Δεν μας τα λες καλά, κύριε Ζεσουάλδο...

Δήμος Μπουλούκος
Δεν μας τα λες καλά, κύριε Ζεσουάλδο...

bet365

Εάν κάποιος ερχόταν σήμερα στην Ελλάδα από το... διάστημα και διάβαζε την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, μάλλον θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι ο Πορτογάλος ετοιμάζει... ηρωική έξοδο από την ομάδα.


Με αρκετές μπηχτές εις βάρος της διοίκησης, ο Φερέιρα σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω της προετοιμασίας και της δημιουργίας της ομάδας της νέας περιόδου, φρόντισε ουσιαστικά να μεταθέσει το βάρος των ευθυνών στους διοικούντες για τους παίκτες που αποκτήθηκαν!
Όλα καλά μέχρι εδώ και σεβαστή η άποψη του Φερέιρα. Ωστόσο, όσοι δεν... προσγειώθηκαν σήμερα στην Ελλάδα, θα διατύπωναν το βάσιμο ερώτημα για ποιες μεταγραφές μιλάει ο Φερέιρα, όταν και ο Τοτσέ και ο Κουίνσι είναι καθαρά δικές του υποδείξεις.
Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός ευθύνες αναλογούν σε αρκετούς, γνωστούς και αγνώστους, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος. Η διοικούσα επιτροπή, αναγνωρίζοντας τη θέση του Φερέιρα αλλά και το γεγονός ότι εκτός από προπονητής, εκτελεί και χρέη τεχνικού διευθυντή αποδέχθηκε τις εισηγήσεις του κι αυτός πήρε έναν παίκτη από τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας (Τοτσέ) κι έναν άλλο, που ναι μεν είναι ταχύτατος, αλλά όλοι αναφέρονται στον προβληματικό του χαρακτήρα (Κουίνσι).
Άρα οι ευθύνες δεν πρέπει να στραφούν κατά της διοίκησης, αλλά αφορούν τον ίδιο για τους παίκτες που επέλεξε. Το σίγουρο είναι ότι εάν δεν υπήρχε ο Φερέιρα, κανείς στον Παναθηναϊκό δεν θα έδινε 500.000 ευρώ για το... κανόνι της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος και τα χρήματα θα πήγαιναν για άλλο –καλύτερο τουλάχιστον από πλευράς βιογραφικού ποδοσφαιριστή– ειδικά όταν την ίδια στιγμή η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει τον Γκούντγιονσεν με 650.000 ευρώ το χρόνο!
Ο Φερέιρα δεν είναι ούτε χαζός ούτε πάσχει από έλλειψη εμπειρίας και σίγουρα δεν μιλούσε στον... καθρέπτη του. Παλιά καραβάνα στα γήπεδα, δεν λέει πράγματα τυχαία, άρα πίσω από τα λόγια του και τις βολές κατά της διοίκησης κρύβεται κάτι άλλο, το οποίο είμαι αρκετά σίγουρος ότι γρήγορα θα φανεί!
Ωστόσο, είναι τουλάχιστον άκομψο να προσπαθεί να μας πείσει ότι ευθύνεται η διοικούσα επιτροπή για τους παίκτες που ήρθαν στον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που ήταν δικές του επιλογές... Και είναι περισσότερο άκομψο να κάνει αυτές τις δηλώσεις τη στιγμή που υποτίθεται ότι δημιουργεί την ομάδα της νέας σεζόν...

 

Τελευταία Νέα