Επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής αστυνομικών η Ελλάδα

Gazzetta team
Επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής αστυνομικών η Ελλάδα

bet365

Καλή παρουσία της ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής της Γερμανίας.

Αξιοπρεπή παρουσία στο 17ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής Αστυνομικών είχε η ελληνική αντιπροσωπεία. Σε μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζουλ της Γερμανίας η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης συμμετείχε σε όλες τις κατηγορίες αθλημάτων με ανταγωνιστική παρουσία κερδίζοντας εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες στις επόμενες διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική ομάδα έλαβε μέρος μετά από πάρα πολλά χρόνια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής. Προπονητής της ομάδας είναι ο θρύλος της ελληνικής σκοποβολής Διονύσης Γεωργακόπουλος, ο οποίος έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο συγκεκριμένο άθλημα.

«Στα περισσότερα αθλήματα που διεξήχθησαν στο Ζουλ της Γερμανίας η παρουσία μας ήταν καλή, καθώς όλα τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο ο καθένας στο άθλημα που έλαβε μέρος» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας της Σκοποβολής αστυνομικός διευθυντής Διονύσης Γεωργακόπουλος και συνέχισε: «Όσον αφορά την γενική μας εικόνα στο πρωτάθλημα δεν καταφέραμε να φέρουμε κάποιο μετάλλιο, γιατί το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Λαμβάνουν συμμετοχή πρώην ολυμπιονίκες όπως ο Γάλλος Φρανκ Ντιμουλέν που κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνευ στο αεροβόλο πιστόλι και στο πυροβόλο».

Όσο για τον στόχο στην συνέχεια, εξήγησε: «Ο στόχος μας είναι στην επόμενη συμμετοχή μας σε Πανευρωπαϊκό η Παγκόσμιο πρωτάθλημα να είμαστε ακόμη καλύτεροι, για να διεκδικήσουμε κάποια διάκριση». Και καταλήγει: «Ελπίζουμε σε μια από τις μελλοντικές συμμετοχές μας να διεκδικήσουμε κάτι καλό, διαθέτοντας περισσότερες εμπειρίες από αγώνες υψηλού επιπέδου».

Ο Αντιπρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Αβανίδης Δημήτριος αναφέρθηκε στην στρατηγική που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΑΕ σχετικά με την ανάπτυξη του αθλήματος της σκοποβολής: "Αποτελεί τιμή για την Ελληνική Αστυνομία και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος να προΐσταται της ομάδας ένας αθλητής όπως ο κ. Γεωργακόπουλος. Οι πανευρωπαϊκές και οι παγκόσμιες επιτυχίες του, τον καθιστούν πρότυπο για τους αθλητές - αστυνομικούς που ακολουθούν και θα δώσουν αντίστοιχές «μάχες» στο μέλλον.

Οι αθλητές μας στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό έδειξαν εκτός των άλλων ήθος και επιθυμία να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό παρά τις όποιες δυσκολίες. Γι αυτό και σε πρόσφατη επικοινωνία μου με τον πρόεδρος κ. Τζατζάκη, του πρότεινα να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το συγκεκριμένο άθλημα διοργανώνοντας εθνικά πρωταθλήματα αστυνομικών, πάντα σε συνεργασία με την ΣΚΟΕ, και προετοιμάζοντας τους αθλητές για διεθνείς αγώνες. Έτσι θα κρατήσουμε ζωντανό ένα άθλημα ιδιαίτερης φιλοσοφίας και άρρηκτα συνδεδεμένο με το λειτούργημα που επιτελούμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα