Το «Ζήσε Αθλητικά» για την Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών

Gazzetta team
Το «Ζήσε Αθλητικά» για την Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών

bet365

Εβδομαδιαία διαδικτυακή καμπάνια, αφιερωμένη στην Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών, που τιμήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα, πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών θεσπίσθηκε έπειτα από πρόταση του οργανισμού «Safe Water Sports», με τον οποίο προσφάτως υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για λογαριασμό της ΓΓΑ και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Στην χώρα μας συμβαίνουν ετησίως, κατά μέσο όρο, 300 θάνατοι στην θάλασσα, πολλοί εκ των οποίων οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Η καθιέρωση της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εκπαίδευση των παιδιών από όσο το δυνατόν μικρότερες ηλικίες, προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλη απώλεια ζωής.

«Με 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής στη χώρα μας είναι απολύτως αναγκαία η ενημέρωση και η εκπαίδευση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες. Φυσικά και η ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου και η υποστήριξη του έργου της Πολιτείας για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο θαλάσσιο χώρο. Αξίζουν συγχαρητήρια στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του οργανισμού Safe Water Sports», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εβδομαδιαίας καμπάνιας του «Ζήσε Αθλητικά» από την Δευτέρα 11 Μαϊου έως και την Κυριακή 17 Μαΐου, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας του υγρού στοιχείου, παρακινούν και συμβουλεύουν με βιντεομηνύματα για την ασφαλή συμπεριφορά σε πισίνες και θάλασσες. Δείτε εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=EDsh0TT7pYo&t=4s) το εκπαιδευτικό βίντεο του Safe Water Sports, που έχει τους βασικούς κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και στα θαλάσσια σπορ μέσα από εικονογραφήσεις και αφηγήσεις Ολυμπιονικών και εδώ (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/v ideos) μπορείτε να παρακολουθείτε τα βιντεομηνύματα που αναρτώνται.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NEWS FEED