Γιατί πρέπει να επενδύσετε στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας

Gazzetta team
Γιατί πρέπει να επενδύσετε στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας

bet365

Η ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου σας είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε αυτή την εποχή.

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου».

Δεν ξέρουμε πόσες φορές έχετε πει τις παραπάνω λέξεις, έχοντας μόλις επιστρέψει σπίτι σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, αλλά σίγουρα το αισθάνεστε κάθε φορά.

Είναι εκείνη η στιγμή της ημέρας που ξέρετε πως τα δύσκολα πέρασαν κι επιτέλους μπορείτε να χαλαρώσετε στο πιο οικείο για εσάς μέρος.

Για να συμβεί όμως αυτό, το σπίτι σας πρέπει να πληροί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε τζακούζι, σάουνα ή πισίνα για να χαλαρώσετε. Καλές οι πολυτέλειες, αλλά αυτά που χρειάζεστε για να αφήσετε τα προβλήματα πίσω σας και να ηρεμήσει το κεφάλι σας είναι τα βασικά.

Θα πρέπει δηλαδή το σπίτι σας να έχει τη σωστή θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι και να μη μυρίζει μούχλα ή να υπάρχει υγρασία.

Η ενεργειακή αναβάθμιση αποτελεί μια αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής σας:

Σπίτι ζεστό τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι

Από τα μεγαλύτερα σύγχρονα debate ανάμεσα σε οικογένειες/ενοίκους πολυκατοικίας είναι πόσο πετρέλαιο θα χρειαστεί τον χειμώνα και πόσες ώρες την ημέρα χρειάζεται το air condition το καλοκαίρι. Απολύτως φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι αδύνατον να αισθάνεσαι άνετα μέσα σε έναν χώρο παγωμένο ή «καυτό».

Η θερμοστεγάνωση ταράτσας αποτελεί τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Οι θερμικές απώλειες από μια ταράτσα χωρίς μόνωση φτάνουν έως και το 65%, ειδικά για τους χώρους του τελευταίου ορόφου. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο debate, άρα και περισσότερα έξοδα για πετρέλαιο/κλιματισμό.

Με τη σωστή θερμομόνωση ταράτσας το σπίτι σας θα είναι ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, μειώνοντας έτσι τα πάγια έξοδα που έχετε κάθε μήνα.

Δεν είναι και μικρό πράγμα η οικία σας να έχει τη σωστή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια όλων των εποχών. Ό,τι κλιματολογικές συνθήκες – όσο ακραίες κι αν είναι αυτές - επικρατούν .

Δεν θα μοιάζει απλώς καλύτερο, θα είναι καλύτερο

Αντίστοιχο της θερμοστεγάνωσης ταράτσας είναι η εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη.

Προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων από υγρασίες, καθώς μετά απ’ αυτή δεν θα δημιουργούνται υδρατμοί στο εσωτερικό του κτιρίου μέσα στο τοίχο.

Παράλληλα βοηθάει τρομερά στην αξιοποίηση της θερμοχωρητικότητας ενός κτιρίου. Μετά τη διακοπή της θέρμανσης ή του κλιματισμού, διατηρεί για περισσότερη ώρα την επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο.

Πέραν όλων των παραπάνω, η θερμοπρόσοψη αναβαθμίζει αισθητά και τους εξωτερικούς τοίχους σας, χωρίς μάλιστα να χάνετε χώρο, καθώς οι εργασίες γίνονται εξωτερικά.

Πείτε όχι στη μούχλα και την υγρασία

Αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της ενεργειακής αναβάθμισης, που πρέπει να κάνει ο καθένας στο σπίτι του, καθώς μπορεί να… σώσει ζωές.

Η αυξημένη υγρασία, που πολλές φορές οδηγεί στην μούχλα, επηρεάζει άμεσα τις ευπαθείς ομάδες όπως παιδιά, έγκυες, ηλικωμένους.

Παράλληλα ευθύνεται για αναπνευστικά προβλήματα, πόνους σε αρθρώσεις και πονοκεφάλους με τη στεγανοποίηση ταράτσας να είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος αντιμετώπισής της.

Πέραν της υγείας, η υγρομόνωση θα βοηθήσει σε βάθος χρόνου και την τσέπη σας, καθώς η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε αποσάθρωση των οικοδομικών υλικών και ανεπανόρθωτες καταστροφές στο σπίτι σας.

Μην το σκέφτεστε λοιπόν!

Η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας αποτελεί την λύση για «πονοκεφάλους» που δημιουργούνται στο σπίτι σας κατά την διάρκεια όλου του έτους.

Η Domica Center θα σας λύσει όλες τις απορίες και θα σας βοηθήσει να δείτε τι χρειάζεται ο δικός σας χώρος!,

 

Τελευταία Νέα