Κάθε θύρα μια ιστορία...

Gazzetta team

bet365

Αρκετές είναι οι ελληνικές ομάδες που το όνομα τους είναι συνυφασμένο με κάποιον αριθμό. Το νούμερο αυτό δεν είναι άλλο από την θύρα που έχουν επιλέξει οι φανατικοί οπαδοί του σωματείου ώστε να μαζεύονται εκεί και να συμπαρασύρουν το υπόλοιπο γήπεδο στα τρελά πάρτι τους.

Η επιλογή του αριθμού δεν είναι τυχαία και παρακάτω αποκαλύπτουμε τις...αιτίες για τις οποίες κάποια νούμερα συνοδεύουν τις ομάδες ...αιώνια. Ας κάνουμε λοιπόν μια υποθετική βόλτα γύρω από ένα φανταστικό γήπεδο να δούμε ποιους οπαδούς φιλοξενεί η κάθε θύρα. Σε μερικές θύρες υπάρχει συνύπαρξη διαφορετικών οπαδών ωστόσο μην φοβάστε σας εγγυόμαστε ότι δεν θα γίνουν επεισόδια.

proo.jpgNO GATE

Οι μοναδικοί οπαδοί ελληνικής ομάδας που δεν έχουν επιλέξει κάποιον αριθμό για θύρα και το ...τονίζουν είναι αυτοί της Προοδευτικής. Οι «βυσσινί» μπορεί να αγωνίζονται πλέον στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής ωστόσο η «τρέλα» των οπαδών της παραμένει με το No Gate να την ακολουθεί. Η πρωτότυπη αυτή μη ...επιλογή θύρας με το παραπάνω λογότυπο έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά το 1977. Η αιτία για αυτή την ονομασία ήταν το γεγονός ότι τότε το γήπεδο δεν είχε θύρες και οι φανατικοί είτε ακολουθούσαν τον επόπτη είτε πήγαιναν πίσω από την εστία που έκαναν επίθεση. Μάλιστα No gate ονομάστηκε και ο πρώτος «βυσσινί» σύνδεσμος στις αρχές της δεκαετίας του 80΄ που είχε έδρα στην πλατεία Μέμου δίπλα από το δεύτερο γυμνάσιο Κορυδαλλού.

ΘΥΡΑ 1

Την ...πρώτη θύρα έχουν διαλέξει ως σημείο αναφοράς οι οπαδοί της Λάρισας, του Λεβαδειακού, του Ολυμπιακού Βόλου και του Απόλλων.

monsters.jpgΤο στέκι των «Monsters»

Η θύρα 1 του γηπέδου Αλκαζάρ έχει γράψει την δική της ιστορία στα οπαδικά δρώμενα της χώρας καθώς αποτελούσε το «σπίτι» των «Monsters» για περίπου δεκαπέντε χρόνια. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος συστάθηκε το 1982 από μια ομάδα μελών που άνηκε στους «Ιερολοχίτες» προκειμένου να δώσει ένα πιο δυναμικό τόνο στην «βυσσινί» εξέδρα. Συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου του 1982 σε ματς με τον Διαγόρα περίπου τριάντα άτομα μαζεύονται στην θύρα 1 (τότε θύρα Δ) και έκτοτε πολλαπλασιάστηκαν δημιουργώντας μια ξεχωριστή εξέδρα με σήμα το πανό της νίκης (εμπνευσμένο από την προεκλογική εκστρατεία των σοσιαλιστών του Μιτεράν) που δέσποζε για χρόνια στην έδρα των «βυσσινί».Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα της δεκαετίας του 80΄ λειτουργούσε σύνδεσμος με την επωνυμία της θύρας 1 χωρίς ωστόσο να «αγγίζει» μεγάλο αριθμό φιλάθλων της θεσσαλικής ομάδας.

barb.jpgΟι «Barbarians» της Λιβαδειάς

Η παλιά θύρα 1 (σημερινή θύρα 4) είναι ο τόπος συγκέντρωσης των φανατικών οπαδών του Λεβαδειακού με τα μέλη του συνδέσμου «Σ.Φ. Θύρα 1» να δίνουν ραντεβού εκεί στα εντός έδρας παιχνίδια. Το γεγονός ότι η θύρα 1 μετατράπηκε σε θύρα 4 είναι ένα γεγονός που δεν έγινε...ποτέ για τους Βοιωτούς οι οποίοι πάντα στην αναφορά τους για τον Λεβαδειακό έχουν τον...άσο δίπλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος σύνδεσμος «γεννήθηκε» ουσιαστικά από τους Barbarians οι οποίοι μια λέσχη οπαδών του Λεβαδειακού που λειτούργησε από το 1987 και για κάποια χρόνια προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα τους φιλάθλους του ΑΠΟΛ.

astri.jpgΟι..Αυστριακοί του Βόλου

Ο πλέον δυναμικός σύνδεσμος του Ολυμπιακού Βόλου οι «Austrian Boys» έχουν επιλέξει την θύρα 1 ώστε να δημιουργούν την κερκίδα τους. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος ξεκίνησε την λειτουργία του στις αρχές της δεκαετίας του 90΄ από μέλη του Σ.Β.Ε.Ο.Β. Και έδωσε ξεχωριστό τόνο στην «ερυθρόλευκη» κερκίδα της ομάδας της Μαγνησίας. Μάλιστα η θύρα 1 αποτυπώνεται και στο κεντρικό λογότυπο του συνδέσμου μαζί με το σήμα της Αυστρίας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν παραρτήματα σε Αθήνα και Αγριά.

apol.jpgΗ «ελαφρά ταξιαρχία»

Ο ιστορικός Απόλλων δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας του καθώς δεν συμμετέχει καν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Οι οπαδοί των «κυανόλευκων» μπορεί να έχουν μείνει λίγοι ωστόσο είναι «ορκισμένοι». Η θύρα 1 της Ριζούπολης ήταν ανέκαθεν το σημείο συγκέντρωσης των φανατικών Απολλωνιστών ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ιδρυθεί και σύνδεσμος με την ονομασία «Θύρα 1» οι οποίοι μαζί με τους Blue Angels αποτελούν το κομμάτι των οργανωμένων φίλων της «ελαφράς ταξιαρχίας» και ουκ ολίγες φορές έχουν πάρει την ομάδα στις πλάτες τους.

ΘΥΡΑ 2

aa.jpgTo πάρτι των Voyrligans

Το νούμερο δύο έχουν επιλέξει για «αγαπημένο» αριθμό οι οπαδοί της Κέρκυρας.Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε βέβαια το γεγονός ότι οι φανατικοί οπαδοί του συλλόγου γνωστοί και ως Vourligans (ανάμιξη της λέξης βουρλισμένος και χούλιγκαν) κάθονται στην συγκεκριμένη θύρα. Τ ατελευταία χρόνια με τις συνεχόμενες επιτυχίες της ομάδας του Ιονίου υπάρχει καλύτερη παρουσία και στις εξέδρες με την Θύρα 2 να έχει γίνει «μάρτυρας» ακόμα και χορογραφιών από τους ενθουσιώδεις Κερκυραίους φιλάθλους.

apika.jpgΤα παιδιά των Δυτικών Συνοικιών

Οι «ροσονέρι» της Θεσσαλονίκης έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα οπαδικά δρώμενα και έχουν επιλέξει την θύρα 2 για να δίνουν τα δικά τους «πάρτι». Μάλιστα με την ονομασία της συγκεκριμένης θύρας έχει «βαπτιστεί» και ένας εκ των τριών συνδέσμων του Απόλλων Καλαμαριάς που εδρεύει στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Το στοιχείο του Πόντου είναι έντονο στα «σκαλοπάτια» της θύρας 2 και είναι ο τέταρτος πόλος των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

arta.jpg



Οι «Μαύροι Ιππότες»

Η θύρα 2 είναι ο τόπος συνάντησης των φανατικών Αρτινών φιλάθλων όταν αγωνίζεται στην Ηπειρωτική πόλη η τοπική Αναγέννηση. Μάλιστα η δυναμική της συγκεκριμένης θύρας ήταν τόση ώστε ανάγκασε την διοίκηση να «αποκλείσει» κάποια μέλη της από το γήπεδο καθώς παραήταν ...θερμόαιμοι. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια υπήρχε σύνδεσμος με έδρα την θύρα 2 με την ονομασία «Μαύροι Ιππότες» των οποίων η δραστηριότητα είχε γίνει γνωστή και εκτός Άρτας.

aoki.jpg



Οι υποστηρικτές της «Μπάρτσα»

Στην ίδια θύρα συναντάμε και τους υποστηρικτές της ελληνικής έκδοσης της «Μπάρτσα» δηλαδή του Αγίου Δημητρίου. Οι Μπραχαμιώτες έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη θύρα ώστε να ενισχύουν τους παίκτες τους με μεγαλύτερη...ζωηράδα. Τα τελευταία χρόνια οι «κυανέρυθροι» οπαδοί είχαν έντονη παρουσία ενώ παρουσίασαν μέχρι και χορογραφίες στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων. Φέτος, δεν είχαν μαζική παρουσία παρά το γεγονός ότι η ομάδα αγωνιζόταν στην Β΄Εθνική Κατηγορία καθώς έμειναν νωρίς εκτός στόχων.

aa1.jpg



Κύκλωπες και κροκόδειλοι

Ιδανικό μέρος για την συνύπαρξη των δύο παραπάνω φαίνεται ότι είναι η θύρα 2 του ΔΑΚ Κομοτηνής. Συγκεκριμένα οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανθρακικού μαζεύονται εδώ και αρκετά χρόνια στην συγκεκριμένη θύρα και δίνουν το έναυσμα για τα συνθήματα και παράλληλα δίνουν ζωή στην έδρα του Θρακιώτικου συλλόγου. Από κει και πέρα οι «πράσινοι» οπαδοί μπορεί να δίνουν το παρών στην θύρα 2 ωστόσο φέτος σκέφτονται να μετακομίσουν στην θύρα 1 που προσφέρεται για καλύτερη οργάνωση σύμφωνα με τους ίδιους και όλοι μαζί να προσπαθήσουν για την παραμονή της ομάδα στην Σούπερ Λιγκ.


aa2.jpg


Με τους... Πυρσούς στα χέρια.

Μια δύναμη από τα...παλιά βρίσκεται στο προσκήνιο καθώς τόσο αγωνιστικά όσο στην εξέδρα ο Πυρσός αναβιώνει στιγμές της δεκαετίας του 70΄. Οι «Biancoverde» όπως λέγεται ο σύνδεσμος των φιλάθλων της ομάδας των Γρεβενών δίνει τον δικό του αγώνα και στηρίζει τις προσπάθειες των παικτών από την θύρα 2 του δημοτικού σταδίου των Γρεβενών.

ΘΥΡΑ 3

aa3.jpgΣούπερ...«κιτρινόμαυροι»

Στις 5 Νοεμβρίου του 1988 μετά από μια ήττα από τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ πενήντα «κιτρινόμαυροι» φίλαθλοι μαζεύονται σε ένα στέκι και αποφασίζουν να φτιάξουν ένα νέο δυναμικό σύνδεσμο με όπου θα γίνεται αναφορά στην θύρα 3. Συγκεκριμένα ιδρύεται ο Super-3 όπου είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς συνδέσμους στην Ελλάδα. Η θύρα 3 του Χαριλάου γίνεται ένα πραγματικό «καμίνι» και η πλέον χαρακτηριστική εικόνα είναι αυτή με τους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης να έχουν γυρίσει τα μπουφάν τους (φλάι) ανάποδα και να δημιουργούν μια πρωτότυπη πορτοκαλί λαοθάλασσα (1991-92). Επίσης η «κιτρινόμαυρη» θύρα 3 έχει θυμίσει πολλές φορές ...Αργεντινή με τις κορδέλες που πετάνε οι φίλοι του «θεού του πολέμου».

aa4.jpgΟι «κυανέρυθροι» Πάνθηρες

Ένας από τους πλέον γνωστούς συνδέσμους φιλάθλων είναι οι Πάνθηρες του Πανιωνίου με την θύρα 3 να αποτελεί την φυσική έδρα τους. Μάλιστα τα γραφεία του συνδέσμου στεγάζονται κάτω από την συγκεκριμένη θύρα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης κάνοντας το συγκεκριμένο νούμερο απόλυτα συνυφασμένο με τον Πανιώνιο. Οι Πάνθηρες ανέλαβαν δράση το 1983 όπου και κατέλαβαν την θύρα 3 που βρισκόταν στο πέταλο της οδού Αγίου Ανδρέα ενώ τώρα κάθονται στη νέα θύρα 3 του ανακαινισμένου γηπέδου.

aa5.jpgΟι Rangers της Νίκαιας

«Βαρύ» είναι το όνομα που έχει και η θύρα 3 της Νίκαιας καθώς εκεί φιλοξενείται ο πυρήνας των φανατικών οπαδών του Ιωνικού από το 1984. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς χτίζεται η θύρα 6 (απέναντι από την θύρα 3) και οι «κυανόλευκοι» οπαδοί πέρνουν την απόφαση να στηρίζουν πιο έντονα την ομάδα τους πίσω από την εστία που βρίσκεται από την πλευρά της Γρηγορίου Λαμπράκη. Με την ίδρυση των Rangers το 1989 η θύρα 3 γίνεται ακόμα πιο ...γνωστή και παράλληλα η Νεάπολη γίνεται μια από τις πιο «καυτές» έδρες του λεκανοπεδίου.

aa6.jpgΤρέλα για ΑΣΑ

Πραγματική ψύχωση με την θύρα 3 έχουν στην Καρδίτσα καθώς αποτελεί τον τόπο συγκέντρωσης των φανατικών οπαδών της τοπικής Αναγέννησης. Η ιστορία ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του 80΄ όταν μια μερίδα «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων αποφάσισε να μετακομίσει στην γωνία της «παλαιάς» κερκίδας και να μετονομαστεί σε θύρα 3. Στα μέσα της δεκαετίας του 80΄ ο Σ.Φ.Α.Κ. Προσθέτει δίπλα από το όνομα του την θύρα 3 ενώ το 1993 η συγκεκριμένη θύρα γίνεται πλέον επίσημος σύνδεσμος όπου στεγάζεται στην Θεσσαλική πόλη κάνοντας γνωστό τον «έρωτα» των οπαδών της ομάδας της Καρδίτσας με τον συγκεκριμένο αριθμό και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

aa7.jpgΟι «ροσονέρι» της Πάτρας

Η θύρα 3 είναι η ...αγαπημένη των οπαδών της Παναχαϊκής με τους Αχαιούς φιλάθλους να την έχουν επιλέξει ως την έδρα των φανατικών τους οπαδών. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και σύνδεσμος με την ονομασία θύρα 3 ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 και προέκυψε από μέλη των Navajo και των Αχαιών οι οποίοι αποχώρησαν από εκεί για διάφορους λόγους. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι δεύτεροι αναγνωρίζουν επίσης ως την θύρα 3 ως το «σπίτι» τους.

aa8.jpgΟι Κορίνθοι δίνουν το δικό τους πάρτυ

Κορώνα στο κεφάλι τους φαίνεται ότι έχουν την θύρα 3 οι φανατικοί οπαδοί της Κορίνθου. Μπορεί η θύρα 3 τόσα χρόνια να μην ήταν στεγασμένη κάπου ωστόσο τα παιδιά που υποστήριζαν το όνομα της έκαναν πολλή δουλειά καθώς διοργάνωναν εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Παράλληλα γεμίζουν συνεχώς τους δρόμους της Κορίνθου με αφίσες και φέιγ βολάν ώστε να συσπειρώσουν τους φιλάθλους της περιοχής κοντά στην ομάδα.

aa9.jpg


Οι ..επαναστάτες της Ξάνθης

Το δύσκολο έργο να οργανώσουν τους φιλάθλους της Ξάνθης για πιο δυναμική παρουσία στο γήπεδο έχει αναλάβει με επιτυχία ο σύνδεσμος φιλάθλων Rebels οι οποίοι έχουν επιλέξει την θύρα 3 για την ..εκλεκτή τους. Η συγκεκριμένη θύρα γίνεται το σημείο που μαζεύονται οι φανατικοί φίλοι του συλλόγου και τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει αρκετές φορές εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

aa10.jpg




Οι «Φαντομάδες» της Λαμίας

Στο Νομό Φθιώτιδας το χρώμα που κυριαρχεί είναι το «κυανόλευκο» και το νούμερο που κάνει πιο συχνά την εμφάνισή του σε πανό και τοίχους είναι το τρία. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυτόν που έχουν επιλέξει οι οπαδοί της Λαμίας καθώς είναι η θύρα που μαζεύονται για να αποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Σημαντική βοήθεια στο να γίνει γνωστό ότι η θύρα 3 είναι ...προιόν Λαμίας έπαιξαν οι «Φαντομάδες» που αν και ποτέ δεν υπήρχαν οργανωμένοι σαν σύνδεσμος, ήταν μια παρέα με πλούσια δράση.

aa11.jpg




Αιολική δύναμη...

Η θύρα 3 δεν είναι κάποια καινούρια...μόδα για τους οπαδούς του Αιολικού καθώς εκεί βρίσκεται ο πυρήνας της «κυανόλευκης» εξέδρας από το 1982. Η συμπαράσταση των νησιωτών από την συγκεκριμένη θύρα έχει αναγνωριστεί από εχθρούς και φίλους ενώ πάντα υπάρχει συμπαράσταση και στα εκτός έδρας παιχνίδια καθώς υπάρχουν.. παιδιά της θύρας 3 και στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί του Αιολικού αρκετές φορές έχουν πάρει την ομάδα τις πλάτες τους και σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι.

ΘΥΡΑ 4

aa12.jpgΤου....μπα

Η θύρα 4 αποτελεί μια τεράστια σελίδα στο οπαδικό κίνημα και σίγουρα συγκαταλέγεται μέσα στις πιο «καυτές» θύρες της χώρας. Το πέταλο όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη θύρα είναι ο τόπος συνένωσης όλων των φανατικών «ασπρόμαυρων» οπαδών και η ιστορία αυτή ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Η πολεμική ιαχή «Του...μπα» είναι γνωστή σε όλους τους αντίπαλους και τους προκαλεί δέος. Φυσικά ο κεντρικός σύνδεσμος των φίλων του «δικεφάλου του Βορρά» ονομάζεται θύρα 4 και οργώνει όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1977 εώς το 1979 η θύρα 4 είχε μεταφερθεί στην θύρα 7 λόγω της κόντρας που είχαν τότε με τον πρόεδρο κ. Παντελάκη.

aa13.jpgΤο καμάρι της Κρήτης

Η «ασπρόμαυρη» θύρα 4 δεν είναι μόνο προνόμιο του ΠΑΟΚ αφού και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο η θύρα 4 είναι το κινητήριο κομμάτι της δύναμης των φιλάθλων του ΟΦΗ. Μάλιστα οι Κρητικοί είχαν ονομάσει θύρα 4 τον δυναμικότερο σύνδεσμο που έχει γνωρίσει ποτέ το νησί ο οποίος σε κάποια φάση έφτασε ακόμα και τα δύο χιλιάδες μέλη. Την συγκεκριμένη θύρα έχουν αναγνωρίσει και οι υπόλοιποι οπαδοί του ΟΦΗ ως την χαρακτηριστική τους αφού και ο άλλος μεγάλος σύνδεσμος της ομάδας οι «Κρήτες» έχουν το ...τεσσάρι στο λογότυπό τους.

aa14.jpgΟ χορός των «Σακαφλιάδων»

Στα Τρίκαλα η ...γνωστή θύρα 4 είναι αυτή που φιλοξενεί τους «κυανέρυθρους» οπαδούς στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Συγκεκριμένα οι «Ηobo Boys» αρχικά και εν συνεχεία οι «Σακαφλιάδες» είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να οργανώνουν τους οπαδούς της Θεσσαλικής ομάδας στην συγκεκριμένη θύρα κάνοντας την πολλές φορές να «βράζει».

aa15.jpg



Η βασίλισσα του Βορρά

Ο κεντρικός σύνδεσμος φιλάθλων της Βέροιας ονομάζεται Θύρα 4 και στην συγκεκριμένη θύρα μαζεύονται οι οπαδοί της ομάδας της Ημαθίας. Οι «κυανέρυθροι οπαδοί έχουν κάνει γνωστή στην Ελλάδα και την δική τους Θύρα 4 στον Βορρά με την δυναμική παρουσία τους δίπλα στο πλευρό της ομάδας. Παράλληλα υπάρχει έντονη αντίδραση όταν η αστυνομία θελήσει να τοποθετήσει στην συγκεκριμένη θύρα φιλοξενούμενους οπαδούς.

aa16.jpg









Τα πράσινα ελάφια

Την δικιά τους θύρα 4 έχουν δημιουργήσει στο «νησί των ιπποτών» οι οπαδοί της ομάδας της; Ρόδου οι οποίοι δίνουν το δικό τους «πράσινο πάρτι στην συγκεκριμένη θύρα. Μάλιστα η ονομασία του συνδέσμου φιλάθλων Κακιάς Σκάλας υποδηλώνει ότι η θύρα 4 του δημοτικού σταδίου της Ρόδου τους ανήκει. Άλλωστε από εκείνη την μεριά μπαίνουν οι φανατικοί φίλοι του συλλόγου στο γήπεδο και η θέση της βρίσκεται δίπλα από το ρολόι.


aa17.jpg









Οι Μαυραετοί της Δράμας

Βρίσκονται στον Βορρά είναι «ασπρόμαυροι» αγαπημένη τους θύρα είναι η 4, στο σήμα τους ο αετός ωστόσο δεν είναι ο ΠΑΟΚ..Η Δόξα Δράμας μπορεί έχει υποβιβαστεί στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία όμως αυτό δεν μπορεί να τους αφαιρέσει το δικαίωμα να βρίσκονται μέσα στις ομάδες που έχουν την δική τους θύρα 4 στην οποία είναι πιστοί εδώ και χρόνια.

ΘΥΡΑ 5

aa18.jpg










Τα «λιοντάρια» των Σερρών

Ελάχιστες ομάδες έχουν επιλέξει την θύρα 5 για την ...αγαπημένη τους στην Ελλάδα και οι φίλοι του Πανσερραϊκού είναι από αυτούς που κάνουν την διαφορά. Η συγκεκριμένη θύρα αποτελεί εδώ και χρόνια το μέρος όπου δίνεται το ραντεβού των θερμόαιμων φιλάθλων του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω ακριβώς από την θύρα 5 στεγάζεται ο σύνδεσμος φιλάθλων Red Lions ενώ στην εν λόγω κερκίδα δίνει το παρών και το Che Guevara Club.

aa19.jpgΟι άρχοντες του Βορρά

Στην θύρα 5 κάθονται οι φανατικοί οπαδοί του Πιερικού με τους «μελανόλευκους» φιλάθλους να αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επίσημος σύνδεσμος της ομάδας ονομάζεται ΣΟΠ-Θύρα 5 ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας της Κατερίνης είναι γνωστοί για τα χιλιόμετρα που ...καταπίνουν για χάρη της ομάδας τους.

ΘΥΡΑ 6

aa20.jpg




Οι πολεμιστές του Αγρινίου

Ο ...έρωτας των οπαδών του Παναιτωλικού με την θύρα 6 γεννήθηκε το 1981 και κρατά μέχρι σήμερα. Οι οπαδοί της μεγάλης ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας είναι από τους λίγους που ακολουθούν τόσο πιστά την ομάδα τους και με τόση μεγάλη παρουσία παρόλο που ο σύλλογος δεν τους έχει προσφέρει τις ανάλογες επιτυχίες. Οι φανατικοί «κυανοκίτρινοι» οπαδοί ονομάζονται Warriors και έχουν κάνει γνωστή την θύρα 6 όπου «πρεσβεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

aa21.jpg






Οι Fentagin του Περιστερίου

Σε κάποιους μπορεί να μην είναι γνωστό ότι η θύρα 6 είναι αυτή η οποία έχουν επιλέξει οι οπαδοί του Ατρόμητου Αθηνών τα τελευταία χρόνια για να δημιουργούν από εκεί εξέδρα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Fentagin οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια δυναμική «κυανόλευκη» εξέδρα στο συγκεκριμένο σημείο και τα αποτελέσματα τους για την ώρα είναι άκρως θετικά.

ΘΥΡΑ 7

aa22.jpg






8/2/81..

Η θύρα όπου συγκεντρώνονται οι οπαδοί του Ολυμπιακού και αποτελεί παράλληλα την ονομασία αρκετών συνδέσμων έχει σημαδευτεί από το τραγικό δυστύχημα της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 όπου υπήρχαν 21 νεκροί. Μάλιστα για το συγκεκριμένο συμβάν γυρίστηκε και ταινία το 1983 από τον Νίκο Φώσκολο με τίτλο «Θύρα 7 – Η μεγάλη στιγμή» Έκτοτε οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά έχουν πάρει το συγκεκριμένο νούμερο ως σύμβολο και το 7 πλέον είναι συνώνυμο της ιστορίας του Ολυμπιακού. Φυσικά ο πυρήνας των φιλάθλων της ομάδας μαζεύεται στην συγκεκριμένη θύρα προκειμένου να αποτελέσει τον δωδέκατο παίκτη.

ΘΥΡΑ 9

aa23.jpg





Ο Ήλιος των νοτίων προαστίων

Μια νεοσύστατη θύρα στον οπαδικό χώρο είναι η 9 η οποία ανήκει αποκλειστικά στους φίλους της Ηλιούπολης η οποία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία. Οι φανατικοί οπαδοί του συλλόγου, οι Rebels έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο νούμερο ώστε να μην παραπέμπει ο αριθμός σε κάποια θύρα που έχουν επιλέξει οπαδοί άλλων συλλόγων

ΘΥΡΑ 10

aa24.jpg


Ο «γηραιός» της Θεσαλονίκης

Τα απίστευτα πάρτι που στήνουν στο πέταλο της θύρας 10 του Καυτανζογλείου οι οπαδοί του Ηρακλή φαίνεται ότι τους ενέπνευσαν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο νούμερο ως δικός του, αφήνοντας πίσω το ..13 που παραπέμπει σε Παναθηναϊκό. Η θύρα 10 είναι πλέον το επίσημο στέκι των οπαδών του Ηρακλή και φαίνεται ότι θα αντικαταστήσει γρήγορα στις νήμες των «κυανόλευκων» οπαδών την προηγούμενη τους θύρα.

ΘΥΡΑ 12

aa25.jpg



Αλεό Αιγάλεω...

Μόνοι τους παίζουν...μπάλα στην θύρα 12 οι οπαδοί του Αιγάλεω καθώς δεν υπάρχει άλλη ελληνική ομάδα που να έχει επιλέξει την συγκεκριμένη θύρα. Οι «κυανόλευκοι» έχουν δώσει μάλιστα το συγκεκριμένο όνομα και στον κεντρικό σύνδεσμο φιλάθλων της ομάδας. Η θύρα 12 έχει αναλάβει να ξανακάνει έδρα το Στάυρος Μαυροθαλλασίτης» ωστόσο η κόντρα που είχαν με την ΠΑΕ τους έστρεψε την προσοχή τους στο μπάσκετ τα τελευταία δύο χρόνια.

ΘΥΡΑ 13

aa26.jpg



Είμαι της 13...γιος

Το 13...είναι ένα νούμερο μύθος και συχνά μπαίνει μπροστά και από το όνομα του Παναθηναϊκού. Το ξεκίνημα έγινε το 1966 όπου με την ονομασία θύρα 13 συστάθηκε ο πρώτος σοβαρός φορέας οργανωμένων οπαδών στην Ελλάδα. Αγώνας σταθμός για την θύρα 13 είναι το ματς με την Γιουβέντους το 1981 όπου γίνεται για πρώτη φορά οργανωμένη εξέδρα από το κάτω μέρος της Θ.13 Το 1982 η διοίκηση του Παναθηναικού βάζει «λουκέτο» στον συγκεκριμένο σύνδεσμο ωστόσο αυτό από ότι φαίνεται λειτούργησε αντιστρόφως ανάλογα για τους «πράσινους» οπαδούς. Συγκεκριμένα αποτέλεσε το «σπίτι» τους και το σημείο αναφοράς ντους ανεξάρτητα με το αν ήταν στεγασμένη ή όχι ως σύνδεσμος.

ΘΥΡΑ 14

aa27.jpg




Οι «κυανόλευκοι» του Πειραιά

Οι οπαδοί του Εθνικού εδρεύουν στον Πειραιά και έχουν φροντίσει να διαφοροποιηθούν τελείως από αυτούς του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα οι φίλοι της ιστορικής ομάδας έχουν είχαν επιλέξει την θύρα 14 στο Καραϊσκάκη (απέναντι από την 7) για να φωνάζουν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας και να δίνουν τον ρυθμό από εκεί. Μπορεί ο Εθνικός να μην αγωνίζεται πια στο Φαληρικό Στάδιο ωστόσο το 14 έχει παραμείνει ενώ υπάρχει και σύνδεσμος φιλάθλων με το όνομα της συγκεκριμένης θύρας.

ΘΥΡΑ 21

aa28.jpg




Εμπρός αητέ...

Το όνομα της ΑΕΚ συνοδεύεται από ένα νούμερο και αυτό δεν είναι άλλο από το 21. Η θύρα 21 είναι αυτή που επέλεξαν για να οργανωθούν καλύτερα και να φτιάξουν τον δικό τους πυρήνα οι οπαδοί της «Ένωσης» από το 1975. Επτά χρόνια αργότερα ιδρύεται η Original η οποία φυσικά παίρνει μαζί της το 21 το οποίο την ακολουθεί για πάντα. Μπορεί σε κάποια φάση η Θύρα 21 να είχε έρθει σε ρήξη με την Original ωστόσο το 21 παρέμεινε κοινός παρανομαστής των δύο έστω και στα δύσκολα.Την ονομασία της Θύρας 21 έχουν πάρει πολλοί «κιτρινόμαυροι» σύνδεσμοι σε όλη την Ελλάδα και ο «μύθος» της συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι οι φίλοι του «δικεφάλου» έχουν χάσει την φυσική τους έδρα τη Νέα Φιλαφέλφεια όπου εκεί βρισκόταν η συγκεκριμένη ιστορική θύρα.

 

Τελευταία Νέα