Super Bowl: Κάνσας εναντίον Σαν Φρανσίσκο στη σκιά της… Τέιλορ Σουίφτ και του Γιώργου Καρλαύτη

Κώστας Ευθυμιάδης
To γήπεδο στο Λας Βέγκας που θα γίνει το Super Bowl

bet365

Το 58o Super Bowl διεξάγεται στο Λας Βέγκας μεταξύ των Σαν Φρανσίσκο 49ers και Κάνσας Σίτι Τσιφς.

Η στιγμή που όλοι οι Αμερικανοί περιμένουν κάθε χρόνο… έφτασε.

Στις 01:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος, οι Σαν Φρανσίσκο 49ers και οι Κάνσας Σίτι Τσιφς, θα αναμετρηθούν για το τρόπαιο «Βινς Λομπάρντι» στη Νεβάδα, σε ένα παιχνίδι που τα Αμερικανικά ΜΜΕ περισσότερο έχουν ασχοληθεί φέτος με την σχέση του ΤΕ των Τσιφς, Τράβις Κέλσι, με την Τέιλορ Σουίφτ, παρά με τον ίδιο τον αγώνα.

Oι Τσιφς των Μαχόμς, Κέλσι και… Καρλαύτη

Ο Γιώργος Καρλαύτης

Οι Τσιφς παίζουν για 4η φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στον τελικό του πρωταθλήματος και ελπίζουν να κατακτήσουν τον 4ο τίτλο της ιστορίας τους, πιάνοντας τους Γκριν Μπέι Πάκερς και τους Τζάιαντς της Νέας Υόρκης.

Οπως κάθε φορά, θα στηριχθούν κυρίως πάνω στο δίδυμο Μαχόμς - Κέλσι, με τους Πατσέκο και Εντουαρτς-Ελερ να τραβούν αρκετό επιθετικό βάρος πάνω τους.
Στην ομάδα τους, υπάρχει και μία εξαιρετική αμυντική γραμμή, η οποία περιλαμβάνει και τον δικό μας Γιώργο Καρλαύτη.

Ο defencive End των πρωταθλητών θέλει να πάρει το δεύτερο δαχτυλίδι του, στην δεύτερη χρονιά του στο πρωτάθλημα, κάτι που αν καταφέρει το Κάνσας, να κάνει δηλαδή το repeat, θα είναι η 9η ομάδα στην ιστορία που θα το πετύχει.

Το φαβορί Σαν Φρανσίσκο

O Kρίστιαν ΜακΚάφρεϊ

Από την άλλη, το Σαν Φρανσίσκο θα βασιστεί στους RB, Κρίστιαν ΜακΚάφρεϊ, Ντίμπο Σάμουελ, αλλά και τον ΤΕ, Τζορτς Κιτλ. Μεγαλύτερο όπλο τους, η άμυνά τους, με τους Μπόσα, Γουόρνερ, Μπράουν και Τόμας, να αποτελούν… τρόμο για την επιθετική γραμμή του Μαχόμς. Συνολικά αν δει κανείς τα δύο ρόστερ, το Σαν Φρανσίσκο δείχνει πιο πλήρη σε όλες τις γραμμές και είναι ελαφρώς το φαβορί στον σπουδαίο αυτό αγώνα.

Οι δύο ομάδες δεν συναντήθηκαν φέτος στο πρωτάθλημα, με το Σαν Φρανσίσκο να έχει ρεκόρ 12-5 και στα play off να αποκλείει Γκριν Μπέι και Ντιτρόιτ.

Το Κάνσας από την άλλη, έκλεισε την regular season με ρεκόρ 11-6, ενώ στα play off κέρδισαν Μαϊάμι, Μπάφαλο και Βαλτιμόρη.

Το Halftime Show και η Τέιλορ Σουίφτ

Η Τέιλορ Σουίφτ πανηγυρίζει με οπαδούς

Οταν μιλάμε για Super Bowl, στην συζήτηση πάντα μπαίνει και το Halftime show. Φέτος, η 13 λεπτών συναυλία στο ημίχρονο, θα πραγματοποιηθεί από τον Usher, ο οποίος έχει υποσχεθεί ένα μεγάλο σόου.

Παρ΄ όλα αυτά, δεν θα είναι ο τραγουδιστής ο οποίος θα κλέψει την παράσταση. Το πρόσωπο αυτό θα είναι η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης καθημερινά για το Super Bowl, εξαιτίας της σχέσης της με τον TE των Τσιφς, Τράβις Κέλσι.

Αξίζει μόνο να τονιστεί πως την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο απόγευμα στις 18:00 ώρα Ιαπωνίας, θα δίνει συναυλία στο Τόκιο και θα πάρει αμέσως μετά πτήση για Λας Βέγκας, διασχίζοντας τον Ειρηνικό, κάτι που της δίνει την ευκαιρία να κερδίσει… μια μέρα σχεδόν και θα είναι Σάββατο στις 20:00 (τοπική ώρα) στο Λας Βέγκας!

Μάλιστα, οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν… ξεσαλώσει με την παρουσία της στο Super Bowl, αφού στις ΗΠΑ μπορούν να ποντάρουν στο πόσες φορές θα εστιάσει πάνω της η κάμερα του CBS (που έχει την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα), ή τι απόχρωση κραγιόν θα φορά στον αγώνα…

Εισιτήρια από… χρυσάφι, διαφημίσεις εκατομμυρίων

Ενα Super Bowl φέρνει πάντα τρελά έσοδα σε όσους εμπλέκονται. Για να πάει κάποιος να δει φέτος τον τελικό, το φθηνότερο εισιτήριο που βρήκε (sold out εδώ και μήνες) ήταν στα 6.450 δολάρια!

Το CBS, έχει κοστολογήσει φέτος τις διαφημίσεις, σε ποσό ρεκόρ. Για 30 δευτερόλεπτα, η εταιρεία που θα προβάλει διαφημιστικό σποτ πάνω στο Super Bowl, θα πρέπει να πληρώσει 7 εκατομμύρια δολάρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το 2012.

Πιο συγκεκριμένα, το κόστος παραγωγής δεν υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Guideline’s Forward Bookings data, η αξία 30 δευτερολέπτων διαφήμισης, φτάνει τα 6.47 εκατ., σε σχέση με το 5.83 εκατ. Πέρυσι.

 

NFL Τελευταία Νέα