Τι περιμένω από το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τι περιμένω από το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
To πρώτο φετινό ντέρμπι μπάσκετ των «αιωνίων» γίνεται σήμερα και ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και την ετοιμότητα τους,

Θα κάνω τούμπα τα φύλλα και θα ξεκινήσω από το τι δεν περιμένω! Δεν το ανέφερα στον τίτλο γιατί θα γινόταν…θεόρατος.

Δεν περιμένω κανένα μετανιωμένο από τους «συνήθεις υπόπτους» -και βάλτε όποιους θέλετε σ’ αυτή την κατηγορία- για την αποκαρδιωτική εικόνα ενός γηπέδου χωρίς φιλάθλους.

Πολωνία – Μαυροβούνιο με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λεβαντόφσκι σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι δυο από τις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου να αγωνίζονται κεκλεισμένων των θυρών και όλοι μας να θεωρούμε το γεγονός φυσικό και επόμενο.

Δεν πρόκειται να κλείσουμε ποτέ «της μαύρης μας παλιοζωής τα βιβλία» όπως τραγουδούσε κάποτε ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας.

Έχω απογοητευθεί , δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι , αλλά προκοπή στον τομέα αυτό δεν περιμένω. Η καφρίλα έχει προχωρήσει τόσο πολύ , έχει ποτίσει μυαλά και συνειδήσεις με αποτέλεσμα το μπάσκετ που θα θαυμάζουμε στα ευρωπαϊκά παρκέ σε επίπεδο θεατών , να αποτελεί για μας δυστυχώς κάτι το αφύσικο , κάτι το εξωπραγματικό.

Δεν περιμένω να δω μπάσκετ υψηλού επιπέδου όχι γιατί οι ομάδες δεν μπορούν να το προσφέρουν, αλλά γιατί ακόμα βρίσκονται στο στάδιο μονταρίσματος. Δεν περιμένω επίσης υψηλό σκορ και γρήγορο ρυθμό. Σετ παιχνίδι και προσπάθεια αφομοίωσης συστημάτων και στρατηγικής.

Τι περιμένω;

Από τον γηπεδούχο Ολυμπιακό περιμένω:

Να δω αν θα παίξει ο παίκτης σημείο αναφοράς Βασίλης Σπανούλης. Και αν παίξει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται.

Απόντος του Ρόμπερτς να δω πόσο χρόνο συμμετοχής θα έχει ο Τολιόπουλος. Όλα δείχνουν ότι ο μικρός αποτελεί πλέον γρανάζι της μηχανής των ερυθρολεύκων.

Πόσο προσαρμοσμένος στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα θα εμφανιστεί Χόλι Τόμπσον.

Πόσο Στρέλνιεκς θα έχει στο παιχνίδι του η ομάδα του Σφαιρόπουλου και πόσο συμμετοχή θα έχει από την θέση 3.

Πόσο πιο γρήγορος στις επιθέσεις του θα προσπαθήσει να γίνει ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Αν θα επιχειρήσει με Σπανούλη(;) , Στρελνιεκς , Τόμπσον και Τολιόπουλο, κάθετες επιθέσεις στο αντίπαλο καλάθι. Περιμένω επίσης να δω το διάβασμα του ΜακΛίν σε άμυνα και επίθεση στο πικ εν ρολ.

Την αγωνιστική συμπεριφορά του ξεκούραστου Τιλί με το πέταγμα του κατευθείαν στα βαθιά. Δεν είναι λίγο να ξεκινάς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Τι θα διορθώσει ο Ολυμπιακός στην άμυνα του απέναντι στον Ρίβερς σε σύγκριση με την περσινή χρονιά και σε ποιόν θα χρεωθεί. Τον καταμερισμό χρόνου των ψηλών.

Από τον Παναθηναϊκό περιμένω:

Να δω πόσο Πασκουάλ θα έχει φέτος η ομάδα. Η προετοιμασία και το χτίσιμο φέτος χρεώνεται αποκλειστικά στον Καταλανό κόουτς. Θα δούμε τον ίδιο εξαιρετικό, γεμάτο ενέργεια και αυτοπεποίθηση Καλάθη που θαυμάσαμε στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής;

Αλλάζει η φιλοσοφία των επιθέσεων των πρασίνων με την μπάλα στα χέρια του Ντενμον; Πέρσι ήταν η ευχή και κατάρα Τζέιμς. Φέτος θα έχουμε την πιο ορθολογική εκδοχή της ίδιας φιλοσοφίας ή κάτι εντελώς διαφορετικό.

Πόσο κοντά στο καλάθι μπορεί να παίξει φέτος σε άμυνα και επίθεση ο Σίνγκλετον. Πόσο Θανάση Αντετοκούνμπο χωρά στο παιχνίδι των πρασίνων.

Πόσο έτοιμος είναι ο Όγκαστ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Ιδιαίτερα θέλω να δω τις επιδόσεις του Ελληνοαμερικανού στον επιθετικό τομέα, στο ποστάρισμα, αλλά και το διάβασμα της αδύνατης πλευράς.

Παραμένει ανταγωνιστικός ο Μάτ Λοτζέσκι και πόσο θα επηρεαστεί ψυχολογικά επιστρέφοντας στο ΣΕΦ ; Θα βγει ο Γκίστ να μαρκάρει ψηλά ή πάμε σε άλλα κόλπα. Πόσο «μόνος» «θα νοιώσει» , «αν νοιώσει» ο Βουγιούκας και πόσο πιο σκληρός έχει επιστρέψει.

Τι διαφορετικό και περισσότερο θετικό έχει να προσφέρει ο Γκάμπριελ στον Παναθηναϊκό σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Όλα αυτά βέβαια δεν έχω την απαίτηση να τα δω στην τελική τους μορφή.

Κάποια στοιχεία περιμένω και ένα προσχέδιο στρατηγικής το οποίο λογικά θα ακολουθήσουν στην συνέχεια οι ομάδες. Θα «βαρεθούμε» και φέτος να τους βλέπουμε!

Μέχρι την ολοκλήρωση δε της αγωνιστικής περιόδου, λογικό και επόμενο αν αναλογιστείτε τον Γολγοθά που έχουν να ανέβουν, να δούμε όλες τις πιθανές παραλλαγές στα σχήματα και των δυο ομάδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!