Μην τους ξυπνάτε!

Gazzetta team
Μην τους ξυπνάτε!

bet365

Ονειρο, εφιάλτης και πάλι όνειρο. Στο 89' ισοφαρίστηκε και στο 90' ο Μαντούκα έδωσε την ιστορική νίκη (2-1) επί της Πόρτο. Το ταξίδι του ΑΠΟΕΛ έχει ρότα προς τους «16».

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Αυτό δεν είναι έκπληξη. Ισως θα έπρεπε να εφευρεθεί κάποια νέα λέξη για να περιγράψει το επίτευγμα που πραγματοποιεί το ΑΠΟΕΛ. Οι Κύπριοι εξακολουθούν να τρελαίνουν τους αντιπάλους τους και την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Στο υψηλότερο επίπεδο όχι απλά καταφέρνουν να σταθούν με αξιοπρέπεια, μα μπορούν να υπερηφανεύονται πως είναι οι καλύτεροι στον όμιλο τους. Κατ' επέκταση όμως έχουν και κάτι ακόμα για να απολαμβάνουν: το ότι απέχουν μισό βήμα από την παρθενική πρόκριση κυπριακής ομάδας στους «16» του θεσμού.

Δεν είναι απλά πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε 2-1 έναν σπουδαίο αντίπαλο όπως είναι η κάτοχος του Europa League Πόρτο, αλλά και ο τρόπος που το έκανε. Επαιξε τους Πορτογάλους στα ίσια και στο 20' είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά με υπερένταση ο Ελτον έστειλε στο δοκάρι την κεφαλιά του Αΐλτον.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός όμως θα είχε λίγο αργότερα την ευκαιρία να πανηγυρίσει. Στο 42' χόρεψε τον Μανγκαλά, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο Αΐλτον ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε ντην ευκαιρία στην ομάδα του να οπισθοχωρήσει και να κάνει το παιχνίδι που τη βολεύει περισσότερο, εκείνο των αντεπιθέσεων.

Ολα έδειχναν να κυλούν με το «τρίποντο» αγκαλιά. Ωστόσο, στο 89' ο Τζέιμς Ροδρίγκες ανατράπηκε από τον Ολιβέιρα εντός περιοχής και ο Χούλκ χάλασε το πα΄ρτι που είχε στηθεί στο «ΓΣΠ». Η αλήθεια βέβαια είναι πως το χάλασε για λίγο. Το πολύ ένα λεπτό κράτησε η απογοήτευση των οπαδών των γηπεδούχων που είδαν τον Μαντούκα (90') να πλασάρει τον Ελτον και να διατηρεί την τρελο-παρέα του στην κορυφή του ομίλου και σε απόσταση ασφαλείας (+4) από την 3η Πόρτο και (+6) από την 4η Σαχτάρ, απόσταση που στην χειρότερη του έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνέχεια στο Europa League.

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):
Πάρντο, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης, Νούνο Μοράις, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Ελιο Πίντο, Σολωμού, Αΐλτον (77' Γιάχιτς), Τριτσκόφσκι (86' Σολάρι)

Πόρτο (Βίτορ Περέιρα): Ελτον, Αλβαρο Περέιρα, Φουσίλο, Ρολάντο, Μανγκαλά, Μπελούτσι (76' Ντεφούρ), Ζοάο Μουτίνιο, Φερνάντο (60' Γκουαρίν), Κλέμπερ, Χουλκ, Βαρέλα (60' Τζέιμς Ροδρίγκες)

Η βραδιά του Λόμπαρτς!
Το πρώτο γκολ του Νικολά Λόμπαρτς στο Champions League στάθηκε ικανό να δώσει τη νίκη στην Ζενίτ, να της δώσει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του ομίλου και να θέσει σε πολύ δύσκολη θέση τους Ουκρανούς. Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν ελάχιστα την εστία του Μαλαφέεβ, ο οποίος ήταν για ακόμη μία φορά σταθερός.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα νωρίτερα, χάνοντας ευκαιρίες με τους Ντάνι (δοκάρι) και Μπουχάροβ, πριν ο Λόμπαρτς με κεφαλιά ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο ρόμβος που παρέταξε στη μεσαία γραμμή ο Σπαλέτι δούλεψε... ρολόι, «βραχυκυκλώνοντας» τους Ουκρανούς, και η Ζενίτ έπαιξε για να κρατήσει το προβάδισμα, κάτι που κατάφερε με σχετική ευκολία. Έτσι, η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ η Σαχτάρ μένει τελευταία και χωρίς νίκη με 2 βαθμούς.

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεβ, Κρισίτο, Λόμπαρτς, Χούμποτσαν, Ανιουκόβ, Σιρόκοβ, Φαϊζούλιν, Ντενίσοβ, Ζιριάνοβ, Ντάνι (85' Λάζοβιτς), Μπουχάροβ (81' Σέμακ).

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Ρίμπκα, Σρνα, Χούμπσκμαν, Σέβτσουκ, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τεϊξέιρα (68' Ντάγκλας Κόστα), Βίλιαν, Μικιταριάν, Εντουάρντο, Λουίζ Αντριάνο (78' Σελέζνοβ).


Τα αποτελέσματα
Ζενίτ-Σαχτάρ 1-0

(45+2' Λόμπαρτς)

ΑΠΟΕΛ-Πόρτο 2-1
(42'πέν. Αΐλτον, 90' Μαντούκα - 89' πέν. Χουλκ)

Βαθμολογία
1. ΑΠΟΕΛ 8 (6-4)
2. Ζενίτ 7 (6-6)
3. Πόρτο 4 (5-7)*
4. Σαχτάρ 2 (4-5)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)
Ζενίτ-ΑΠΟΕΛ
Σαχτάρ-Πόρτο

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Πρόκριση με 200!
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πρόσμενε σιωπηλά ένα δωράκι από τα παιδιά του. Η τούρτα με τις παρουσίες του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα είχε στην αναμέτρηση με την Πλζεν 200 κεράκια. Αυτά τα έσβησε τέσσερις φορές, όσα δηλαδή και τα γκολ που πανηγύρισε. Πρωτομάστορας σε αυτό το 4-0 της Μπάρτσα στην Τσεχία ήταν ποιος άλλος, ο Λιονέλ Μέσι που με το χατ τρικ του έφτασε τα 202 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα.

Βέβαια το πρώτο από τα τρία το πέτυχε από την άσπρη βούλα (23'), έπειτα από ανατροπή του ίδιου από τον Τσισόφσκι που αποβλήθηκε. Το 1-0 σε συνδυασμό με το ότι η Πλζεν έμεινε με παίκτη λιγότερο, επέτρεψε στη Μπάρτσα να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες έως ότου ο Μέσι (45'+2') διπλασιάσει το λογαριασμό του.

Στο 67' ο Τιάγκο σημάδεψε το δοκάρι (οριζόντιο) και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σεσκ Φάμπρεγας πέτυχε το παρθενικό γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους Καταλανούς. Στις καθυστερήσεις ο Μέσι πέρασε και τον τερματοφύλακα για να ολοκληρώσει το καρέ της ομάδας του που εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ισως όμως ο πιο ευτυχισμένος της βραδιάς να ήταν ο Βίκτορ Βαλδές. Ο Καταλανός πορτιέρο έφτασε τα 876 λεπτά δίχως να έχει δεχτεί γκολ και έκανε ρεκόρ για τη Μπάρτσα. Ξεπέρασε κατά 52 λεπτά την επίδοση του Μιγκέλ Ρέινα (πατέρας του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Πεπ Ρέινα) που κρατούσε από την περίοδο 1972-΄73.

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Παβλίκ, Λιμπέρσκι, Μπιστρόν, Σισόφσκι, Πίλαρ, Χόρβαθ (77' Ρέζνικ), Πατρζέλα, Γίρατσεκ, Κόλαρ (67' Ντούρις), Ράιτοραλ, Μπάκος (24' Σεβίνσκι)

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Ντάνιελ Αλβες (70' Μάξουελ), Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ (73' Αλέξις Σάντσες), Φάμπρεγας, Τιάγκο, Μπουσκέτς (65' Κεϊτά), Αντριάνο, Μέσι, Κουένκα

Το μυαλό δεν ήταν στο... γκολ!
«Θα παίξουμε για τον Κασάνο...» τόνισε πριν το ματς ο Αλέγκρι, ωστόσο το μυαλό των «ροσονέρι» έμεινε στην κατάσταση του συμπαίκτη τους, ουσία στην τελική προσπάθεια δεν υπήρχε και το 1-1 στη Λευκορωσία της κόβει τη φόρα για την πρωτιά του ομίλου. Αν οι Καταλανοί περάσουν από την Τσεχία, τότε στο Μιλάνο οι γηπεδούχοι θα θέλουν μόνο τους τρεις βαθμούς για να πάρουν και το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Στον αντίποδα, η Μπάτε πήρε βαθμό-χρυσάφι, αφού έφτασε τους δυο πόντους και βρέθηκε πιο κοντά στην 3η θέση και το Europa League...
Και όμως το ματς για τη Μίλαν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, οι «ροσονέρι» είχαν τον έλεγχο, με καλή κυκλοφορία κυκλοφορία και άνετη παρουσία στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο, έλειψε το καθαρό μυαλό, ο Ακουιλάνι στο 17' και ο Ιμπραϊμοβιτς στο 19' και το 20' απώλεσαν καλές ευκαιρίες, όμως στο 22' δεν γινόταν να χαθεί ακόμα μια μεγάλη φάση. Ο Ρομπίνιο έκανε την ασίστ και ο Σουηδός φορ δεν... χαρίστηκε πετυχαίνοντας το 5ο γκολ του στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία του στο 25' με τον Σκάβις να χάνει από κοντά σημαντική ευκαιρία. Η... αναλαμπή αυτή δεν συνεχίστηκε, όπως όμως δεν συνεχίστηκε και το σκοράρισμα από τον Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος δεν τα κατάφερε στο 27' από πλεονεκτική θέση... Στο 39' πάντως είχαμε τη φάση του αγώνα, εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ρομπίνιο, πέρασε τους... πάντες, όμως σε κενή εστία και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Η επανάληψη δεν είχε τον ρυθμό του α' μέρους, όμως είχε... σοκ για τη Μίλαν. Οι Λευκορώσοι μπήκαν δυνατά και σε ένα δεκάλεπτο είχαν απειλήσει τρεις φορές, δυο με τον Μπάγκα και μια με τον Κοντσεβοϊ, ωστόσο ο Αμπιάτι κράτησε «όρθια» την ομάδα του. Στο 55' όμως, μετά από ανατροπή του Κοντσεβοϊ από τον Αμπάτε, ο Μπρεσάν ισοφάρισε σε 1-1. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στη Μίλαν, ωστόσο... γκολ δεν μπορούσε να μπει... Ο Ιμπραϊμοβιτς στο 55' έπιασε απίστευτο σουτ, ο Γκούτορ όμως έδιωξε, ενώ στο 77' ο Μπόατενγκ είχε διπλή ευκαιρία με τον Γκούτορ να διώχνει σε πρώτη φάση και στο νέο σουτ, ο Σίμιτς έδιωξε στη γραμμή!

Τα αποτελέσματα
Πλζεν – Μπαρτσελόνα 0-4
(23' πέν., 45'+2', 90'+2' Μέσι, 71' Φάμπρεγας)

ΜΠΑΤΕ - Μίλαν 1-1
(55' πεν. Μπρεσάν - 25' Ιμπραϊμοβιτς)

Βαθμολογία
1)Μπαρτσελόνα 10 (13-2)
2) Μίλαν 8 (7-3)
3) Μπάτε 2 (2-7)
4) Πλζεν 1 (1-9)

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Την... τιμώρησε η μπάλα

Με τον Νταβίντ Λουίζ να χάνει πέναλτι η Τσέλσι δεν κατάφερε να φύγει με νίκη από το Βέλγιο επί της Γκενκ. Το παιχνίδι δεν είχε σημαντικές φάσεις μέχρι το 26', όταν ο Ραμίρες άνοιξε το σκορ. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε πολύ ωραία το 1-2 με τον Τόρες, βρέθηκε απέναντι από τον Κέτελες και δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει για το 1-0. Οι μπλε κυριάρχησαν στη συνέχεια και θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 2-0 τόσο στο 38' όταν το σουτ του Μεϊρέλες κατέληξε στο δοκάρι, όσο και 2' αργότερα, όταν ο Μπούφελ έκανε πέναλτι και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Νταβίντ Λουίζ ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε, κρατώντας το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 61' με τον Βόσεν, ο οποίος μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ για το πρώτο γκολ της Γκενκ στους ομίλους! Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης οι Λονδρέζοι πίεσαν για το γκολ της νίκης και έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Λάμπαρντ στο 79', με τον Άγγλο να μην μπορεί να... σπρώξει την μπάλα πάνω στη γραμμή και λίγο αργότερα με τον Στάριτζ να κάνει μακρινό σουτ και τον Κέτελες να βγάζει σε κόρνερ με δυσκολία. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Τσέλσι πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες.

Γκενκ (Μάριο Μπέεν): Κέτελες, Φαντεν Μπόρε, Ενγκόνγκτσα, Νάντσον, Χίλαντ, Τόζερ, Ντε Μπρουιν, Κάμους, Βόσεν (87' Μπαρντά), Μπούφελ (69' Ενταμπασίνζ), Ενγουανγκάνγκα (82' Λιμπόμπ).

Τσέλσι (Αντρέ Βίλας Μπόας): Τσεχ, Μποζίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρες (66' Λάμπαρντ), Ρομέου (77' Μάτα), Μεϊρέλες, Μαλουντά, Ανελκά (66' Στάριτζ), Τόρες.

Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Ταχύς Ζόνας και ελπίδα πρόκρισης
Ηταν αργός. Κατά τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Ρόι Μακάι. Ο Ζόνας χρειάστηκε 10.06 για να ανοίξει το σκορ στο «Μεστάγια», ενώ πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ο Ολλανδός είχε χρειαστεί μόλις 10.02 για να πετύχει το πιο γρήγορο γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ. Με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο ο Βραζιλιάνος έβαλε το πρώτο λιθαράκι για να χτιστεί η νίκη (3-1) της Βαλένθια επί της Λεβερκούζεν.

Η κεφαλιά του Κίσλινγκ (31') προσωρινά έφερε αναστάτωση στις Νυχτερίδες που χρειάζονταν μόνο τη νίκη, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να ελπίζουν για την πρόκριση. Ωστόσο, αρχικά το πλασέ του Σολδάδο (65') και εν συνεχεία η κεφαλιά του Ραμί (75') που είχε προωθηθεί και νίκησε στον αέρα τον Κίσλινγκ, έφεραν την ανάταση στους Λεβαντίνους που απέκτησαν και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Γερμανούς.


ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ονομα ομάδα (αντίπαλος) ημ/νία χρόνος (σε δευτερόλεπτα)
1. Ρόι Μακάι Μπάγερν (Ρεάλ) 07/03/2007 10.02
2. Ζόνας Βαλένθια (Λεβερκούζεν) 01/11/2011 10.06
3. Ζιλμπέρτο Σίλβα Αρσεναλ (Αϊντχόφεν) 25/09/2002 20.07
4. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο Γιουβέντους (Μάν. Γιουνάιτεντ) 01/10/1997 20.12
5. Κλάρενς Ζέεντορφ Μίλαν (Σάλκε 29/09/2005 21.06
6. Αλεσάντρε Πάτο Μίλαν (Μπαρτσελόνα) 13/09/2011 24
7. Ντέγιαν Στάνκοβιτς Ιντερ (Σάλκε) 05/04/2011 25
8. Μαριάνο Μπομπάρδο Βίλμ (Σπ. Πράγας) 20/10/1999 28.21
9. Αλέξης Αλεξούδης Παναθηναϊκός (Ααλμποργκ) 22/11/1995 28.46
10. Ντέκο Πόρτο (Μόλντε) 26/10/1999 30.08

Βαλένθια (Ουνάι Εμερι): Ντιέγο Αλβες, Ραμί, Βίκτορ Ρουίθ, Ματιέ, Μιγκέλ, Τοπάλ, Φεγκουλί (59' Πιάτι), Μπανέγα, Πάμπλο Ερνβάντεθ, Ζόνας (74' Γιορντί Αλμπα), Σολδάδο
Λεβερκούζεν (Ρόμπιν Ντουτ): Λένο, Φρίντριχ, Τοπράκ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ (79' Ράιναρντς), Μπάλακ, Σαμ (84' Γιόργκενσεν), Σέρλε, Κίσλινγκ (76' Ντερντιγιόκ)

Αποτελέσματα
Γκενκ - Τσέλσι 1-1
(61' Βοσεν - 27' Ραμίρες)

Βαλένθια – Λεβερκούζεν 3-1
(1' Ζόνας, 65' Σολδάδο, 75' Ραμί – 31' Κίσλινγκ)

Βαθμολογία
1. Τσέλσι 8 (9-2)
2. Λεβερκούζεν 6 (5-6)
3. Βαλένθια 5 (5-4)
4. Γκενκ 2 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)
Λεβερκούζεν – Τσέλσι
Βαλένθια – Γκενκ

Περισσότερα σε λίγο...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα