Στην 20η θέση του κόσμου τα αγόρια, στην 24η τα κορίτσια στη FIBA

Στην 20η θέση του κόσμου τα αγόρια, στην 24η τα κορίτσια στη FIBA

Newsroom
Στην 20η θέση του κόσμου τα αγόρια, στην 24η τα κορίτσια στη FIBA

bet365

Η FIBA καθιερώνει ένα νέο μοντέλο αξιολόγησης των χωρών στις μικρές ηλικίες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 20η θέση στο World Ranking Youth Categories όσον αφορά τα αγόρια και στην 24η θέση όσον αφορά τα κορίτσια.

Η βασική αρχή του νέου συστήματος αξιολόγησης των Νέων είναι η ίδια με το συστημάτων Ανδρών, που καθιερώθηκε πριν από την έναρξη των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, τον Νοέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, στα κορίτσια, παγκόσμια κατάταξη της FIBA, που παρουσίασε η Nike, οι ΗΠΑ, πρωταθλήτριες των πιο πρόσφατων Παγκοσμίων Κυπέλλων Γυναικών U19 και U17 διατηρούν την πρώτη θέση τους με 817,9 βαθμούς. Η Αυστραλία είναι δεύτερη με 684,7 βαθμούς, η Γαλλία τρίτη με 666,2 βαθμούς, η Κίνα τέταρτη με 641,9 βαθμούς και η Ισπανία στην πέμπτη με 627,2 βαθμούς.

Την πλήρη παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών, που παρουσιάστηκε από τη Nike, μπορείτε να τη βρείτε εδώ ενώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται η νέα κατάταξη:

Στα αγόρια, οι ΗΠΑ διατηρούν την πρώτη θέση τους με 828,7 βαθμούς, η Ισπανία είναι στη δεύτερη με 685,9 βαθμούς και στην τρίτη η Γαλλία με 679,3 βαθμούς. Ο Καναδάς είναι τέταρτος με 653,8 βαθμούς και στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 647,4 βαθμούς. Την πλήρη παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών, που παρουσιάστηκε από τη Nike, μπορείτε να τη βρείτε εδώ όπως αντίστοιχα και ο τρόπος με τον υπολογίζεται η νέα κατάταξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα