Mία νίκη από το μέλλον...

Mία νίκη από το μέλλον...

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Mία νίκη από το μέλλον...

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ και για τον ελληνικό κορμό που κάνει την διαφορά.

Πολλά τα θετικά από την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού.

Ας τα βάλουμε λοιπόν σε μια σειρά.

-Θετικό το γεγονός ότι με το διπλό στο Ισραήλ οι ερυθρόλευκοι έπιασαν οκτάδα παρόλο που όπως έχω γράψει εδώ και καιρό δεν είναι τόσο η βαθμολογική κατάταξη αυτό που έμενα προσωπικά με απασχολεί για τον φετινό Ολυμπιακό , όσο η εικόνα της ομάδας.

Προέχει η ομάδα και όχι η οκτάδα είχα σημειώσει προ καιρού και επιμένω γιατί οι ερυθρόλευκοι διανύουν περίοδο ανασυγκρότησης και αναδόμησης σε όλους τους τομείς.

Προσώπων, συνόλου, αγωνιστικής φιλοσοφίας και στρατηγικής.

Σε ποια θέση θα καταλήξει ο Ολυμπιακός θα το δούμε στο τέλος, ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και απρόβλεπτος λόγω υγειονομικών παρεμβολών, αλλά πιο σημαντικό για την ομάδα είναι να βρίσκεται στην οκτάδα με λιγότερα σκαμπανεβάσματα και με μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της από το να βρεθεί σε προνομιούχα θέση, ενδεχομένως κι από καραμπόλες και να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα θετικά από τα αρνητικά στοιχεία στην αγωνιστική της συμπεριφορά.

-Θετικό επίσης το γεγονός ότι μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με λιγότερες επιλογές από την Μακάμπι και χαμηλότερο προϋπολογισμό διαχειρίστηκε σε ένα κλειστό παιχνίδι πολύ καλύτερα από τον αντίπαλο τις κομβικές φάσεις ώστε να φτάσει στην επίτευξη της νίκης.

Να σημειώσουμε επίσης το γεγονός ότι το σύνολο των παικτών του Ολυμπιακού υπολείπεται σε παραστάσεις και εμπειρίες από το σύνολο των παικτών της αντιπάλου ομάδας.

Το θετικότερο όλων; Ότι οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν σημαντική εκτός έδρας νίκη επί αντιπάλου πρώτης γραμμής υπογεγραμμένη από χέρια ελλήνων παικτών!

Είχα γράψει σε παλαιότερο μπλογκ πόσο σημαντικό είναι για τον φετινό Ολυμπιακό η συγκρότηση ελληνικού κορμού με παρών και μέλλον.

Πόσο σημαντικός παράγοντος είναι η δημιουργία χημείας στο παιχνίδι των “δικών” μας παιδιών , η προσωπικότητα και η αποτελεσματικότητα των επιλογών τους , δίπλα στις οποίες θα έρθει να κολλήσει οτιδήποτε θετικό έχουν να προσδώσουν οι “ξένες” δυνάμεις στην ομάδα.

Αυτό εξάλλου το στοιχείο , η ποιότητα των ελλήνων παικτών , ήταν που στο παρελθόν εκτόξευσε τους ερυθρόλευκους στην κορυφή.

Δεν ισχυρίζομαι ότι οι υπόλοιποι παίκτες δεν είχαν συμμετοχή και παρουσία στη νίκη!

Το άθλημα είναι ομαδικό πράμα που σημαίνει ότι κάθε επίδοση κάθε αθλητή χωριστά πολλαπλασιάζεται στη συνολική εικόνα της ομάδας.

Δεν παραβλέπω την συμβολή του Μακ Κίσικ στην επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά παρόλο που δυο επιλογές του στο τέλος του παιχνιδιού παραλίγο να αποδειχθούν καταδικαστικές για τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη στην επίθεση όταν αποφάσισε να τελειώσει γρήγορα τη φάση με αποτυχημένο layup και η δεύτερη στην άμυνα όταν κυνήγησε πίσω από το σκριν τον αντίπαλο του!

Αλλά επαναλαμβάνω ότι αθροιστικά η παρουσία του κρίνεται θετική!

Ούτε παραβλέπω τη συμβολή του του Ζαν Σάρλ , ούτε του Έλις , ούτε του Μάρτιν, ούτε του Τζένκινς.

Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο τα παιδιά αυτά (προσθέστε και τον Χάρισον που απουσίαζε χθες) θα παρουσιάσουν αρρυθμίες στην απόδοση τους σε όλες τις γραμμές , θα δοκιμάζονται σε κάθε αναμέτρηση , σε κάποιες θα εμφανίζουν θετικό πρόσωπο σε άλλες πάλι αρνητικό, πότε στην άμυνα και πότε στην επίθεση

Ακόμα προσπαθούν να εγκληματιστούν με την διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν , θέλουν ακόμα χρόνο να γεμίσουν από παραστάσεις ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο τις άστοχες επιλογές στις αποφάσεις τους.

Κι οι επιλογές αυτές είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσουν την συνολική εικόνα της ομάδας.

Οπότε λογικό κι επόμενο το σύνολο να αναζητήσει αλλού ένα θετικό σημείο αναφοράς. Να αναζητήσει την σιγουριά , την ώριμη επιλογή, την αυτοπεποίθηση σε άλλα χέρια. Κι αυτά είναι των ελλήνων παικτών , όπως έγινε κι χθες.

Αν θέλουμε λοιπόν να το πούμε απλά , όσο πιο απλά γίνεται, το παιχνίδι το καθάρισαν οι Σλούκας , Βεζένκοβ,( είναι αδύνατον να μην τον θεωρώ έλληνα μετά από τόσα χρόνια στα μέρη μας, όταν μεγάλωσε και αναδείχθηκε μέσα από την ελληνική μπασκετική πραγματικότητα) , Λαρεντζάκης και Πρίντεζης του οποίου η εμπειρία , σε μια ακόμη αναμέτρηση, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο.

Αν δέσει το ελληνικό στοιχείο και ανεβάσει την απόδοση του τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι στις προσεχείς αναμετρήσεις η ομάδα θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα σκαμπανεβάσματα της.

Θα βρει ηρεμία και ένα πιο καθαρό αγωνιστικό προσανατολισμό.

Γι’ αυτό κρίνω ότι η νίκη αυτή χθες ήταν μια νίκη από το μέλλον.

Γιατί το μέλλον για τους ερυθρόλευκους είναι το χτίσιμο και το δυνάμωμα του ελληνικού κορμού.

Τέλος θεωρώ τεράστια πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό να έχει ξεκούραστο σωματικά και πνευματικά τον Πρίντεζη , να μην τον καταβάλει, σε αυτή την ηλικία,σε κάθε αναμέτρηση , και επίσης να κερδίζει εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο πρώτης γραμμής, με τον Σπανούλη στο μεγαλύτερο μέρος εκτός τερέν ( και ξεκούραστο για την επόμενη αναμέτρηση της διαβολοεβδομάδας) και απόντα τον Παπανικολάου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!