Αρσενόπουλος: «Κλείνω τα αυτιά μου σε ό,τι λέγεται, δουλεύω για να πετύχω»

Αρσενόπουλος: «Κλείνω τα αυτιά μου σε ό,τι λέγεται, δουλεύω για να πετύχω»

Αντωνία Σπανού
Αρσενόπουλος: «Κλείνω τα αυτιά μου σε ό,τι λέγεται, δουλεύω για να πετύχω»
Ο Νίκος Αρσενόπουλος ζει το όνειρο του στον Ολυμπιακό και μίλησε στο gazzetta.gr για τις... δυσκολίες της πρώτης του προετοιμασίας, τον... εντυπωσιακό Σπανούλη, αλλά και τις αντιδράσεις του στα καλά λόγια που ακούγονται για το ταλέντο του.

Το next big thing του ελληνικού μπάσκετ ακούει στο όνομα Νίκος Αρσενόπουλος, ανήκει στον Ολυμπιακό και στα 17 του χρόνια έκανε την πρώτη επαγγελματική προετοιμασία. Ο νεαρός γκαρντ ανδρώθηκε στον Ηλυσιακό και από εκεί βρέθηκε στην Παλλήνη.

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις δεν άφησαν περιθώρια για να τον αγνοήσουν οι... μεγάλοι και ο Αρσενόπουλος φόρεσε τα «ερυθρόλευκα».

Πλέον, ο νεαρός γκαρντ ζει το όνειρο του, αφού για πρώτη φορά ακολούθησε την προετοιμασία των «μεγάλων» και στην Media Day του Ολυμπιακού μίλησε στο gazzetta.gr για την μοναδική αυτή εμπειρία για εκείνον.

Ο 17χρονος παίκτης παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε αρκετά με την απαιτητική προετοιμασία, μίλησε για τις εντυπώσεις του, αλλά και πως είναι να μαθαίνει δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη.

Τέλος, σχολίασε το πως συνδυάζει σχολείο και προπόνηση, ενώ αποκάλυψε και το... μότο που τον συνοδεύει.

Πως βίωσες την πρώτη σου επαγγελματική προετοιμασία;

«Η πρώτη μου προετοιμασία με την ομάδα ήταν μια φοβερή και μοναδική εμπειρία. Ειδικά για εμένα που βρέθηκα από την προετοιμασία του εφηβικού να προπονούμαι με τους άνδρες .

Ήταν αρκετά δύσκολη και για εμένα είναι ακόμα προετοιμασία γιατί έχω δρόμο ακόμα μέχρι να προσαρμοστώ στην ομάδα».

Αυτό που σε εντυπωσίασε πιο πολύ απ΄ όλα;

«Μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση το πόσο επαγγελματικά δουλεύουν όλα εδώ στον Ολυμπιακό. Είναι πραγματικά όλα τα παιδιά επαγγελματίες και έχω ακόμα πολύ δρόμο για να τους φτάσω. Ακόμα και στην νοοτροπία...»

Πλέον, έχεις την ευκαιρία να προπονείσαι δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη. Τι είναι εκείνο που σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση από τον ηγέτη του Ολυμπιακού;

«Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει βλέποντας και κάνοντας προπόνηση δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη είναι ότι μετά από όλα αυτά που έχει κάνει, όλους αυτούς τους τίτλους που έχει καταφέρει να κερδίσει σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι ο πιο προσιτός και προσγειωμένος άνθρωπος που θα μπορούσα να συναντήσω και αυτό είναι ένα σημείο του χαρακτήρα του που ξεχωρίζει».

Πόσο έτοιμος νιώθεις να αρπάξεις οποιαδήποτε ευκαιρία σου δοθεί από τον κόουτς Σφαιρόπουλο μέσα στην σεζόν;

«Νοιώθω έτοιμος να αρπάξω οποιαδήποτε ευκαιρία θελήσει να μου δώσει ο προπονητής μου και να παλέψω για κάθε δευτερόλεπτο που μπορεί να βρεθώ στο παρκέ.

Είναι πολύ σημαντικό που έκανα την προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, φυσικά έχω πάρα πολλά να μάθω και να δουλέψω πολύ σκληρά, αλλά αν κρίνει ο προπονητής ότι θα μπορούσα να πάρω χρόνο θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα».

Ενώ σε ερώτηση για το ντέρμπι ο νεαρός παίκτης τόνισε...

«Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και οι δύο προέρχονται από προετοιμασία, αλλά πιστεύω ότι εμείς δουλέψαμε πολύ καλά, ενώ διεθνείς και νέοι παίκτες εντάχθηκαν στην ομάδα πολύ εύκολα.

Δεν νομίζω ότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο να βρεθούμε και πιστεύω ότι θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος».

Σε «αποσυντονίζουν» τα εξαιρετικά σχόλια που ακούγονται για το ταλέντο σου;

«Κλείνω τα αυτιά μου σε ό,τι λέγεται για εμένα. Έχω αποφασίσει να ακούω μόνο τους προπονητές μου, τους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Δεν με επηρεάζει κάτι. Γνωρίζω πολύ καλά τους στόχους μου και δουλεύω σκληρά για να τους πετύχω».

Είσαι μόλις 17 χρονών, συνδυάζεις σχολείο και προπόνηση, πως τα καταφέρνεις;

«Προσπαθώ να συνδυάζω τις απαιτητικές προπονήσεις με το σχολείο και θεωρώ ότι το πετυχαίνω.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθώ να μην παραμελώ τα μαθήματα και καταφέρνω να τα πηγαίνω καλά.

Μάλιστα θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους καθηγητές μου για την κατανόηση που δείχνουν στο πρόγραμμα μου».

Έχεις κάποια φράση η οποία να αποτελεί το μότο σου για την καριέρα σου;

«Αν δουλεύεις σκληρά, δεν πρόκειται να αποτύχεις ποτέ!»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα