Σλοβενία - Γαλλία 95-78

Γιώργος Κούβαρης
Σλοβενία - Γαλλία 95-78

bet365

Η Σλοβενία μετέτρεψε το ντέρμπι με την Γαλλία σε παράσταση για έναν ρόλο και με το επιβλητικό 95-78 κατέκτησε την πρώτη θέση του Α' ομίλου όντας αήττητη με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς!

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Η Σλοβενία φρόντισε να κάνει «σκόνη και θρύψαλα» την Γαλλία στο -υποτιθέμενο- καλύτερο ματς του Α' ομίλου και να κατακτήσει πανηγυρικά την πρώτη θέση στον Α' όμιλο του Eurobasket.

Το τελικό 95-78 αποτυπώνει τα όσα συνέβησαν στο παρκέ της «Hartwall Arena» με την διαφορά για τους Σλοβένους να φτάνει και τους 26 πόντους (72-46 και 77-51) κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ο... συνήθης ύποπτος Γκόραν Ντράγκιτς ήταν και πάλι εκείνος που έκανε την διαφορά, με τον Λούκα Ντόντσιτς να τον συμπληρώνει ιδανικά.

Ουσιαστικά ήταν εκείνοι που άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς για την ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ «καπαρώνοντας» την κορυφή του ομίλου έχοντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του 40ου Eurobasket. Αντίθετα, οι Γάλλοι έμοιαζαν να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου για 32 λεπτά και μόνο στο τέλος προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεση. Όμως, και παρά το χαλάρωμα της Σλοβενίας, ήταν πολύ αργά για να την απειλήσουν. Για την ακρίβεια μείωσαν μέχρι τους 12 πόντους (79-67 στο 35') αλλά... μέχρι εκεί. Ο εκνευρισμός των Γάλλων αποτυπώθηκε και από την αποβολή του Εβάν Φουρνιέ με ντισκαλιφιέ για διαμαρτυρία στον διαιτητή.

Στο πρώτο μισό του αγώνα οι Σλοβένοι έστησαν... πραγματικό πάρτι στο καλάθι των Γάλλων, με το δίδυμο των Ντράγκιτς και Ντόντσιτς να κάνει πράγματα και θαύματα! Συγκεκριμένα είχαν σημειώσει τους 25 από τους 52 πόντους της ομάδας τους, έχοντας συνολικά 4/5 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ! Λογικά και επόμενο η διαφορά να ανοίξει από νωρίς, με το ποσοστό στα δίποντα είναι... εξωπραγματικό για τέτοιο ματς και να φτάνει στο 81% με 13/16 σουτ!

Ο Βίντμαρ έκανε με τη σειρά πολλή καλή δουλειά στο «ζωγραφιστό» σημειώνοντας 8 πόντους με 4/4 δίποντα και πολύ καλή άμυνα στους ψηλούς της Γαλλίας. Αντίθετα, η ομάδα του Βενσάν Κολέ έμοιαζε... κοιμισμένη και αποσυντονισμένη, ενώ ήταν και αρκετά άστοχη έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων έχοντας σε αυτό το διάστημα μόλις 2/13 τρίποντα. Ο Ντιαό με τους 10 πόντους ήταν εκείνος που προσπαθούσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήταν πολύ εύστοχη η Σλοβενία στο πρώτο ημίχρονο αφού με τα 13/16 δίποντα μπόρεσε να «χτίσει» τη διαφορά που της έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στη συνέχεια του αγώνα. Παράλληλα μπόρεσε να περιορίσει αισθητά στην άμυνα τα «ατού» των Γάλλων και να διευκολύνει το έργο της για την τελική επικράτηση.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γκόραν Ντράγκιτς ήταν και πάλι τα... «λεφτά στην τράπεζα» των Σλοβένων, με τον φυσικό ηγέτη της ομάδας να τελειώνει το ματς με 22 πόντους έχοντας 3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 10/11 βολές, 8 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη. Μαζί του και ο Λούκα Ντόντσιτς ο οποίος είχε 15 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 2/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Γκάσπερ Βίντμαρ ήταν εκείνος που «καθάρισε» όλες τις φάσεις στο «ζωγραφιστό» έχοντας 13 πόντους με 6/6 δίποντα, 1/2 βολές, σε 23 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Τζάκσον και Ντιό ήταν εκτός... αγώνα, αφού είχαν μαζί 0/7 σουτ εντός παιδιάς και 5 ασίστ συνολικά.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: To τετράλεπτο από το 23' έως και το 27' έμελλε να ήταν και το καταλυτικό για λογαριασμό των Σλοβένων, αφού η Γαλλία πλησίασε στους εννέα πόντους (53-44) αλλά με ένα γρήγορο 13-0 η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ έστειλε την διαφορά στους 22 πόντους (66-44)!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Γαλλία το κακό ποσοστό στα τρίποντα με 4/20 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα, ενώ η Σλοβενία το χαλάρωμα στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα η Γαλλία να μειώσει μέχρι και 12 πόντους (79-67 στο 35')

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αποβολή του Εβάν Φουρνιέ στο 35' με τον Γάλλο γκαρντ να λέει μερικά.... γαλλικά στον έναν διαιτητή της αναμέτρησης διαμαρτυρόμενος για ένα φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με ντισκαλιφιέ.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 52-35, 77-51, 95-78

 

Τελευταία Νέα