Η ομάδα των Βετεράνων συνεχίζει με όχημα τον ρομαντισμό και την αγάπη για το μπάσκετ

Η ομάδα των Βετεράνων συνεχίζει με όχημα τον ρομαντισμό και την αγάπη για το μπάσκετ

Newsroom
Η ομάδα των Βετεράνων συνεχίζει με όχημα τον ρομαντισμό και την αγάπη για το μπάσκετ

bet365

Η ομάδα μπάσκετ των Βετεράνων συμμετείχε φέτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλαγα κατακτώντας την πέμπτη θέση κι εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο το κίνημα του αθλητικού βετερανισμού στην Ελλάδα.

Ο αθλητικός βετερανισμός συνιστά ένα τεράστιο κίνημα παγκοσμίως με πολύπλευρες κοινωνικές διαστάσεις ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται πιο πίσω από άποψη οργάνωσης και δομής σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Πρώην αθλητές μέσα από διάφορα τουρνουά, επίσημα και μη, πυροδοτούν μια... έκρηξη αναμνήσεων από το παρελθόν, όμορφων στιγμών στο παρόν και υποσχέσεων για το μέλλον, νιώθοντας ξανά ενεργοί μέσα από τη συμμετοχή τους.

Στον μπασκετικό βετερανισμό υπάρχει μια παρέα ανθρώπων που από το 2016 και μετά, με όχημα τον ρομαντισμό και την αγάπη για το μπάσκετ, μεγαλώνουν κάθε χρόνο το εν λόγω κίνημα, εκπροσωπώντας τον εργασιακό αθλητισμό ή τα χρώματα της Ελλάδας στα εκάστοτε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Παίκτες όπως ο Τζαννής Σταυρακόπουλος, ο Θοδωρής Βαρδιάνος, ο Αβραάμ Καλλινικίδης, ο Αλέξης Τσακιρίδης, ο Πέτρος Φούκος, ο Ηλίας Τσίντζας, ο Νίκος Ανδριόπουλος και πολλοί άλλοι που έχουν πρωταγωνιστήει σε τοπικές και εθνικές κατηγορίες, έχουν περάσει το κατώφλι αυτής της... τρελής παρέας που γράφει τη δική της επιτυχημένη διαδρομή.

Πέρα από την κατάκτηση πέντε Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες τα τελευταία έξι χρόνια, η ομάδα των Βετεράνων έχει δώσει το παρών στα Πανευρωπαϊκά του Νόβι Σαντ (2016), της Φλωρεντίας ('17), του Μάριμπορ ('18), του Ελσίνκι ('19) κι έπειτα από τρία χρόνια διακοπής λόγω Covid-19, συμμετείχαν στο τουρνουά της Μάλαγα στην Ισπανία.

Μερικά από τα επιτεύγματα αυτής της παρέας είναι το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket του '18, μια τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο του Ελσίνκι και η κατάκτηση της πέμπτης θέσης στη φετινή διοργάνωση της Μάλαγα μεταξύ 16 ομάδων που συμμετείχαν απέναντι σε παίκτες που οι Έλληνες φίλαθλοι θαύμασαν τα προηγούμενα χρόνια όπως ο Σάσα Βολκόφ, ο Μάριο Μπόνι, ο Πάτρικ Φέμερλινγκ, ο Μίρκο Μιλίσεβιτς και ο Ρούμπεν Βολκοβίτσκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα