Επιστολή και απάντηση στον Φίλαθλο!

Gazzetta team
Επιστολή και απάντηση στον Φίλαθλο!

bet365

Με επιστολή τους στο Δ.Σ της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι του Φίλαθλου επιτίθενται κατά του εκδότη Γιώργου Κουρή και του εκπρόσωπου Κωνσταντίνου Κούλη. Τι απάντησε ο Κούλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Προς το Δ.Σ. και την Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ

Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,

Συνεχίζεται η προκλητική, προσβλητική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο προς τη γενική συνέλευση του ΦΙΛΑΘΛΟΥ, όσο και προς μέλη του ΔΣ της Ένωσης, από τον εκπρόσωπο εργαζομένων του ΦΙΛΑΘΛΟΥ Κωνσταντίνο Κούλη.

Πρώτα ήταν η επιστολή παραίτησής του, η οποία, όπως φαίνεται, συντάχθηκε σύμφωνα με τις απόψεις του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Γιώργου Κουρή και περιείχε παραίνεση για επιχειρησιακές συμβάσεις και δημιουργία σωματείου των εργαζομένων του ΦΙΛΑΘΛΟΥ. Επιστολή που δεν πρωτοκόλλησε, ως όφειλε, εσκεμμένα όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια.

Ακολούθησαν παρακλήσεις του σε κάποιους από τους εννιά συναδέλφους που τον κατήγγειλαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ώστε να αποσύρουν την καταγγελία κι όταν εκείνοι αρνήθηκαν – δεδομένου ότι η παραίτηση, εφόσον δεν είχε πρωτοκολληθεί, δεν ήταν σε ισχύ – ο Κωνσταντίνος Κούλης ανακάλεσε την παραίτησή του! Και εξαπέλυσε απειλές με παλινωδίες του τύπου {τα είχα σχεδιάσει όλα, τώρα δεν παραιτούμαι και θα δούμε αν σταθεί η καταγγελία σας που είναι για γέλια}.

Με νέα επιστολή του δε, στην οποία ανακαλεί τα περί σωματείου – συνειδητοποίησε προφανώς ότι είναι επιβαρυντικό ως προς την καταγγελία που του έχει γίνει – και εξαιρεί συγκεκριμένο μέλος του ΔΣ από τις προσβλητικές κατηγορίες που εκτόξευσε στην πρώτη επιστολή, απλώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύγχυση. Μόνο που στην περίπτωση αυτή εκθέτει το ίδιο το μέλος, ενώ επιμένει να προσβάλει τους υπόλοιπους.

Θα μπορούσε να είναι απλά ένας άνθρωπος σε σύγχυση. Μα δεδομένου ότι η γενική συνέλευση του ΦΙΛΑΘΛΟΥ έχει φτάσει προ πολλού στα όρια της, ώστε να συνεχίσει να ασχολείται με έναν εκπρόσωπο που λειτουργεί, όπως αποδεικνύεται, καθ’ υπόδειξη του Γιώργου Κουρή και γελοιοποιεί με τις ήξεις αφίξεις του το θεσμό που εκπροσωπεί, ζητούμε να αποπεμφθεί από την θέση του εκπροσώπου. Ζητούμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την Εφορευτική Επιτροπή να κηρύξει ως ισχύουσα την επιστολή παραίτησής του Κωνσταντίνου Κούλη, η οποία άλλωστε είχε κοινοποιηθεί ενώπιον πέντε μελών του ΔΣ.

Οι 23 συντάκτες του ΦΙΛΑΘΛΟΥ που βρίσκονται σε επίσχεση από τις 20 Σεπτεμβρίου:

ΚΟΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΑΛΟΥΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΣΙΑΦΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΟΥΡΟΥΤΣΑΒΟΥΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΣΚΡΙΒΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΑΣΣΑΡΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΒΥΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΟΥΛΟΥΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΖΕΥΓΑΔΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΠΑΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σας επισυνάπτουμε, εξάλλου, την επιστολή παραίτησης του Κωνσταντίνου Κούλη που έχει παραπεμφθεί, ήδη, στο Πειθαρχικό».

Η απάντηση του Κούλη

Από μέρους του ο Ντίνος Κούλης απάντησε ως εξής: «Σε απάντηση της ανακοίνωσης συναδέλφων μου, οι οποίοι μου επιτίθενται λες και ήμουν ποτέ κανένας από τους ευνοημένους συντάκτες της ιδιοκτησίας ή, της διεύθυνσης της εφημερίδας «ο Φίλαθλος», έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

1) Αν ήμουν δικομανής, θα μπορούσα να πάρω και σώβρακα με τους χαρακτηρισμούς που μου απευθύνουν προσβάλλοντάς με τόσο ως έναν άνθρωπο οικογενειάρχη, όσο και ως δημοσιογράφο.

2) Τόσο πολύ τους πείραξε που τα έβαλα με το «φάντασμα» της εφημερίδας, όπως και με τον εξαρτημένο από εκείνο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο μή αποδεχόμενος το πλιάτσικο που έστησαν για να πετάξουν στο δρόμο την πλειοψηφία των εργαζομένων; Μα δεν κατάλαβαν ακόμα ότι εμείς ως εργαζόμενοι διεκδικούσαμε τα λεφτά μας με τις επισχέσεις εργασίας, αλλά εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν τον Κουρή να κλείσει την εφημερίδα, προκειμένου να την ξανανοίξουν αυτοί κάνοντας νέα εταιρεία απαλλαγμένοι από τα χρόνια μας, τις αποζημιώσεις μας και γενικότερα από τα λεφτά μας; Το ίδιο το «φάντασμα» μας το είχε …αποκαλύψει, αφού φυσικά σας τα είχα πει πρώτα εγώ…

3) Ας μάθουν πρώτα που πήγαν τα χρήματα από την ολοσέλιδη διαφήμιση που έμπαινε το τελευταίο διάστημα της ζωής του Φίλαθλου και μετά να ψάξουν να βρουν τους πραγματικούς ενόχους αυτής της κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας. Γιατί υπήρξε η ευκαιρία να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να παραμείνει ανοιχτή η εφημερίδα, αλλά την πέταξαν, με το αζημίωτο φυσικά.

4) Σεβόμενος τους πολύπειρους συναδέλφους μου στο ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο αρνούμαι να κάνω την παραμικρή υπόδειξη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και σε οποιονδήποτε άλλον για την τύχη μου ως εκπροσώπου των εργαζομένων της εφημερίδας, αφού το θέμα μου πλέον επιλαμβάνεται το πειθαρχικό όργανο, στο οποίο οφείλουμε να έχουμε όλοι απόλυτη εμπιστοσύνη.

5) Μην ξεχνάτε ότι ο συνάδελφος που «τρέχει» όλες τις εις βάρος μου ενέργειες και διαδικασίες αναγάγωντας ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους σε προσωπικό για εμένα στρέφοντας τα βλέμματα στο δέντρο και όχι στο φλεγόμενο δάσος ήταν ο διευθυντής του site που είχε το «φάντασμα» παράλληλα με ένα στοιχηματικό περιοδικό, το οποίο βέβαια έβαλε λουκέτο μία ωραία πρωία.

6) Αλήθεια, πόσοι από εσάς τους 23 δουλεύατε σε εκείνο το περιοδικό παράλληλα με τον Φίλαθλο; Και τι ώρα ερχόσασταν στον Φίλαθλο όταν δουλεύατε και εκεί, ειδικά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη που βγαίνουν τα νέα κουπόνια; Να απαντήσω εγώ: Στις 9 το βράδυ, το καλύτερο. Μέχρι τότε, αν υπήρχε νωρίτερα ένα πλάνο για το στήσιμο της εφημερίδας, ήμασταν και τυχεροί.

Μία ματιά στις πωλήσεις εκείνο το διάστημα είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς τις αρνητικές συνέπειες που επήλθαν τόσο εμπορικά, όσο και στην ίδια την αξιοπιστία του Φίλαθλου. Έπρεπε, άλλωστε, να πιάνουμε λίγκες, ενώσεις και ομοσπονδίες, να τα έχουμε καλά μαζί τους, για να αγοράζουν ένα άλλο περιοδικό του φαντάσματος. Τότε που το υψηλά ιστάμενο πρόσωπο μου είχε πει «δεν τους πειράζουμε αυτούς γιατί το πήραν το περιοδικό», έτσι ώστε όλα να πηγαίνουν ρολόι και να μην τους χαλάσω τη δουλειά με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

7) Ως εκπρόσωπος της εργαζομένων οφείλω να μιλάω και να επικοινωνώ με τον ιδιοκτήτη του Φίλαθλου Γ. Κουρή, προκειμένου να μεταφέρω τις θέσεις των εργαζομένων και να διεκδικώ τα δικαιώματα εμού και των συναδέλφων μου σε σχέση με τα προβλήματα των πληρωμών. Φυσικά μεταφέρω αυτούσια και τα δικά του λόγια προς εκείνους, κάτι που ίσως να με έχει φέρει τώρα σε αυτή τη θέση, να κατηγορούμαι από εκείνους ως «εκπρόσωπός του ιδιοκτήτη».

8) Η τελευταία μας επικοινωνία ήταν σήμερα το πρωί και αυτό που του είπα ήταν «να τους πείτε να βάλουνε τα μηχανήματα στις θέσεις τους για να γυρίσουμε στη δουλειά μας» γιατί τα έχουν σηκώσει όλα από την αίθουσα σύνταξης του Φίλαθλου. Η απάντησή του ήταν «είσαι τρελός...». Κλείνοντας, καλώ τους συντάκτες του Φίλαθλου να ανασυνταχθούν για να κοιτάξουμε πώς και με ποιον τρόπο θα επανεκδώσουμε την εφημερίδα απαλλαγμένοι από φαντάσματα και καταστάσεις που μας οδήγησαν στο τέλμα.

Ο Φίλαθλος δεν είναι πρόσωπα. Ο Φίλαθλος είναι ιδέα…

ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΛΗΣ».

 

Τελευταία Νέα