Ζαγκλής: «Ανησυχία για τη θέση των αθλητών του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Newsroom
Ζαγκλής: «Ανησυχία για τη θέση των αθλητών του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο Ανδρέας Ζαγκλής έδωσε το παρών στη συνάντηση των Ομοσπονδιών και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν δίχως να έχει γίνει γνωστή η έδρα του τουρνουά μπάσκετ.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την θέση των αθλητών του μπάσκετ στους Αγώνες του Παρισιού. Το μπάσκετ μέχρι σήμερα έχει δείξει τρομερή ευελιξία προκειμένου να βοηθήσει όλη την πόλη να διοργανώσει τους Αγώνες.

Νομίζω ότι κανένας άλλος πρόεδρος Ομοσπονδίας σε αυτή την αίθουσα δεν έχει δει το άθλημα του να αλλάζει τρεις συνδυασμούς σταδίων για τη φιλοξενία των αγώνων. Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία για την εξεύρεση του τέταρτου συνδυασμού, ενώ απομένουν δυο χρόνια για τους Αγώνες.

Δε νομίζουμε ότι οι αθλητές μας πρέπει να βιώσουν τις συνθήκες που έχουν κατατεθεί αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι πρέπει να φιλοξενηθούν στο Παρίσι, στο Ολυμπιακό Χωριό, να έχουν μετακίνηση μάξιμουμ μίας ώρας μέχρι το στάδιο, και όχι τριών ωρών και τα στάδια πρέπει να παρέχουν τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας, air condition αλλά και τις συνθήκες προκειμένου να ασχοληθούμε με την αποκατάσταση και τα γεύματα των αθλητών μας.

Θέλουμε να βοηθήσουμε και φυσικά θέλουμε να ενισχύσουμε την εισροή εσόδων από τα εισιτήρια, αλλά υπάρχουν κάποιες μίνιμουμ συνθήκες για τους παίκτες μας, που πρέπει να γίνουν σεβαστές, όπως έγινε σε προηγούμενες διοργανώσεις, από τη στιγμή που η εμπειρία των αθλητών είναι η ίδια η καρδιά των Αγώνων.

Πιστεύομε ότι αυτές οι ανησυχίες μας είναι δίκαιες και μπορούμε να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μειώσουμε τις σοβαρές ανησυχίες των παικτών για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

 

Τελευταία Νέα