Ο Κάμινγκς… έβγαλε τα λεφτά του

Ο Κάμινγκς… έβγαλε τα λεφτά του

Ο Κάμινγκς… έβγαλε τα λεφτά του

bet365

Ο Ουίλ Κάμινγκς «πήρε» το χαμηλότερο συμβόλαιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους Αμερικανούς που άρχισαν τη σεζόν για τον Άρη, αλλά είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει φέτος ο Άρης σε ατομικό επίπεδο.

Με αντικειμενικά κριτήρια, η επιλογή του Κάμινγκς έμοιαζε η πιο ριψοκίνδυνη απ’ όλες όσες έκανε το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Πρίφτης διότι ο 25χρονος combo guard δεν είχε την αγωνιστική προϋπηρεσία των υπολοίπων. Υπό την έννοια ότι ο Μάικλ Τζένκινς μετρούσε οκτώ χρόνια παρουσίας στα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ο Έρικ Μπάκνερ προερχόταν από διαδοχικές καλές χρονιές στην Τουρκία, ενώ ο Ντέβιν Μαρμπλ είχε να «πουλήσει» τη διετία στους Ορλάντο Μάτζικ. Ο Κάμινγκς δεν είχε τίποτε περισσότερο από μια καλή σεζόν στο NBDL κι έξι αγώνες με τη φανέλα της Τρέντο.

Παρόλο αυτά, ο Κάμινγκς εξελίχθηκε σε ό,τι καλύτερο επέλεξε ο Άρης το περασμένο καλοκαίρι, ασχέτως του ότι «κάλυψε» μόλις το 16% των συνολικών χρημάτων που δαπανήθηκαν στους Αμερικανούς. Για την ακρίβεια, επενδύθηκαν 865.000 δολάρια και το συμβόλαιο του Κάμινγκς δεν ξεπερνά τα 140.000 δολάρια!

Είναι αλήθεια βέβαια ότι ο Πρίφτης τον «λάτρεψε» από τις πρώτες προπονήσεις. Σε off the record συζητήσεις, ο προπονητής του Άρη έλεγε (και συνεχίζει να λέει) ότι ο Κάμινγκς – από πλευράς νοοτροπίας, αφοσίωσης στην ομάδα και αυταπάρνησης – του θυμίζει τον Τζέρελ ΜακΝιλ. Και είναι επίσης αλήθεια ότι ο Κάμινγκς είναι ικανός να κρύψει ακόμη και θλάση για να μη βγει από το παρκέ, όπως πέρυσι ο ΜακΝιλ ο οποίος αγωνίστηκε στα πλέι οφ με κάταγμα στο χέρι.

Η λατρεία για το μπάσκετ οδήγησε εξάλλου τον Κάμινγκς στην 34η θέση των πιο μορφωμένων αθλητών μπάσκετ μεταξύ όλων των κολεγίων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί βέβαια ότι «αναγκάστηκε» να δώσει βάση στα μαθήματα λόγω της προειδοποίησης της μητέρας του, η οποία τον είχε απειλήσει να του «κόψει» το μπάσκετ, όταν αυτός έπαιρνε χαμηλούς βαθμούς στο high school.

Η ορθότητα της επιλογής του Κάμινγκς φαίνεται και μέσα από τα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία του Άρη. Εκτός του ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, είναι ο καλύτερος πασέρ, πρώτος στο ranking και στα κερδισμένα φάουλ. Υπολείπεται τέσσερα ριμπάουντ του Τάντια Ντραγκίτσεβιτς στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ στα κλεψίματα… Ξανθόπουλου παρόντος, δεν θα μπορούσε παρά να περιοριστεί στη δεύτερη θέση.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα