Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-69: «Κόκκινο» πρώτο βήμα για τον τίτλο, σε ντέρμπι που «έσπασε» καρδιές

bet365

Με «αιχμή του δόρατος» τη Χριστινάκη (19π. και 9 ριμπ.), ο Ολυμπιακός κάνοντας σούπερ 3η περίοδο, πήρε μεγάλη νίκη έναντι του Παναθηναϊκού (72-69) στο ΣΕΦ και έκανε το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα.

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή τρίτη περίοδο και κατάφερε να «αντέξει» στην μεγάλη αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκάλεπτο παίρνοντας έτσι μεγάλη αλλά αγχωτική νίκη στο ΣΕΦ με 72-69 στον πρώτο τελικό της Α1 Γυναικών!

Οι φιλοξενούμενες είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο έχοντας ως «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι Ερυθρόλευκες πήραν τα ηνία του ματς στο τρίτο δεκάλεπτο (23-12). Οι «πράσινες» δεν τα παράτησαν και έκαναν τη δική τους αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο με φοβερή Τζόουνς (17π. 7 ριμπ. και 3 κλεψίματα). Η ψυχραιμία στη γραμμή των βολών και η υπομονή στις τελευταίες άμυνες έδωσαν τελικά το ροζ φύλλο αγώνα στις παίκτριες του Νίκλα.

Η ανωτερότητα των παικτριών της Καπογιάννη στις πρώτες δύο περιόδους του αγώνα, καθρεφτίζεται στο γεγονός ότι οι γηπεδούχες πήραν κεφάλι στο σκορ μόνο για μια επίθεση, με εύστοχη βολή της Νικολοπούλου στο 19'. Το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +3 (31-34), με την Σταμολάμπρου να ηγείται στο σκοράρισμα με 12 πόντους.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο 3ο δεκάλεπτο, ήλεγξε τα ριμπάουντ, έκανε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και με 23-12 επιμέρους σκορ πήρε προβάδισμα μέχρι και 9 πόντων. Οι Πράσινες όμως είχαν απάντηση στην τέταρτη και τελευταία περίοδο και μετέτρεψαν εκ νέου το ματς σε "καυτό" ντέρμπι. Μάλιστα στο 36' πήραν προβάδισμα στο σκορ και η αγωνία κορυφώθηκε.

Ένα λεπτό πριν το τέλος, η Χριστινάκη έβαλε σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό που κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος και πήρε μια σημαντική νίκη στην υπόθεση τίτλος.

Χριστινάκη με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ (πρώτη σκόρερ του αγώνα), Τόμπιν με 17 πόντους και Βίτολα με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ και ήταν οι διακριθείσες για τις Ερυθρόλευκες. Οι Τζόουνς με 17 πόντους, Σταμολάμπρου και Αλέιν με 15 πόντους και 17(!) ριμπάουντ οι πρωταγωνίστριες για τις Πράσινες.

Οι δύο «αιώνιοι» δίνουν ραντεβού την Τετάρτη (17/04) για τον δεύτερο τελικό της σειράς που κρίνεται στις τρεις νίκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Γουίλιαμς 7 (4 ασίστ), Κυριακούδη, Σπυριδοπούλου 6 (3 ριμπάουντ), Σύρρα 3 (3 ριμπάουντ), Καμπισιούλη, Νικολοπούλου 3, Καρλάφτη, Δίελα 2, Βίτολα 15 (8 ριμπάουντ), Χριστινάκη 19 (8 ριμπάουντ), Κολλάτου, Τόμπιν 15 (5 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 15 (3/8 τρίποντα), Καρακασίδου 2, Παυλοπούλου 5, Τσβίτκοβιτς 11 (3 ριμπάουντ), Μπάτσιου, Σωτηρίου 4 (4 ριμπάουντ), Αλεξανδρή, Τζόουνς 17 (7 ριμπάουντ), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 15 (17 ριμπάουντ), Χαιριστανίδου

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα