Ο Χριστόφορος Στεφανίδης για τη νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί του Άρη

Φάνης Παναγιώτου
Ο Χριστόφορος Στεφανίδης για τη νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί του Άρη

bet365

Ο Κολοσσός πήρε σπουδαία νίκη στον Άρη και ο Χριστόφορος Στεφανίδης μίλησε στο gazzetta.gr για το μεγάλο «διπλό» στη Θεσσαλονίκη αλλά και τους στόχους της ομάδας του.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε με 5 ήττες το πρωτάθλημα, ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές έχει καταφέρει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και παράλληλα να βγάλει πολύ καλή αγωνιστική εικόνα στο παρκέ. Πιο πρόσφατη νίκη για την ομάδα της Ρόδου αυτή επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη με 57-68.

Οι νησιώτες παρουσίασαν πολύ θετική εικόνα στο Αλεξάνδρειο και ο εκ των πρωταγωνιστών, Χριστόφορος Στεφανίδης (8 πόντοι με 2/2 δίποντα και 4/4 βολές) μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη επί του Άρη. Παράλληλα, ο πολύπειρος γκαρντ (γενν. το 1980, ύψος 1.84μ. 9.4 πόντοι - 2 ριμπάουντ - 1.8 ασίστ) ανέφερε τους στόχους του Κολοσσού Ρόδου, ενώ μίλησε και για το παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Χριστόφορε που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι κόντρα στον Άρη και κατάφερε ο Κολοσσός Ρόδου να περάσει από τη Θεσσαλονίκη;

«Υπήρχε ένα τρίπτυχο που μας οδήγησε στη μεγάλη αυτή νίκη. Το πρώτο ήταν η δεδομένη καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, σε συνδυασμό με την καλή αμυντική μας λειτουργία στα τελευταία παιχνίδια. Το δεύτερο ήταν οι απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Άρης (σ.σ. εκτός ήταν οι Χαρίσης και Γκίκας) και το τρίτο το άδειο γήπεδο. Το τελευταίο ίσως να ήταν και το σημαντικότερο, καθώς είναι τελείως διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε ένα άδειο Αλεξάνδρειο, απ’ότι σε ένα γεμάτο από τον κόσμο του Άρη.

Όλα αυτά τα στοιχεία μας είχαν δημιουργήσει την αίσθηση πως μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία και τελικά την εκμεταλλευτήκαμε. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παρκέ, είχαμε το προβάδισμα από την αρχή έως το φινάλε και καταφέραμε να πάρουμε μία δίκαιη νίκη κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα».

Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει στην ομάδα με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η αγωνιστική εικόνα του Κολοσσού;

«Αυτό που μας έχει βοηθήσει είναι οι νίκες, που μας έχουν ανεβάσει ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας εικόνα. Κάνοντας το σερί των τριών η ομάδα μπήκε σε καλή βαθμολογική τροχιά και έβγαλε καλύτερη εικόνα στο παρκέ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ περίεργο και ανταγωνιστικό και μπορείς από το ένα ματς στο άλλο να βρεθείς από τη θέση του οδηγού σε εκείνη του κυνηγού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως πριν μια εβδομάδα χάναμε 18 πόντους στο ημίχρονο από τον Ίκαρο Καλλιθέας και λίγες ημέρες μετά έχουν νικήσει και τον Ίκαρο αλλά και τον Άρη».

Οι στόχοι της ομάδας ποιοι είναι;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα όλοι μιλούσαν για παραμονή. Ο Κολοσσός βρίσκεται σε μια μεταβατική χρονιά, ενώ και το πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς δεν υπάρχει καμία αδύναμη ομάδα για να μπορούμε να ξεκινήσουμε από εκεί… Ότι δηλαδή αυτή η ομάδα θα υποβιβαστεί. Δεν υπάρχει τρόπος να εφησυχάσεις, καθώς πολλές ομάδες… βράζουν στο ίδιο καζάνι. Ο στόχος του Κολοσσού είναι ξεκάθαρα να σωθεί και όταν τα καταφέρουμε τότε ίσως κοιτάξουμε παραπάνω. Δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα για την 7η νίκη, όταν ακόμα δεν έχουμε πάρει την 6η… Τα πράγματα είναι ρευστά και μετρημένα».

Η έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων σας;

«Αναμφίβολα ο παράγοντας έδρα είναι πολύ σημαντικός. Όπως είναι το πρωτάθλημα, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όλες οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να νικήσουν τον καθένα στο γήπεδό τους και αυτό δημιουργεί έξτρα άγχος. Όποιος, όμως, τα καταφέρνει στην έδρα του, τότε μπορεί να πηγαίνει στα εκτός με λιγότερο άγχος και να παίρνει νίκες που του επιτρέπουν να αναπνεύσει περισσότερο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομάδα που καταφέρνει να «οξυγονώνεται» στο γήπεδό της, αυτή θα είναι που θα αποδίδει καλύτερα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, με αποτέλεσμα να είναι πιο κοντά στον στόχο της».

Ακολουθεί το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Ρόδο. Τι να περιμένουμε από τον Κολοσσό;

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους ή την είσοδο στα playoffs. Το θέμα με τον ΠΑΟΚ είναι πως είχε το EuroCup με τα συνεχόμενα ταξίδια και τις διπλές αναμετρήσεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν ορισμένες ομάδες στην έδρα τους, επικρατώντας του «δικεφάλου» αλλά και ορισμένες στην Πυλαία, εκεί όπου έφτασαν κοντά στη νίκη. Η Ευρώπη όμως έχει τελειώσει και είδαμε πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε σχετικά εύκολα τον Ίκαρο… Εμείς δεν έχουμε το… πλεονέκτημα του EuroCup αλλά είναι ένα ματς στο γήπεδό μας το οποίο θέλουμε πολύ και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα είναι δύσκολο γιατί πλέον ο ΠΑΟΚ είναι απελευθερωμένος από την Ευρώπη, ωστόσο μπορούμε τη νίκη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα