«Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
«Ο Γκεόργκι Σερμαντίνι επιστρέφει στον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό από τον δανεισμό του» έγραψε ως… status ο ατζέντης του και οι «πράσινοι» προβληματίζονται για τον Γεωργιανό σέντερ και τις θέσεις κοινοτικών.

«All-Euroleague Honorable Mention Center Giorgi Shermadini (Big-G) will join back current Euroleague Champion Panathinaikos Athens» έγραψε στο status του στο facebook ο ατζέντης του Γκεόργκι Σερμαντίνι, Λεβάν Μικελάτζε… υπενθυμίζοντας την παρουσία του Γεωργιανού σέντερ.

Ο Παναθηναϊκός έχει μεταφέρει στον Σερμαντίνι από το ξεκίνημα του καλοκαιριού τη θέληση του να βρει άλλη ομάδα και να «σπάσει» το συμβόλαιο του. Οι υψηλές του αποδοχές αποτέλεσαν εμπόδιο παρά το ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Μακάμπι και η Μπιλμπάο.

Ο παίκτης άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας, αλλά παραμένει ακόμα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, το οποίο όμως αριθμεί ήδη πέντε ξένους, ενώ επίκειται η απόκτηση δυο ακόμα μη Ελλήνων (ενός γκαρντ και ενός πάουερ φόργουορντ).

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποφασίσει προτιμά π.χ. να αποδεσμεύσει τον Τέπιτς και να κρατήσει τον Σερμαντίνι στο ρόστερ ως έξτρα λύση στη φροντ λάιν –κάτι που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες- ή θέλει να τον αποδεσμεύσει καταβάλλοντας του ωστόσο πολύ ισχυρή αποζημίωση.

Ο Γεωργιανός σέντερ έχει αρκετά υψηλό συμβόλαιο και θα αποχωρήσει από τους «πράσινους» μόνο αν βρει ομάδα και ο Παναθηναϊκός καλύψει το υπόλοιπο μέρος των χρημάτων που έχει λαμβάνειν για την νέα σεζόν.