Παναθηναϊκός - Κύμη 92-52

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Κύμη 92-52

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν... καταιγιστικός για ένα ημίχρονο απέναντι στην Κύμη ενώ στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων (92-52 το τελικό σκορ) ενόψει και του αγώνα με την Αναντολού Εφές στην Τουρκία.

Ουσιαστικά οι «πράσινοι» έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να φτάσουν σε μια εύκολη επικράτηση απέναντι στους νεοφώτιστους. Αρχικά πάτησαν απότομα γκάζι προκειμένου να διασφαλίσουν μια διαφορά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασαν ταχύτητα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ακολουθεί και το δύσκολο (όσο και κρίσιμο) ματς με την Αναντολού Εφές για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Το μεγάλο κέρδος για τον Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος -σημειωτέον- έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο και στην Basket League, ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης! Ο πλέι μέικερ των «πρασίνων» άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Τουλάχιστον να δίνει ανάσες στον Νικ Καλάθη στα ματς του πρωταθλήματος και να καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο το «κενό» του. Η διαφορά έφτασε και τους 40 πόντους πριν από το τέλος του αγώνα (88-48) με τον Καταλανό τεχνικό να κάνει διαχείριση της ομάδας, να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και να βλέπει όλους τους παίκτες σε πλήρη δράση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Κύμη προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους «πράσινους» αφού ξεκίνησε το ματς με... εξωπραγματικά ποσοστά! Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 4/5 δίποντα και 4/4 τρίποντα (!) με αποτέλεσμα να πάρει και προβάδισμα με 20-16. Σε εκείνο το σημείο ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ και όλο το ματς άλλαξε μορφή! Ο Παναθηναϊκός έσφιξε στην άμυνα, σταμάτησε να δίνει σουτ με καλές προϋποθέσεις και έτσι ήρθε ένα σερί 14-0 με το οποίο «καθάρισε» την υπόθεση της νίκης και το μόνο που έκανε στη συνέχεια ήταν να ανοίγει την ψαλίδα στο σκορ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πάτησαν απότομα το πόδι στο γκάζι και... άγγιξαν με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το ρεκόρ τη σεζόν 2007-08 όταν και είχαν πετύχει 39 πόντους σε ματς με την Ολυμπιάδα Πατρών. Πάντως και οι 35 πόντοι που σημείωσαν αποδεκνύει τον επιθετικό πλουραλισμό που υπήρχε με τους Παππά και Καλάθη να ηγούνται σε εκείνο το διάστημα και να έχουν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Το σκορ του ημιχρόνου θα μπορούσε να ήταν πιο μεγάλο, αλλά υπήρξε ένα «νεκρό τρίλεπτο» όπου ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν... σκόραρε με τίποτα. Παρόλα αυτά έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 12/16 δίποντα και 9/14 τρίποντα! Ενώ παράλληλα είχε και 16 ασίστ, οι τέσσερις εκ των οποίων από τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και οι λύσεις του Παναθηναϊκού πολύ περισσότερες από αυτές της Κύμης. Ακόμα και τα «δεύτερα» των «πρασίνων» μπόρεσαν να στείλουν τη διαφορα στους 40 πόντους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν εξαιρετικός στα 24:43 που χρησιμοποιήθηκε αφού σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να γεμίσει και με το... παραπάνω τη στατιστική του, έχοντας 9 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ! Επίσης οι Παππάς και Καλάθης έκαναν όλη τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο, όντας οι κύριοι υπεύθυνοι για το μεγάλο άνοιγμα της διαφοράς.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Δημήτρης Σταμάτης ήταν ωσεί παρών στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αφού στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 2 πόντους με 1/6 σουτ εντός πεδιάς, 2 λάθη και 3 ασίστ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 14-0 που έκανε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο και πιο συγκεκριμένα τη στιγμή που η Κύμη είχε προηγηθεί με 20-16 χάρη στην καταπληκτική της ευστοχία από την περιφέρεια.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Μιχάλης Λούντζης μπορεί να αγωνίστηκε στο τελευταίο εξάλεπτο του αγώνα, αλλά κέρδισε το «ζεστό» χειροκρότημα από τους λιγοστούς φίλους του Παναθηναϊκού έχοντας 1/1 τρίποντο και 2/2 βολές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος με το σκορ στο 53-32, ο Νίκος Παππάς έδωσε μια εντυπωσιακή τάπα στον Κατράνα ο οποίος πήγαινε χαλαρά στο λέι απ αλλά ο γκαρντ του Παναθηναϊκού του... είχε πάρει τα βήματα.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός την αστοχία που έδειξε στο β' ημίχρονο και την έλλειψη συγκέντρωσης αφού θα μπορούσε να ανοίξει ακόμα περισσότερο το σκοτ. Αντίστοιχα η Κύμη τα 19 λάθη και το 35% στα σουτ εντός πεδιάς (21/60)

Τα δεκάλεπτα: 35-25, 59-32, 74-41, 92-52

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα