ΕΟΚ: Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το Workshop των υπεύθυνων ακεραιότητας των Ομοσπονδιών-μελών της FIBA

Newsroom
κ

bet365

Στην Αθήνα φιλοξενήθηκε το 2ο Workshop των υπευθύνων ακεραιότητας των Ομοσπονδιών-μελών της FIBA που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΕΟΚ το διήμερο 2-3/11.

Aναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΟΚ για το Workshop

Στην Αθήνα φιλοξενήθηκε το 2ο Workshop των υπευθύνων ακεραιότητας των Ομοσπονδιών-μελών της FIBA που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το διήμερο 2-3/11.

Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των υπευθύνων ήταν η αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων και οι πολιτικές προστασίας των Ομοσπονδιών, των ανηλίκων και των ενηλίκων (Safeguarding), με τους συμμετέχοντες να ανταλλάσσουν εμπειρίες και απόψεις, κάνοντας ταυτόχρονα παρουσιάσεις σε συνεργασία με τους ειδικούς της FIBA.

Στη διήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και ήταν εποικοδομητική και με οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους υπεύθυνους της ΕΟΚ, κ.κ. Βασίλη Ντάκουρη και Ντίνο Σβερκούνο, ενώ τους συμμετέχοντες καλωσόρισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIBA-Europe κ. Άρης Ζώης.

Επίσης, το παρών έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ. Α (Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας) κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος την πρώτη μέρα της συζήτησης παρουσίασε το διεθνές και εθνικό πλαίσιο στη μάχη ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων. Σημαντική ήταν και η παρουσία και ομιλία από την κ. Φωτεινή Καραμανλάκη, προϊσταμένη της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής.

Ο κ. Βασίλης Ντάκουρης, αναφερόμενος στη συνάντηση και τα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια του Workshop, είπε τα εξής:

«Σ’ αυτό το διήμερο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να παρουσιάσουμε όλα τα διοικητικά εργαλεία μας για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την χειραγώγηση των αγώνων (match fixing) αλλά και την προστασία ανηλίκων και ενηλίκων (Safeguarding).

Αναλυτικά παρουσιάσαμε θέματα που αφορούν:

-τον Κώδικα Δεοντολογίας

-τη λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας

-το γραφείο ακεραιότητας στο Οργανόγραμμα της Ομοσπονδίας

-τους υπευθύνους ακεραιότητας

-τον κώδικα προστασίας (Safeguarding) και,

-την σχετική τροποποίηση Καταστατικού.

Επίσης, συζητήθηκαν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της ολιστικής εφαρμογής της πολιτικής για τα προαναφερόμενα θέματα».

 

Τελευταία Νέα