμεινε στο παρκέ για 39:12 και μέτρησε 31 πόντους (6/8τρίποντα!), δηλαδή ήταν ο… εκτελεστής της ομάδας των βορείων προαστίων! MVP δίχως δεύτερη σκέψη...

ΠΑΙΚΤΗΣ «ΚΛΕΙΔΙ»

Ο Αρκαδικός δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αετού. Το ματς ήταν… ντέρμπι και εκείνος που έβαλε καθοριστικά καλάθια ήταν ο Πέτρος Νοέας. Συγκεκριμένα, έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και ένα γκολ-φάουλ, ενώ συνολικά πέτυχε 18 πόντους (3/4τρίποντα) στα 23:26 που έμεινε στο παρκέ.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ «COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ»

Αρκετοί είχαν… ξεγραμμένη τη Λιβαδειά, τις τελευταίες αγωνιστικές, όμως, η ομάδα του Νίκου Οικονόμου εντυπωσιάζει. Η κίνηση της απόκτησης του πολύπειρου Γιάννη Γκαγκαλούδη έχει αποδειχθεί… ματς, ωστόσο, σημαντικό μέρος των επιτυχιών της Λιβαδειάς πιστώνεται και στη δουλειά του Έλληνα coach. Μετά το μεγάλο «διπλό» στο Ψυχικό το βραβείο του προπονητή της αγωνιστικής πηγαίνει… αναμενόμενα στον Νίκο Οικονόμου.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ

Γκαρντ: Γιάννης Γκαγκαλούδης (Ψυχικό - Λιβαδειά 77-84)
[31π., 5/8β., 4/5δίπ., 6/8τρ., 5ρ., 8λ., 2ασ., 1κλ., 1κοψ. σε 39:12]

Γκαρντ: Γιώργος Αποστολίδης (Παγκράτι - Δόξα Λευκάδας 80-87)
[15π., 2/2β., 5/10δίπ., 1/3τρ., 4ρ., 1λ., 5ασ., 3κλ. σε 34:35]

Φόργουορντ: Πέτρος Νοέας (Αρκαδικός - Αετός 76-73)
[18π., 1/1β., 4/5δίπ., 3/4τρ., 5ρ., 2λ., 1κλ. σε 23:26]

Φόργουορντ: Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Εθνικός - Ερμής 83-63)
[19π., 2/3β., 4/7δίπ., 3/3τρ., 7ρ., 3ασ. σε 26:22]

Σέντερ: Μιχάλης Περράκης (Ηρακλής - Λαύριο 77-80)
[17π., 0/2β., 1/2δίπ., 5/8τρ., 5ρ., 2ασ., 1κλ., 2κοψ. σε 28:58]

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία ΕΔΩ.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα