ΕΟΚ: Ανακοίνωσε τη θέσπιση Πανελληνίου Πρωταθλήματος U21

Newsroom
ΕΟΚ: Ανακοίνωσε τη θέσπιση Πανελληνίου Πρωταθλήματος U21

bet365

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας διοργάνωσης για τις ηλικίες κάτω των 21 ετών.

Με αυτόν τον τρόπο η Ομοσπονδία θέλει να καλύψει το κενό που δημιουργείται από το εφηβικό πρωτάθλημα και την κατηγορία U18, ώστε η δεξαμενή των παικτών που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών να μεγαλώσει και οι νεαροί να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες μέσω των συνεχόμενων παιχνιδιών. Όσον αφορά τώρα τη σύμπραξη δύο ή περισσοτέρων ομάδων που αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ, αυτή μπορεί να είναι ακόμα και ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Ένα ακόμη νέο βήμα γίνεται στην ΕΟΚ με την θέσπιση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος U21. Η ανακοίνωση της δημιουργίας αυτής της νέας διοργάνωσης έχει ήδη βρει τη θέση του στη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων της περιόδου 2022-23.

Βάσει του άρθρου 1, παράγραφος 12 της Γενικής Προκήρυξης δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες έχουν οι αθλητές γεννημένοι τα έτη 2002-2003-2004, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μέχρι έξι αθλητές το ανώτατο, οι οποίοι είναι γεννημένοι πριν το έτος 2004. Η εκδήλωση πρόθεσης συμμετοχής στο εν λόγω Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 έχει καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθούν οι όμιλοι και ο τρόπος διεξαγωγής του.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μπορούν δύο ή περισσότερες ομάδες να συμπράξουν προκειμένου να προχωρήσουν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 από κοινού.

Οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αποστέλλονται με email ([email protected])».

 

Τελευταία Νέα