Μνημείο Αγγλων πεσόντων...(vids)!

Μνημείο Αγγλων πεσόντων...(vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Μνημείο Αγγλων πεσόντων...(vids)!

bet365

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει την παράδοση και με την Αρσεναλ στο «Καραϊσκάκης» καθώς μόνο μια αγγλική ομάδα έφυγε με «διπλό». To gazzetta.gr παρουσιάζει!

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν απόψε (21:45, MEGA) στο Φάληρο την Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και θέλουν να συνεχίσουν την καλή προϊστορία που έχουν με βρετανικές ομάδες, όταν αυτές αφήνουν το Νησί για το λιμάνι!

Άσος ημίχρονο/άσος τελικό στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Άρσεναλ σε απόδοση 2.70 στην vistabet.com

Οι Πειραιώτες κρατούν... απόρθητο το κάστρο τους, όταν φιλοξενούν ομάδες από την Αγγλία, αφού σε έξι ματς, η μοναδική ομάδα που απέδρασε από το «Καραϊσκάκης» (νέο και παλιό) είναι η Νιούκαστλ το 2005 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

«Σφυρί» ήταν ο Ολυμπιακός!

Ας ξεκινήσουμε όμως με χρονολογική σειρά. Ο Ολυμπιακός συναντήθηκε πρώτη φορά με αγγλικό σύλλογο το 1965 (σεζόν 1965-66), την Γουέστ Χαμ, για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν στο «Καραϊσκάκης», για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, αφού ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στον επαναληπτικό. Στο πρώτο ματς στο Λονδίνο, η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με 4-0 και αποκλείστηκε!

Έγραψε ιστορία με Τότεναμ!

Έπρεπε να περάσουν εφτά χρόνια ώστε να βρεθεί και πάλι ο Ολυμπιακός αντιμέτωπος με αγγλικό σύλλογο. Αυτή τη φορά στο δρόμο των Πειραιωτών ήταν η Τότεναμ, τη σεζόν 1972-73, για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στις 8 Νοεμβρίου 1972, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Καραϊσκάκης» με 1-0 των «σπιρουνιών» χάρη σε τέρμα του Ρομέν Αργυρούδη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αυτή ήταν η πρώτη ελληνική νίκη επί αγγλικής ομάδας με τον Ολυμπιακό να γράφει ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς, όπως, και στην αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ είχαν ηττηθεί με 4-0 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο.

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με νίκη ενάντια στον Σισέ!

Ο Ολυμπιακός στις 28 Σεπτεμβρίου του 2004 φιλοξένησε για πρώτη φορά ευρωπαϊκό αγώνα στο νέο του γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξένησαν την Λίβερπουλ για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2004-05! Η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης έφυγε από το ελληνικό λιμάνι, γυρνώντας στο δικό της έχοντας στις αποσκευές της, την ήττα με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν ο Ιεροκλής Στολτίδης. Ο Ελληνας μέσος σκόραρε στο 17΄ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ριβάλντο. Αξιοσημείωτο είναι πως στον πάγκο των «κόκκινων» ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ!

Η μοναδική ήττα στο «Καραϊσκάκης»

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί από τους ομίλους, αφού στο φινάλε ηττήθηκε στο «Ανφιλντ» με 3-1 και... υποβιβάστηκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση, οι ερυθρόλευκοι έχασαν το αήττητο τους στο «Καραϊσκάκης» από τη Νιούκαστλ. Για τη φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ οι Πειραιώτες είδαν την αγγλική ομάδα να φεύγει από το Φάληρο επικρατώντας με 3-1.

Η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς για τον ελληνικό σύλλογο, αφού μόλις στο 11', η Νιούκαστλ προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Σίρερ, με τον Γεωργάτο να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ομως, τρία λεπτά ασργότερα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Τζόρτζεβιτς με τον ίδιο τρόπο. Οι «καρακάξες» στο 33΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρ πήραν εκ νέου το προβάδισμα και όλα τελείωσαν όταν ο Κωστούλας στο 43', αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους ερυθρόλευκους με εννιά παίκτες. Στην επανάληψη, ο Πάτρικ Κλάιφερτ στο 68' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

«Λευκή» ισοπαλία με Τσέλσι

Στις 19 Φεβρουαρίου 2008, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την Τσέλσι στο «Καραϊσκάκης» στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν καλύτερη και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους «μπλε» όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο Φάληρο και έχασε την πρόκριση στο Λονδίνο.

Αρσεναλ τότε, Αρσεναλ και τώρα!

Επόμενη αγγλική αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του ήταν η Αρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου του 2009. Η άλλη ομάδα του Λονδίνο φιλοξενήθηκε στο «Καραϊσκάκης» στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2009-10! Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Αρσεναλ με γκολ του Λεονάρντο στο 47' και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

ΣΕΖΟΝ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

1965/66

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ

2-2

2ος γύρος Κυπελλούχων

1972/73

Ολυμπιακός – Τότεναμ

1-0

2ος γύρος Κυπελλούχων

2004/05

Ολυμπιακός – Λίβερπουλ

1-0

Φάση ομίλων Champions League

2004/05

Ολυμπιακός – Νιούκαστλ

1-3

Φάση των 16 Κυπέλλου UEFA

2007/08

Ολυμπιακός – Τσέλσι

0-0

Φάση των 32 Champions League

2009/10

Ολυμπιακός – Αρσεναλ

1-0

Φάση ομίλων Champions League

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα