Φλεβαράκης: «Υπομονή, συγκέντρωση και πάθος»

Φάνης Παναγιώτου
Φλεβαράκης: «Υπομονή, συγκέντρωση και πάθος»

bet365

Εντός έδρας κόντρα στο Ρέθυμνο (15/3, 17:00) συνεχίζουν τα Τρίκαλα τις υποχρεώσεις τους στην Α1 και ο προπονητής της Θεσσαλικής ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης, μίλησε για τη σημαντική αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής.

«Μία μέρα πριν από ένα παιχνίδι τόσο σημαντικό δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η σπουδαιότητα των αγώνων είναι προφανής σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει ποιότητα και εμπειρία που τους έχει καθιερώσει ως μία από τις καλύτερες επαρχιακές ομάδες. Συνδυάζουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι ταλέντο και εμπειρία, είναι μία επικίνδυνη ομάδα, τους αρέσει το τρέξιμο και το σουτ, είναι ομάδα με πολλά τρίποντα, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται υπομονή, συγκέντρωση και πάθος. Είναι σημαντικό να έχει υπομονή και συγκέντρωση και ο κόσμος που μας βοηθά σε μεγάλο βαθμό στα εντός έδρας παιχνίδια. Την μικρή διαφορά ανάμεσα στην νίκη και την ήττα μπορεί να την καλύψει ο κόσμος. Έχουμε δει την ομάδα να παίρνει νίκες ακόμη και σε διαφορές υπέρ ή κατά και να ανατρέπει διαφορές μέσα εδώ», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Φλεβαράκης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (14/3), ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη όλοι οι παίκτες των Τρικάλων να συνεισφέρουν στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο:

«Θα χρειαστούμε πολύ μεγάλη βοήθεια ακόμη και από τα παιδιά που θα μπουν στο παιχνίδι και θα έχουν μία ή δύο κατοχές. Χρειάζεται εγρήγορση σε όλο το παιχνίδι και σκληρή άμυνα γιατί το Ρέθυμνο είναι μία ιδιαίτερα επιθετική ομάδα».

Σε ερώτηση αν το παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι τελικός, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Όλοι μιλάμε πια για τελικούς. Θεωρώ ότι δεν οριστικοποιείται κάτι αύριο αλλά με νίκη είναι σίγουρο ότι κάνεις ένα πολύ σημαντικό βήμα παραμονής. Όλα τα παιχνίδια μετράνε το ίδιο, δεν σκεπτόμαστε τα επόμενα παιχνίδια ,σκεπτόμαστε το ματς με το Ρέθυμνο».

Τέλος,για το αν είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις των νεοαποκτηθέντων που δεν διακρίνονται ιδιαίτερα στο σκοράρισμα, σημείωσε: «Με βάση το σύνολο κρίνουμε όλα τα παιδιά. Εμάς μας ενδιαφέρει πόσο θα συνεισφέρουν για την τελική νίκη. Μπορεί να είναι δύο άμυνες, δύο ασίστ, δύο ριμπάουντ. Όλα είναι πολύτιμα».

«Ο κόσμος είναι συγκλονιστικός»

Από την πλευρά τον παικτών, ο Πάτρικ Γιούιν Jr τόνισε: «Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας καθώς με νίκη κάνουμε ένα τεράστιο βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι στην έδρα μας παίρνουμε μεγάλη δύναμη από τον κόσμο μας που είναι συγκλονιστικός και μας παρασέρνει στον ρυθμό του. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την νίκη».

Μετά από 20 αγωνιστικές στην Α1 τα Τρίκαλα μετρούν 7 νίκες και 13 ήττες, ενώ το Ρέθυμνο βρίσκεται πιο ψηλά στη βαθμολογία με ρεκόρ 8-12.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα