Holmes Place: Οι outdoor προπονήσεις αποτελούν τη λύση στην μετά τον κορωνοϊό εποχή

Gazzetta team
Holmes Place: Οι outdoor προπονήσεις αποτελούν τη λύση στην μετά τον κορωνοϊό εποχή

bet365

Ο Παναγιώτης Μπάζος, νόμιμος εκπρόσωπος των Holmes Place Greece και ICON Fitness, μάς εξηγεί το πώς μπορούν να λειτουργούν τα fitness clubs μετά την πανδημία στην Ελλάδα.

H Νο1 fitness αλυσίδα στην Ελλάδα, Holmes Place, με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούν για συνέχιση του λουκέτου στους κλειστούς χώρους των γυμναστηρίων, απηύθυνε σήμερα (11/5) επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και στον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κύριο Παναγιώτη Αρκουμανέα, με ρεαλιστικές προτάσεις για πραγματοποίηση προπονήσεων σε εξωτερικό χώρο. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις των Holmes Place είναι οι ακόλουθες:

  • Παραχώρηση άδειας για outdoor προπονήσεις που εδώ και χρόνια, ως πρωτοπόροι στο χώρο εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία (τρέξιμο, κολύμβηση, ποδήλατο κ.α.), με ελεγχόμενο αριθμό ατόμων (μάξιμουμ 8 άτομα + ο προπονητής), τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και απόστασης (αντισηπτικά, 2 μέτρα απόσταση, συμπλήρωση ειδικού εντύπου αθλούμενων κλπ.)
  • Τιμολόγηση των online υπηρεσιών που προσφέρονται, σε επίπεδο live αλλά και virtual classes προπονήσεων σε κλειστές πλατφόρμες (zoom), κάτι που μέχρι στιγμής απαγορεύεται λόγω του κλεισίματος του ΚΑΔ.
  • Παραχώρηση άδειας διεξαγωγής και κατόπιν τιμολόγησης personal training - ατομικών μαθημάτων, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής.
  • Εφόσον παραμείνουν κλειστοί οι εσωτερικοί χώροι, διατήρηση της ισχύος διατάξεως του -40% ενοικίου καθώς και μη καταβολής δημοτικών τελών.

(Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερo outdoor training)

Το gazzetta, με αφορμή τα παραπάνω, επικοινώνησε αποκλειστικά με τον κύριο Παναγιώτη Μπάζο, νόμιμο εκπρόσωπο των Holmes Place Greece και ICON Fitness με σπουδές πάνω στο Sports Leisure & Recreation Management και εμπειρία 20 χρόνων σε διοικητικές θέσεις στο Fitness industry σε Ελλάδα, ο οποίος μάς εξήγησε πώς οι προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο μπορούν άμεσα να αντιστρέψουν το κλίμα στην άθληση, στη μετά κορωνοϊού εποχή.

Κύριε Μπάζο, πως αντιμετωπίσατε εσείς αλλά και τα μέλη σας, το θέμα της εκγύμνασης καθ' όλη τη διάρκεια της καραντίνας;

Η Holmes Place, ως η Νο1 εταιρεία fitness clubs στην Ελλάδα εδώ και 18 χρόνια, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στα 9.500 μέλη της μεγάλης «οικογένειας» της προσαρμόζοντας τα πρωτοποριακά προγράμματα της στα νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα, προσέφερε τόσο μέσα από τα social media όσο και από την επίσημη ιστοσελίδα της, υπηρεσίες εκγύμνασης αλλά και διατροφής εξ’ αποστάσεως, με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς εκατοντάδες μέλη παρακολούθησαν δωρεάν τα μαθήματα μέσω Live Streaming.

Παράλληλα, στήριξε έμπρακτα το ΕΣΥ με την παροχή ιατρικού εξοπλισμού και συνδρομών στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, ως ελάχιστο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρουν!

Ποια είναι τα μέτρα που σκοπεύετε να λάβετε για την ασφάλεια προσωπικού και αθλουμένων, όταν αρθεί πλέον η παύση λειτουργίας;

Βάσει της πολύχρονης εμπειρίας μας και της συνεχούς ανοιχτής επικοινωνίας που τηρούμε αυτή την περίοδο, αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνουν τα λοιπά health clubs της αλυσίδας μας ανά την Ευρώπη, έχουμε ήδη καταρτίσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας χωρισμένο σε 3 άξονες, α) Τήρηση Γενικών Κανόνων Προστασίας & Υγιεινής, β) Αποφυγή Συγχρωτισμού, γ) Προστασία ευπαθών ομάδων, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή με την επαναλειτουργία μας.

Ωστόσο επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να αργήσει η επανεκκίνηση των εσωτερικών μας χώρων, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη για την βιωσιμότητα όχι μόνο τη δική μας αλλά και του κλάδου, να μας δοθεί η άδεια να λειτουργήσουμε επίσημα με outdoor προπονήσεις με ολιγομελή τμήματα (μέχρι 8 άτομα) αλλά και κάποιες από τις υπηρεσίες online να μπορούν να τιμολογούνται. Δεχόμαστε πάρα πολλά μηνύματα από μέλη που επιθυμούν να αθληθούν εξωτερικά με τον προσωπικό τους γυμναστή και αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Γνωρίζουμε ότι προπονήσεις γίνονται από άλλους μεμονωμένους γυμναστές, ωστόσο εμείς ως Holmes Place τηρούμε αδήριτα και απαρέγκλιτα τις κείμενες διατάξεις, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί αυτή τη στιγμή.

Ποια είναι η πρόταση σας ώστε να δοθεί μια άμεση, έστω και πρόσκαιρη, λύση για τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών χώρων άθλησης, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα;

Η πρόταση μας προς τον Υπουργό πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστική, άμεσα εφαρμόσιμη και εξασφαλίζει την βιωσιμότητα όλου του κλάδου, αλλά και την υγεία των αθλούμενων που προπονούνται ατομικά σε δύσκολες συνθήκες χωρίς κάποιον επαγγελματία να ελέγχει την πρόοδο τους και να τους καθοδηγεί, κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει και σε τραυματισμούς. Η δημόσια υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό και προφανώς θέλουμε και εμείς σε επίπεδο συλλογικής και ατομικής ευθύνης να την διασφαλίσουμε. Πιστεύουμε ωστόσο ότι μπορούν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας, τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα των επιστημόνων και έτσι να δοθεί και μία επανεκκίνηση στο κλάδο του fitness. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τους γυμναστές μας που εθελοντικά όλη αυτή την περίοδο και διαδικτυακά γύμναζαν τα μέλη μας, έδειξαν μεγάλη εφευρετικότητα (με καρέκλες, σακούλες και σκούπες για αντικείμενα προπόνησης) στην απόδοση των μαθημάτων και έτσι ήμασταν κοντά στα μέλη μας, από την πρώτη στιγμή, εξασφαλίζοντας την σωματική και ψυχική τους υγεία.

 

Τελευταία Νέα