Δεν είναι τόσο η νίκη, όσο ο τρόπος!

Δεν είναι τόσο η νίκη, όσο ο τρόπος!

Στέλλα Παπαδοπούλου
Δεν είναι τόσο η νίκη, όσο ο τρόπος!

bet365

Από την ΑΕΚ της περσινής χρονιάς είχε λείψει η νίκη σε ένα «μεγάλο» ματς και μετά το κερδισμένο ντέρμπι της Πυλαίας, το gazzetta.gr θυμάται τις περσινές... αποτυχίες και βλέπει πως κάτι έχει αλλάξει στην φετινή ομάδα.

Πριν από το παιχνίδι με την Μπεσίκτας η ΑΕΚ μετρούσε 4 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Basket League, μία στο Κύπελλο και 2/2 στο Champions League με την αντίπαλη ομάδα να μην σκοράρει πάνω από 60 πόντους!

O κόσμος της ΑΕΚ είχε ψηθεί και σχεδόν 8.000 Ενωσίτες μαζεύτηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα. Στο πιο δυνατό τεστ της χρονιάς, το ζητούμενο ήταν αν η ομάδα τους μπορεί φέτος να δείξει πως μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Τελικά, η Ένωση δεν τα κατάφερε και γνώρισε την πρώτη της ήττα σε επίσημη αναμέτρηση.

Μετά το παιχνίδι, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε δηλώσει στο gazzetta.gr πως απλά ήταν μία ήττα και πως: «Καλό είναι να μην κάνουμε το ίδιο λάθος με πέρσι. Όταν είχαμε χάσει από τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη (σ.σ. 89-65). Και... χάλασε ο κόσμος. Δεν έγινε κάτι».

Κάτι ήξερε. Η ομάδα του συνέχισε νικηφόρα σε Ευρώπη και Basket League κι απέναντι στον ΠΑΟΚ, έκανε αυτό που δεν μπορούσε πέρσι. Πήρε ένα μεγάλο παιχνίδι, παρ' ότι βρέθηκε τρεις φορές ακόμα και στο -11 με το σκορ να είναι 53-42 στο 27ο λεπτό. Σίγουρα, δεν θα ήταν λίγοι αυτοί που είπαν: «Πάλι τα ίδια φέτος;». Ναι, η περσινή ΑΕΚ 99% δεν θα κέρδιζε. Η φετινή ΑΕΚ όμως είναι τελείως διαφορετική ομάδα. Έκανε την ανατροπή, πίστεψε στη νίκη κι έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα δευτερόλεπτα. Κι αυτό που μετράει περισσότερο στην 6η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο η διατήρηση του αήττητου και η παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά κυρίως η μαχητικότητα των «κιτρινόμαυρων» και η άρνησή που έβγαλαν μπροστά στο φάσμα της πρώτης ήττας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Κάτι που δεν συνέβαινε την περασμένη σεζόν, με την «βασίλισσα» να δείχνει ότι... φοβάται να νικήσει τα μεγάλα παιχνίδια και να καταρρέει ψυχολογικά στα κρίσιμα σημεία, υποπίπτοντας σε χαζά λάθη. Αν κάτι έλειψε από την περασμένη σεζόν από την Ένωση ήταν ένα νικηφόρο μεγάλο ντέρμπι στην κανονική περίοδο, ίσως κι ένα ματς στα playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό. Βέβαια, η τρίτη θέση που ήταν ο στόχος της ήρθε μέσα από τον μικρό τελικό, τότε που μετά τις ατελείωτες αλλαγές στο ρόστερ μέσα στη σεζόν, η ομάδα έδειχνε πιο δεμένη. Πλέον η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, έχει όλα τα φόντα να φτάσει αλώβητη μέχρι το ΣΕΦ, όπου σε δύο εβδομάδες (26/11) θα αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους». Σε ένα ματς που, όπως όλα δείχνουν, θα κρίνει ποια ομάδα θα παραμείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από τα 8 παιχνίδια με τις ομάδες της πρώτης πεντάδας η ΑΕΚ είχε πάρει μόλις 1, ενώ από τα υπόλοιπα μόνο ο Άρης είχε περάσει άνετα από την έδρα της. Στα υπόλοιπα είχε ηττηθεί στις λεπτομέρειες και κυρίως από δικά της λάθη.

Κανονική περίοδος 2015-16 (Νίκες: 1 Ήττες: 7)

1η Αγωνιστική: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 65-53.
8η Αγωνιστική: ΑΕΚ-Άρης 74-83: Ο Άρης είχε ανεβάσει τη διαφορά ακόμα και στο +20 και είχε πάρει άνετη νίκη. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.
9η Αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 79-71: Με τον Ολυμπιακό ακόμα και στο +19 (64-45 32') ο Μαυροκεφαλίδης είχε παλέψει για την ανατροπή και με 12 συνεχόμενους πόντους του έφερε την ΑΕΚ στο -6 (77-71 στο 39:47), ωστόσο είχε αργήσει να κάνει την αντεπίθεσή της.
12η Αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 64-67: H AEK είχε φτάσει στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε! Έπειτα από 4 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε μειώσει με 1/2 βολές στο -3 (64-67 στα -0,9'') κι ο DJ Κούπερ αστόχησε στη λήξη μετά το επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε η ΑΕΚ.
14η Αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 79-75: Παιχνίδι... αυτοκτονία! Η ΑΕΚ επέτρεψε στον ΠΑΟΚ όχι μόνο να επιστρέψει από το -24, αλλά να κάνει δικό του ένα παιχνίδι που από την αρχή φαινόταν χαμένο.
21η Αγωνιστική: Άρης-ΑΕΚ 77-76: Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ν' αποβάλλεται από το 12' η ΑΕΚ μπορεί να έκλεισε στο +10 την τρίτη περίοδο, ωστόσο κόλλησε. Επιμέρους σκορ 16-4 από τον Άρη (66-64 στο 34') και κακές επιθέσεις από τον Γκριν της ΑΕΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν επέτρεψαν στην Ένωση να πάρει το ντέρμπι.
22η Αγωνιστική: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 93-100: Η ΑΕΚ πάλεψε για 50' απέναντι στους «ερυθρόλευκους» και δικά της λάθη δεν της επέτρεψαν να κάνει δικό της ένα μεγάλο παιχνίδι. Στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο ο Νώντας Παπαντωνίου είχε αστοχήσει σε 2 κρίσιμες βολές που θα χάριζαν τη νίκη κι ο Σπανούλης με 2 εύστοχες βολές έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση κι οι γηπεδούχοι που δεν είχαν πια συγκέντρωση έκαναν κακές επιθέσεις και λάθη.
26η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 78-71: Ξανά η ίδια ιστορία. Ο Μαρκ Κάρτερ έκανε χαζό λάθος (πάτησε εκτός παρκέ), έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ΑΕΚ (72-71 στο 39') και μετά τις 2/2 βολές του Έλιοτ Ουίλιαμς ο Μιλόσεβιτς αστόχησε στο πέμπτο του τρίποντο στα -59''. Ο Ουίλιαμς όμως δεν αστόχησε κι η ΑΕΚ έχασε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα