Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 102-58

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 102-58

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός απέναντι στον ΠΑΟΚ (102-58) και έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει της σειράς των playoffs στην EuroLeague κόντρα στη Φενέρμπαχτσε!

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης και ταυτόχρονα τον Καταλανό προπονητή να δοκιμάσει πράγματα και καταστάσεις εν όψει των αναμετρήσεων με τη Φενέρμπαχτσε.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Φυσικά έκανε και τη διαχείριση που ήθελε προκειμένου να έχει «φρέσκους» παίκτες στα παιχνίδια με την τουρκική ομάδα, αφού μοίρασε το χρόνο συμμετοχής χωρίς να χάσει κάποιος τον... ρυθμό του. Το τελικό 102-58 αποτυπώνει στο έπακρο όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, τα οποία ήταν απόρροια της «εκρηκτικής» εμφάνισης των «πρασίνων» στο πρώτο μισό του αγώνα (54-26).

Οι Αμερικανοί Τζέιμς, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Φελντέιν έκαναν και τη διαφορά στο ματς και να στέλνουν τη διαφορά σε... αστρονομικές διαστάσεις και σταθερά πάνω από τους 30 πόντους καθ' όλη τη διάρκεια του β' ημιχρόνου. Αν μη τι άλλο ήταν μια καλή πρόβα τζενεράλε εν όψει των αναμετρήσεων με τη Φενέρ, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμο να πάρει τη πρόκριση στο Final 4 της Πόλης. Άλλωστε σημείωσε τη δεύτερη «κατοστάρα» του σε διάστημα τεσσάρων ημερών!

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ όσο και να ήθελε τη νίκη προκειμένου να τερματίσει στην 4η θέση (και αυτό συνέβη μετά τη νίκη του Άρη απέναντι στην ΑΕΚ) άλλο τόσο αδύνατον ήταν να τα καταφέρει. Μπορεί από τους «πράσινους» να έλειπε το κίνητρο της σκοπιμότητας, αλλά από τη στιγμή που ο Πασκουάλ ήθελε να κρατήσει «alert» τους παίκτες του εν όψει των αγώνων με τη Φενέρ, δεν έχασαν σε κανένα σημείο τη συγκέντρωσή τους και ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε πριν καν... ξεκινήσει! Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να προηγηθεί με 4-0 στο ξεκίνημα του αγώνα με δύο καλάθια του Κλάντον. Έκτοτε, οι «πράσινοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους, πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν εύκολα καλάθια (είτε με ελεύθερα σουτ, είτε με transition παιχνίδι) και άρχισαν να ρίχνουν τους... τίτλους τέλους! Με ένα 11-0 βρέθηκε στο 11-4 και η συνέχεια αποτέλεσε... τυπική διαδικασία.

Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου (33-14 με κάρφωμα του Γκέιμπριελ στον αιφνιδιασμό), ενώ πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου είχε «αγγίξει» και τους 30 πόντους (54-26), δείγμα της εικόνας που επικρατούσε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και τα όσα έβλεπαν οι 2.000 (περίπου) φίλοι της ομάδας.

Μια ματιά στους αριθμούς του ημιχρόνου φτάνει και περισσεύει για να αποτυπωθεί η διαφορά των 28 πόντων. Ο Παναθηναϊκός είχε 72% στα δίποντα (13/18), 50% στα τρίποντα (7/14), 70% στις βολές (7/10), έξι ριμπάουντ περισσότερα (21-16) και 11 ασίστ! Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε 30% στα εντός παιδιάς με 11/36 σουτ στο σύνολο! Ρίβερς, Τζέιμς και Σίνγκλετον είχαν κλέψει την παράσταση σε αυτό το διάστημα, με τον βραχύσωμο πόιντ γκαρντ να προσφέρει και θέαμα με τα... εντυπωσιακά του καλάθια.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Φρόντισε να δείξει από το ξεκίνημα του αγώνα τις... άγριες διαθέσεις του και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τα τελικά στατιστικά το αποδεικνύουν περίτρανα αφού ο Παναθηναϊκός είχε 69% στα δίποντα (25/36), 45% στα τρίποντα (10/22) και 84% στις βολές (22/26).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 20 πόντους έχοντας 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές, με αποκορύφωμα τις φοβερές εμπνεύσεις του και τα εντυπωσιακά του «τελειώματα». Επίσης ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν παρά... ένα σουτ άψογος έχοντας 2/3 δίποντα και 3/3 τρίποντα!

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Απόλλωνας Τσόχλας δεν έκανε καθόλου αισθητή τη παρουσία του αφού έμεινε στο «μηδέν» με 0/3 σουτ εντός παιδιάς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 11-0 σερί του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του αγώνα με το οποίο έστειλε το... μήνυμα στον ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος μπήκε στο ματς και έκανε αυτό που ξέρει... καλύτερα σκοράροντας με χαρακτηριστική άνεση δύο στατικά τρίποντα στο τέλος του ημιχρόνου με το οποίου έδωσε διαφορά 28 πόντων στους «πράσινους».

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εκπληκτικό τρίποντο του Μάικ Τζέιμς στο δεύτερο δεκάλεπτο! Ο Αμερικανός όχι μόνο ευστόχησε από τη γωνία με «σπάσιμο» μέσης, αλλά κέρδισε και το φάουλ γνωρίζοντας την αποθέωση από τους 2.000 φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο γήπεδο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τίποτε απολύτως. Ο ΠΑΟΚ την κακή του άμυνα και τα άσχημα ποσοστά του εντός παιδιάς με 24/72 σουτ!

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 54-26, 75-44, 102-58

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα