Ο Μπελ θα (του) λύσει ένα πρόβλημα

Ο Μπελ θα (του) λύσει ένα πρόβλημα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Μπελ θα (του) λύσει ένα πρόβλημα

bet365

Στη συζήτηση για το κατά πόσο ο Άρης χρειαζόταν έναν shooting guard η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και πηγάζει από το (χαμηλότατο) ποσοστό ευστοχίας του από μακρινή απόσταση. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει ο Γκάρι Μπελ.

Η αλήθεια είναι ότι ο 25χρονος Αμερικανός δεν έφτασε… ουρανοκατέβατα στο Nick Galis Hall. Το scouting report προϋπήρχε στο γραφείο του Παναγιώτη Γιαννάκη καθώς ο άμεσος συνεργάτης του «Δράκου», Σάββας Καμπερίδης, είχε περάσει κι αυτόν (τον Μπελ) από κόσκινο. Η περίπτωση του απόφοιτη του Gonzaga εξετάστηκε πριν αποκτηθεί ο Κουάμε Βον αλλά τότε αποκλείστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας διότι ο Γιαννάκης αναζητούσε πιο ψηλό γκαρντ κι έτσι προτιμήθηκε ο Βον λόγω των 191 εκατοστών του.

Ο Μπελ δεν είναι combo guard όπως εύκολα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ρίχνοντας μια ματιά στο ύψος του. Είναι ένα κοντό 2αρι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι ο παίκτης που θα εκτελέσει με επιτυχία την pick n’ roll κίνηση, αλλά είναι εξαιρετικός στο να βγαίνει από τα σκριν και να σουτάρει από μακρινή απόσταση. Καθόλου τυχαία, ο Μπελ είναι ο 7ος καλύτερος «τριποντάκιας» στην ιστορία του Gonzaga καθώς στην 4ετία του στο πανεπιστήμια ευστόχησε σε 219 προσπάθειες σε σύνολο 536. Συνολικά, είναι παίκτης του 40% έξω από τα 6.75 κι αυτό εκτιμήθηκε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το είχαμε σημειώσει και στον απολογισμό του Άρη έπειτα από το τουρνουά της Προύσας, ότι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στο μακρινό σουτ. Παραμερίζοντας τον Γιάννη Αθηναίου ο οποίος σούταρε με 55% (10/18 τρίποντα) η υπόλοιπη ομάδα δεν είχε ούτε 25%. Είχαμε σημειώσει επίσης ότι ο Κάιλ Ουίβερ επιχείρησε μόλις δύο τρίποντα σε σύνολο τριών αγώνων αποδεικνύοντας ότι το μακρινό σουτ δεν είναι κομμάτι του παιχνιδιού του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Γιαννάκης αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Γκάρι Μπελ για τον οποίον ούτως ή άλλως είχε ξεκάθαρη άποψη. Ο Άρης θα αποτελέσει το σημαντικότερο (ευρωπαϊκό) βήμα για τον Αμερικανό έπειτα από περίπου 1,5 χρόνο στην Πολωνία και 4-5 μήνες στη Γαλλία.

Αν κανείς ρίξει μια ματιά στο scouting report του Μπελ θα ξεχωρίσει ένα ακόμη στοιχείο – εκτός της ικανότητάς του στο σουτ. Το επίπεδο άμυνάς του. Στην τελευταία του χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στην West Coast Conference κι αυτός ο (άτυπος) τίτλος επίσης μέτρησε στην κρίση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Συν ένα ακόμη στοιχείο. Στην τετραετία του στο Gonzaga, ο Μπελ υπέστη κάταγμα στο χέρι τον Δεκέμβρη του 2013, είχε μερικά… στραμπουλίγματα και ενοχλήσεις στο γόνατο. Κι όμως, το σύνολο των αγώνων στους οποίους απουσίασε ήταν μόλις επτά. Πολύ χρήσιμο στοιχείο αν συνυπολογίσει κανείς το τι έγινε πέρυσι στον Άρη.

Βέβαια, η απόκτηση του Μπελ σημαίνει ότι ο Γιαννάκης θα αλλάξει άρδην τη φιλοσοφία του σε ότι αφορά την περιφερειακή γραμμή. Με την προσθήκη του Αμερικανοί οι παίκτες που παίζουν στις θέσεις 1-2 γίνονται έξι. Βον, Αθηναίου, Μπελ, Φλιώνης, Πουλιανίτης και Δίπλαρος. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται rotation αναλόγως αντιπάλου, κατάσταση υγείας των αθλητών και φυσικά σωματικών δυνάμεων του κάθε παίκτη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα